Balandžio 1-oji - nemėgstama diena

Štai linksmuolis Rimas Šapauskas, TV žiūrovams pažįstamas iš tokių personažų kaip peliukas Mauzeris, Česlovas ar Budulis tikina, jog balandžio 1-oji jam yra nemaloni ir nemėgstama diena. Šią savo poziciją aktorius aiškina tuo, kad jam nepatinka kvaili juokeliai ar išdūrinėjimai - tai prieštarauja jo gyvenimo koncepcijai.

Meluoti tądien R.Šapauskas neskuba. „Melo ir taip per daug. Aš labiau mėgstu smagiai pasijuokti iš linksmų istorijų“, - tikino aktorius. Jei ir pasiryžta balandžio 1-osios proga papokštauti, tai tik su kolega Algiu Ramanausku-Greitai. „Būna, sugalvojam kokių ypatingai kvailų ir vaikiškų juokelių“.

Tiesa, Rimas prasitarė, kad Melagių ir juokų dieną jam patinka sekti žiniasklaidos pranešimus. „Įdomu, kaip žurnalistai šios dienos proga sugeba pademonstruoti savo išmonę. Tačiau kai kuriais atvejais žiniasklaidoje balandžio 1-oji tęsiasi visus metus“, - šyptelėjo R.Šapauskas.

Nuolat juokauja tik bepročiai

Vytautas Šerėnas geriausiai žinomas kaip „Dviračio šou“ vedėjas ir šioje laidoje kuriamų personažų atlikėjas. Vytautas tikina, jog metuose nesureikšmina tik dviejų švenčių - šv. Valentino ir Melagių dienos. Šios šventės jam atrodo visiškai beprasmės ir nežinia iš kur atkeliavusios.

Nors ekrane V.Šerėnas visada linksmas ir sąmojingas, tačiau gyvenime pokštus jis krečia gana retai. „Krėsti pokštus man patinka tik ekspromtu, ypač kai tokie pokštai pavyksta. Juokauti visur ir visada gali tik bepročiai“, - įsitikinęs V.Šerėnas. Jis prasitarė, kad linksmumas ir jumoras jam jau seniai tapo darbu.

Žvagulis nemeluoja

Dainininkas Žilvinas Žvagulis dievagojasi, kad balandžio 1-oji jam nekelia visiškai jokių emocijų. Jis tikina, kad niekada niekam nemeluoja. O jei šios dienos proga ir užsimanytų pameluoti - nerastų tam laiko.

Tomis dienomis Žilvinas visuomet dalyvauja LNK televizijos renginyje „Auksiniai svogūnai“, o prieš pasirodymus mokosi naujų dainų žodžius.

Pasirodo, dainininkas ne tik nemelagis, bet ir labai patiklus žmogus. „Balandžio 1-ąją mane „duria“ visi, kas netingi. Galima sakyti, balandžio 1-ąją nenutyla mano telefonas nuo norinčiųjų mane „išdurti“. O aš jais visais ir tikiu“, - atviravo Ž.Žvagulis.

Baigiant pokalbį dainininkas prisiminė, jog balandžio 1-oji vis dėl to jam kažką reiškia: „ Po koncerto „Auksiniuose svogūnuose“ būna tokie linksmi baliukai... Tad galima sakyti, kad vis dėlto laukiu balandžio 1-osios“, - šyptelėjo atlikėjas.

Augustė apsiašarojo išgirdusi apie prasidėjusį karą

Grupės „Bavarija“ narys Juozas Liesis Tarptautinę melagių ir juokų dieną mėgsta. Nors ir vadina save „tyru“, per balandžio pirmąją vis vien leidžia sau truputį pameluoti ar papokštauti.

Didelių, įsimintinų melagysčių ar pokštų, kurias pats iškrėtė ar kas nors iškrėtė jam, Juozas nepamena. „Būna, pavyksta apgauti kitus ar mane apgauna, bet tai nebūna įsimintiniausias metų įvykis. Būna juokinga, linksma, smagu, nuotaikinga, tačiau tik tą dieną. Kol kas dar nesulaukiau tokios įsimintinos melagystės, kuri pakeistų mano gyvenimą“, - aiškino J.Liesis.

Kita dainininkė, buvusi „dangietė“ Augustė balandžio 1-osios švente nelaiko: „Na, tądien galima kažkiek daugiau papokštauti, pajuokauti, tačiau man tai - eilinė diena“.

Bene labiausiai merginai įstrigęs „pokštas“ iš vaikystės laikų - laidoje „Dviračio šou“ išgirsta naujiena, kad Lietuvoje prasideda karas. Tada būdama dar maža mergaitė Augustė į naujieną sureagavo ašaromis.

Pasirodo, apgauti buvusią „dangietę“ balandžio 1-osios proga labai paprasta - ji neseka kalendoriaus. „Dažnai nežinau, kelinta diena, tad kai mane bando „išdurti“ Melagių ir juokų dienos proga, labai lengvai pasiduodu. Tik po to, kai kam nors pavyksta mane apgauti, sužinau, kad yra balandžio 1-oji. Tada bandau ir pati sugalvoti kokį nors pokštą draugams ar pažįstamiems“, - išsidavė dainininkė Augustė.

Mama Rock‘n‘Roll - „juodų“ pokštų specialistė

Bene linksmiausiai Melagių ir pokštų dieną pasitinka dainininkė Laima Tamulytė, geriau žinoma kaip Mama Rock‘n‘Roll. „Balandžio pirmoji man asocijuojasi su linksmybėmis, melavimais ir kitais smagiais dalykėliais. Nemanau, kad kažkam gali būti kitaip“, - šyptelėjo Laima.

Dainininkės pokštai dažniausiai būna su didele juodojo humoro doze. Nenuostabu, kad nuo jos papokštavimų žmones dažnai ištinka šokas. „Būna, paskambinu draugams ir sakau, kad patekau į avariją ar į ligoninę atsiguliau. Buvo, kad su draugais prisėlinome prie miegančio žmogaus, uždegėme vatos gumuliuką ir žadinome rėkdami: „gaisras!“ Tada žmogų truputį infarktas ištiko... Na bet nieko, svarbiausia, kad viskas gerai baigėsi“, - juokėsi L.Tamulytė.

Dainininkė pasigyrė kartą su drauge „išdūrusi“ žmogų, kai šis pasimetė kalendoriuje. „Labai stipriai jį įtikinėjome, kad šiandien yra ne ketvirtadienis kaip kad buvo, o penktadienis. Galiausiai jis pasidavė mūsų spaudimui ir tą dieną gyveno penktadienio ritmu. Na, žodžiu, nesu „gerietiškų“ melagysčių specialistė, tačiau „juodai“ pokštauti dievinu“.

Nors balandžio 1-oji L.Tamulytei ir labai linksma diena, tačiau išeiginės tądien ji nenorėtų. „Kaip tik pats smagumas, kai ateini į darbą ir visiems akis muilini. Net ne taip linksma būtų, jei visas šventes nedarbo dienomis padarytų. Tiesiog džiaugiuosi, kad turime ir linksmų švenčių, ne tik kokių nors juodo kaspino dienų. Taigi džiaukitės gyvenimu ir ruoškitės rytdienai. Meluokite, nes kitaip jus pačius apgaus!“