Pati A. Zuokienė trečiadienį telefonu neatsiliepė, tačiau draugų komentarų prie moters paskelbtos informacijos netrūko. Vieni džiaugėsi, kad Seimo narei viskas baigėsi laimingai ir ji neatsitrenkė į medį, kiti siūlė vairuojant nesigražinti bei išvengti nuobaudų. Buvo ir tokių, kurie įsitikinę, jog degant raudonam šviesoforo signalui paryškinti lūpas ar blakstienas – nieko blogo. A. Zuokienė sulaukė ir pasiūlymo nesigrimuoti. Esą ir neparyškinusi bruožų – labai graži.

Tuo metu policijos pareigūnų pačiupta parlamentarė prisiminė, kai viešėdama Prancūzijoje ji pirmą kartą pateko į spūstį ir norėjo eiti aiškintis, kodėl sutriko eismas. Esą A. Zuokienę nustebino aplink vėžlio greičiu judėjusiuose automobiliuose buvę ramūs žmonės, kurie užkandžiavo ar gražinosi.

„Todėl ir aš išnaudoju kiekvieną stabtelėjimą prie šviesoforo ar kamštyje“, – pareiškė ji, tačiau taip ir liko neaišku, kokiomis aplinkybėmis policijos pareigūnai sustabdė A. Zuokienę – spūstyje ar degant raudonai, ar tiesiog važiuojančią įprastu greičiu.

Kelių eismo taisyklėse nustatyta, jog „motorinių transporto priemonių, traktorių, savaeigių mašinų vairuotojai turi vengti bet kokių su transporto priemonės vairavimu nesusijusių veiksmų“ (KET 21p.). Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) 131 strp. 5 dalį už „kitus kitų eismo dalyvių KET pažeidimus“ numatoma 20-40 litų bauda.

Tyrimais nustatyta, kad Didžiojoje Britanijoje penktadalis moterų vairuodamos dažosi, o jaunosios vairuotojos pirmenybę teikia savo grožiui, bet ne eismo saugumui.

Vienos draudimo kompanijos apklausoje dalyvavo 4 tūkst. moterų. Apklausa daryta praėjus metams po to, kai Didžiojoje Britanijoje įsigaliojo įstatymas, pagal kurį dėl aplaidaus vairavimo kilusios avarijos kaltininkui gresia kalėjimas.

Apklausa parodė, kad maždaug penktadalis moterų vairuotojų mėgsta dažytis blakstienas vairuodamos. Iš jų trys procentai nurodė, kad yra sukėlusios avariją, kai naudojosi kosmetika.

Anot tyrimo duomenų, net 27 proc. jaunų vairuotojų naudojasi kosmetika prie vairo.

Vyresnės kartos vairuotojos yra atsargesnės – tik 6 proc. 56 m. ar vyresnių moterų nurodė, kad dažosi vairuodamos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją