Naujienų portalą DELFI pasiekė keletas garsios poros vestuvėmis pasipiktinusių tikinčiųjų skundų.

Tuo metu, kai šeštadienį sostinės Šv. Kazimiero bažnyčioje savo išrinktajai J. Morkūnas prie altoriaus tarė lemtingąjį „taip“, į Dievo namus paprasti tikintieji nebuvo įleidžiami.

Nusamdyti apsaugos darbuotojai netgi tikrino į bažnyčią atėjusius išsipusčiusius svečius.

„Jūs ko atėjot?“, – klausė su gėlėmis pasveikinti poros skubėjusių vestuvių dalyvių.

Į bažnyčią norėjusiems patekti tikintiesiems jie nesiteikė paaiškinti, kodėl jie negali patekti į bažnyčią. „Tai uždaras vakaras“, – tepasakė bažnyčios duris akylai saugoję apsaugos darbuotojai.

Jogailos Morkūno ir Indrės Kavaliauskaitės vestuvės

Bažnyčioje pasimelsti norėję tikintieji šeštadienio popietę negalėjo kelias valandas, kol rinkosi svečiai ir vyko santuokos ceremonija.

Jaunavedžiai to neprašė

Porą sutuokęs kunigas Antanas Saulaitis naujienų portalui DELFI sakė, kad sostinėje turistų itin gausiai lankomos bažnyčios per vestuvių ceremoniją pašalinių neįleidžia dažnai.

„Jei kas nors iš turistų per vestuvių apeigas eitų į Šv. Jonų bažnyčią, jie taip pat nepatektų. Dievo namai nebūna uždaryti. Tačiau kurį laiką į Šv. Kazimiero bažnyčią negalėjo įeiti pašaliniai žmonės. Ypatingai, kai apeigose dalyvavo ir prezidentas Valdas Adamkus. Todėl buvo tam tikra apsauga“, – DELFI pasakojo A. Saulaitis.

Garsią porą sutuokęs kunigas sakė, kad jaunavedžiai tokio noro neįleisti pašalinių neišreiškė. Tačiau tai ir nebuvo būtina.

„Taip jau priimta, kad pašaliniai žmonės netrukdytų apeigų. Yra buvę atvejų, kai per santuokos ceremoniją turistas vaikštinėja tarp jaunųjų, viską fotografuoja. Buvo tik 45 minučių pertraukėlė. Likusį laiką žmonės galėjo lankyti bažnyčią“, – sakė A. Saulaitis.

Indrės Kavaliauskaitės ir Jogailos Morkūno vestuvių akimirkos – DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (454)