Vyriškas vedėjų duetas vis kvietė politikus bei kitus garsius svečius į sceną ir dovanojo jiems ne tik dovanas, bet ir specialiai sukurtus eilėraščius. Vienas po kito į sceną lipo Gabrielius bei Vytautas Lendsbergis, Daina Gudzinevičiūtė, Saulius Skvernelis, Zita Kelmickaitė ir daugelis kitų.

O tarp šventinių sveikinimų skambėjo ir publiką stebinusių atlikėjų dainos. Pirmasis scenoje pasirodė šeimyninis trio: Vytautas Grubliauskas su dukra bei sūnumi, kiek vėliau sceną drebino Jeronimo Miliaus, Povilo Meškėlos bei Česlovo Gabalio dainos, o įpusėjus vakarui scenoje pasirodė ir kone nuotaikingiausias vakaro duetas – Marius Jampolskis ir Neringa Nekrašiūtė.

Marijus su Neringa atliko nuotaikingą dainą, kurios metu kivirčijosi vienas su kitu ir bandė parodyti, kad yra geresnis vienas už kitą. „Išgerti galiu aš daugiau negu Einikis“, – griebęs butelį dainavo M. Jampolskis ir užsivertė neaiškaus skysčio kupiną tarą. O Neringa iš to dainos eilutėmis tik pasijuokė, esą kompoto visi gali tiek išgerti. Dainos metu atlikėjai vis demonstravo savo balso galimybes, lipo ant kėdžių, krito dirigentui G. Rinkevičiui į glėbį ir visais kitais būdais stengėsi savo pasirodymui suteikti kuo daugiau dinamikos.

Dainos pabaigoje eiliuotas rietenas pora užbaigė žodžiais „Tu esi višta, o Tu – gaidys“ ir, papuošdami Naujųjų Metų, kurie šįmet priklausys gaidžiui, šventinį vakarą net užgiedojo „kakariekū“.

M. Jampolskio ir N. Nekrašiūtės duetas scenoje – gana netikėtas. Ne vienerius metus kartu su Marijumi įvairiose scenose pasirodydavo Irūna Puzaraitė, deja, visai neseniai paiškėjo, kad ji nusprendė trauktis iš scenos. Ir nors pranešdama šią žinią ji tvirtino, kad su scena tikrai neatsisveikina, naujų koncertų jos planuose nebeatsiranda.

LRT studijoje koncertą stebėjo Vytautas Landsbergis, Liepa Kiauleikytė-Rimkevičienė, Agnė Bilotaitė, Visvaldas Matijošaitis, Gabrielius Landsbergis, Algirdas ir Janina Butkevičiai, Benediktas Vanagas, Zita Kelmickaitė, Daina Gudzinevičiūtė ir daugelis kitų.

Šventinio LRT koncerto akimirkos – nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)