Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį baigė nagrinėti 37 metų E. Dragūnui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą – policijos pareigūnų surašytame protokole teigiama, kad dainininkas vairavo transporto priemonę, nors neturėjo teisės, be to, naudojosi mobiliuoju telefonu.

Teisėja Virginija Liudvinavičienė paskelbė, kad iš policijos gavo pažymą, kurioje nurodyta, jog atlikėjas prie vairo galėjo sėstis tik lapkričio 28-ąją, kai po vairuotojo pažymėjimo praradimo išlaikė visas būtinas sąlygas – iš naujo išklausė kursus bei pateikė medikų pažymą.

Teismas taip pat apklausė policijos pareigūną Denisą Masalskį, kuris E. Dragūnui surašė pažeidimo protokolą. Jis teigė, kad dainininko vairuojamą BMW sustabdė sostinės Nemenčinės pl., kai pastebėjo, jog automobilio vairuotojas mobilųjį telefoną laiko prie ausies.

„Jis iš pradžių sutiko, kad rankoje laikė telefoną, dar paklausė, o ką negalima, bet paskui, kai pasakėme, jog negalima, tai tada ėmė neigti ir aiškino, jog telefoną perdavinėjo šalia sėdėjusiai keleivei, – teigė D. Masalskis. – Jis tikrai laikė prie ausies – už dešimt metrų galiu matyti, kad laikė prie ausies, o ar kalbėjosi, nežinau, todėl ir parašėme, kad laikė rankoje“.

Denisas Masalskis
Pareigūnas sakė, kad iš pradžių E. Dragūnui buvo surašytas protokolas tik dėl neteisėto kalbėjimo telefonu, tačiau vėliau, paaiškėjus, jog jis neturi teisės vairuoti, šį dokumentą anuliavo ir surašė naują pažeidimo protokolą. Jį policininkams pavyko įteikti tik lapkričio 22-ąją.

Į teismą policijos pareigūnas buvo iškviestas, nes E. Dragūnas neigė jam inkriminuotus pažeidimus.

Nemalonumų E. Dragūnas sulaukė po to, kai Trakų teisme dėl greičio viršijimo iš jo mėnesiui buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas. Pasibaigus nuobaudos terminui „Selas“ neskubėjo atsiimti naujojo dokumento, o gatvėmis važinėjo be pažymėjimo – jo vairuojamą visureigį pareigūnai sustabdė liepą.

E. Dragūnas aiškino, kad policijos pareigūnai jį persekioja – esą kartą važiuodamas į namus padarė pažeidimą, jį matė policininkai.

„Kartą turėjau tokį atsitikimą, policininkų stovėjimo vietoje padariau pažeidimą, jie manęs paprašė kyšio, pažadėjau duoti, nuvažiavau iki namų ir neišėjau – nuo tada jie manęs laukia, ieško“, – teisme dėstė „Selas“.

Jis tikino, kad yra persekiojamas pareigūnų, kuriuos išvadino kyšininkais. Teisėjos paklaustas, kodėl taip jis negražiai kalba apie policininkus, E. Dragūnas sakė: „Dėl požiūrio, galvoju, kad policijoje yra reketas, dirba banditai, ima kyšius, reikalauja kyšių – čia kažkam naujiena, čia kažkas kažko nežino?“.

Pats E. Dragūnas ketvirtadienio posėdyje nedalyvavo – telefonu pranešė, jog neatvyks ir prašė bylą baigti be jo. Ar pagrįstai „Selui“ buvo surašytas protokolas, teismas žada paskelbti gruodžio 31-ąją.

E. Dragūnui už inkriminuojamus pažeidimus gresia bauda nuo 1,5 iki 2,5 tūkst. Lt arba administracinis areštas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)