• Policininkams padėjo A.Zuokas

    Muzika ir burokai - tas pats

    17 val. pradėjusi "solidarumo" akciją, grupė ŽAS kvietė visus susirinkusiuosius "palaikyti teisėtus Suvalkijos žemdirbių reikalavimus Vyriausybei: nustatyti minimalias cukraus kainas ir didinti "Marijampolės cukraus" pelningumą".

    Taip pat populiarios grupės vaikinai reikalavo, kad Vyriausybė iki 17 val. 35 min. išpirktų visą naujo grupės kompaktinio disko "Taupa" tiražą nustatyta kaina, įskaitant 27 proc. įmonės pelną.

    ŽAS nariai reikalavo saugant vietinę rinką, visiškai uždrausti užsienio grupių įvežimą į Lietuvą bei griežtai apriboti jų produkcijos pardavimą.

    Pagrįsdami savo "teisėtą" reikalavimą, ŽAS grupės nariai prie įėjimo į Vyriausybę sudegino balto popieriaus lapą su užrašu "Stingas".

    Muzikantus palaikė minia

    Įsiaudrinusią apie šimto žmonių minią savo koncerto - akcijos metu ŽAS'ai dar labiau audrino savo populiariomis dainomis "Po stikliuką", "Lapatai, lapatai nuo kalniuko".

    Apie 17 val. 30 min. nesulaukę raštiško patvirtinimo iš Vyriausybės, jog grupės visi naujojo albumo diskai bus nupirkti, ŽAS'ai pagrasino gulsią ant laiptų ir nieko neišleisią iš Vyriausybės.

    Netrukus ant laiptų prie įėjimo į Vyriausybę pasirodė Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas bei policijos pareigūnai. Savivaldybės aikštėje susirinkusi minia Vilniaus vadovo reikalavimą nutraukti nesankcionuotą mitingą sutiko švilpimais.

    Tuo tarpu grupės ŽAS nariai išpildė savo pažadą, sugulė prie į ėjimo į Vyriausybę, tačiau pamatę ginkluotus pareigūnus greit pakilo, atsiprašė už surengtą nesankcionuotą akciją.

    Policininkams padėjo A.Zuokas

    Policijos pareigūnams sunkiau sekėsi tramdyti įsiaudrinusią minią, kuri neklausė pareigūnų raginimų pasitraukti, o pakluso tik dievaičių prašymams nurimti. Kaip BNS sakė A.Zuokas, "tvarka yra tvarka, tai buvo nesankcionuotas piketas, kuriam mes pasiūlėme išsiskirstyti".

    Anot mero, jis buvo malonus su grupės nariais, nes juos gerai asmeniškai pažįsta, tačiau negalima buvo ignoruoti ŽAS viešosios tvarkos pažeidimo. A.Zuokas pabrėžė, kad nesankcionuota magistralės "Via Baltica" blokada pasienyje su Lenkija tiesiogiai pažeidžia Vilniaus miesto interesus.

    Blokadoje, anot komisaro, buvo įstrigę ir maždaug 20 vilkikų su kroviniais Vilniaus miestui. Grupė ŽAS dalyvavo Lietuvos liberalų sąjungos Seimo rinkimų kampanijos renginiuose, koncerte dainavo kartu su liberalų lyderiu, premjeru Rolandu Paksu.

  • Šaltinis
    Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
    BNS
    Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją