R. Adomaičio bylą penktadienį pradėjo nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Bylos duomenimis, aktorius dar kovo 29-ąją, apie 12.30 val., Vilniuje, šalia Trimitų g. esančios degalinės, vairuodamas automobilį „Volvo“ apgadino vilniečio Viktoro Tankevičiaus „Volkswagen Passat“ ir iš įvykio pasišalino.

„Žmonės matė, kaip jis du kartus atsitrenkė į mano automobilio bamperį“, – teisme aiškino nukentėjusysis.

V. Tankevičius pasakojo, kad tądien buvo užėjęs į parduotuvę, o automobilyje jo laukė žmona. „Kai grįžau ji pasakė, kad vyras du kartus atsitrenkė į bamperį ir nuvažiavo į degalinę“, – sakė jis.

Nukentėjusysis tvirtino, jog savo automobilio kol kas neremontavo, o jį galimai apgadinęs R. Adomaitis degalinėje net nesileido į kalbas.

Tuo metu nuo 1971 m. vairuojantis R. Adomaitis nesutinka, kad apgadino svetimą transporto priemonę. „ Aš nieko absoliučiai nepajutau“, – tvirtino jis.

Bene garsiausias Lietuvos kino ir teatro aktorius teisme tvirtino, kad tądien prie sostinės Kalvarijų turgaus nusprendė užsukti įsipilti benzino.

„Prie įvažiavimo stovėjo „VW Passat“, pro ją pravažiavau – labai lėtai, nes buvau šalia, tačiau nejutau, kad būtų buvęs koks nors kontaktas, – sakė R. Adomaitis. – Patikėkite, absoliučiai nieko nepajutau. Pakui nuvažiavau į degalinę, o po kiek laiko pripuolė piktas ponas, ant manęs ėmė rusiškai šaukti – nesupratau, ko jis išvis nori. Toks įspūdis, kad sudaužiau jo automobilį. Kaip supratau, policija jau buvo iškviesta, bet kadangi nebuvau pajutęs, kad paliečiau tą jo mašiną, o ponas ant manęs šaukė, nenorėjau su tokiu ponu turėti reikalų ir išvažiavau“.

„Sakau ir tai yra tiesa, kad įvažiuodamas į aikštelę galvojau, gal nepilti benzino, gal kitur važiuoti, bet įvažiavau, mačiau, jog stovi pasatas ir lėtai pasukau, tikrai nepajutau, jog kažką būčiau užkabinęs“, – tikino Lietuvos kino legenda laikomas aktorius.

Jis stebėjosi iškelta byla ir gresiančiomis sankcijomis – tūkstantine bauda ir vairuotojo pažymėjimo praradimu mažiausiai trejiems metams.

„Pradėjau suprasti, kodėl mūsų kelių priežiūros tarnybos neturi žmonių rimtiems įvykiams ištirti – jeigu dėl tokių niekų... Tikėtis, kad niekur nebrūkštelsi, yra sudėtinga, kai yra tiek mašinų. Jeigu dėl tokių niekų pradedame teismus, autoinspekciją... Suprantu, žmogui bet koks nuostolis yra skausmingas dalykas, žmonėms galima žmoniška susikalbėti, bet kai ant tavęs rėkia ir nesupranti dėl ko rėkia...“, – sakė jis.

R. Adomaitis tikino, kad automobilis jam yra reikalingas kasdien ir jeigu netektų teisės vairuotų, skaudžiai nukentėtų.

„Būtų skausminga, nes pirmiausia per silpnai vaikštau, koja buvo įskilusi, neseniai buvo nuėmę gipsą, taip kad man vaikščioti dar yra nelengva, o juk reikia į darbą, krautuvę nuvažiuoti“, – žurnalistams sakė aktorius.

Ar R. Adomaitis bus pripažintas kaltu, administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjęs teisėjas Robertas Rainys žada paskelbti birželio 6-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (391)