Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Valdas Bugelevičius ketvirtadienį išnagrinėjo D. Kubiliui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą dėl padaryto vieno šiurkščiausio Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo.

Policijos pareigūnai 38 metų D. Kubiliui protokolą surašė po įvykių rugsėjo 10 d., kai 21.40 val. Liepkalnio g. sustabdė „Volkswagen“ markės automobilį, kurį vairavo tokios teisės net neturintis TV laidų prodiuseris.

Pasiaiškinime policijos pareigūnams D. Kubilius nurodė, kad prie automobilio vairo, neturėdamas tokios teisės, sėdo dėl to, jog skubiai reikėjo į parduotuvę.

Tai jis pakartojo ir teisme: „Skubėjau, nes reikėjo į parduotuvę, auginu mažą vaiką, o parduotuvė užsidaro 22 val. Gailiuosi, kad vairavau, suprantu, kad to tikrai nereikėjo daryti.“

D. Kubilius neslėpė, kad jau artimiausiu metu turėtų įgyti vairuotojo pažymėjimą – esą jam beliko išlaikyti egzaminą „Regitroje“.

Už tai, kad neturėdamas teisės sėdo prie automobilio vairo, D. Kubilius buvo baustas ir prieš metus. „Bet ši nuobauda jau negalioja“, – teisėjui nurodė TV laidų prodiuseris.

„Tačiau jį charakterizuoja“, – D. Kubiliui paaiškino jo bylą nagrinėjantis teisėjas V. Bugelevičius.

Ir čia pat TV laidų prodiuseris prisipažino, kad prieš metus, kai įkliuvo policijos pareigūnams, nepadarė tinkamų išvadų, tačiau šįkart esą viskas yra kitaip. „Esu sau pasakęs, kad kol neturėsiu teisių, nevažiuosiu“, – sakė jis.

Teisėjo paklaustas, kuo jis tai gali įrodyti, D. Kubilius pareiškė: „Tai – vyro žodis.“

„Na, jeigu čia būtų skautų suvažiavimas, gal šie žodžiai ir turėtų reikšmę“, – juokavo teisėjas.

Tačiau D. Kubilius nenusileido – pareiškė, jog visada laikosi įstatymų ir net pasiūlė peržiūrėti jo biografiją.

„Prašau atsižvelgti į tai, kad gailiuosi, pasižadu, kad neturėdamas teisės vairuoti nesėsiu į automobilį, taip pat pasižadu iki Naujųjų metų teises išlaikyti, jeigu nebus nukeltas egzaminas“, – sakė jis.

Įvertinęs byloje nustatytas aplinkybes ir tai, kad D. Kubilius nuoširdžiai gailisi dėl padaryto pažeidimo, teisėjas V. Bugelevičius TV laidų prodiuseriui skyrė švelniausią įstatyme numatytą nuobaudą – 289 eurų baudą. Ją nubaustasis privalės sumokėti per 40 dienų, jeigu teismo nutarimo neskųs aukštesnės instancijos teismui. O to D. Kubilius žadėjo nedaryti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)