Susipažino su visa gimine

G. Barbosos tėvai San Paule Brazilijoje gyvena dviejų aukštų name kartu su močiute bei dėde Atu. Taip pat netoliese gyvena jo brolis Gleysonas ir sesuo Gislein.

Ne veltui kukliame tėvų name svarbiausias akcentas – kepsninė. Vos pirmąją dieną Gleytono mylimoji buvo supažindinta su artimiausiais šeimos nariais, ir pavaišinta tradiciniais, stambiais gabalais pjaustytais ir keptais kepsniais.

Nemažai apie sūnaus moterį girdėję tėvai iškart šiltai priėmė viešnią ir net leido porai nakvoti savo miegamajame. „Ryte jau girdžiu šaukia, kad kelčiausi, atneša kavos į lovą, nes nori su manimi pabūti. Išeini ryte – bučiuojasi visi, laimingi,“ – prisiminė ji.

Antrąją dieną pabudus, ji sužinojo, kad šiandien – Gleytono tėčio Valdemaro gimtadienis. Iš pradžių planuotas tylus pasisėdėjimas netrukus tapo šešiasdešimties žmonių puota. „Atvažiavo visi pažiūrėti į mane“, – netrukus konstatavo ji.

Labiausiai Beatą nustebo vietinių tradicinės dovanos: „Į vieną dovaną supakuoja dešrą, sūrį, jogurtus ir kitus maisto produktus“.

Pasak Beatos, beveik visa giminė gyvena viename rajone ir nuolat vieni pas kitus „kursuoja“. Vieną dieną jie pakviečiami valgyti pas tetą žuvies, ateina, o ten – didžiulis patiekalas su krevetėmis ir kitomis gėrybėmis. Netrukus visi išgirsta skambutį – į svečius užsuko dėdės žmonos tėtis, kiek vėliau, eidama pro šalį, užsuka Gleytono brolis, o netrukus – kiti giminaičiai, susiruošę žaisti „Bingo“.

Ne veltui alaus negerianti sesers Gislein šeima šaldytuve nuolat turi alaus, skirto draugams.

Tarsi sustojęs gyvenimas

Viešėdama Brazilijoje Beata buvo apdovanota daugybe dovanų, apipilta gražiausiais komplimentais ir meile, todėl sugrįžimas į Lietuvą nebuvo lengvas. Ten pilna žmonių, vyksta veiksmas, o čia atvažiavau kaip į kažkokį... Jeigu nebūtų manęs sutikęs vaikas, nes buvau labai išsiilgusi, galvojau apsiverksiu,“ – prisiminė jau prie aplinkos apsipratusi Beata.

Atlikėja stebėjosi, kad vietiniai žmonės ten mažai dirba, todėl kasdien gali rengti pasisėdėjimus, bendrauti. Gleytono mama yra Brazilijos virtuvės dėstytoja ir dirba tik dvi dienas per per savaitę, tėtis – į pensiją išėjęs futbolininkas, tačiau jiems vidutiniškai gyventi pinigų užtenka, o ir maistas bei drabužiai ten kur kas pigesni.

Beata pastebėjo, kad Brazilijoje ypatingai gerbiami vaikai ir pagyvenę žmonės. Pastariesiems suteikiamos pašalpos, už kurias galima išgyventi. Vaikai suaugusių būryje būna ne nustumiami į šalį, o tampa dėmesio centru, moterys nesivaržydamos kūdikius žindo restoranuose ir baruose, net negalvodamos to daryti tualete. Prie stalo pirmiausia sukviečiami vaikai ir senoliai.

Mama - spiritizmo seansų vadovė

Viešėdama Gleytono namuose, Beata sužinojo, kad jo mama - spiritizmo seansų vadovė. Nors mylimasis siūlė neiti žiūrėti šio reginio, nes gali išsigąsti, ji vis tiek viską pamatė savo akimis.

Moters nešokiravo tai, kad į suaugusius žmones seanso metu persikūnija seni žmonės arba vaikai. Kai tai įvyksta, suaugusieji ima elgtis keistai, šoka, nevalyvai vaikšto. Kol vyksta persikūnijimų procesas, už durų susidaro eilė žmonių, norinčių sužinoti ateitį arba išspręsti problemą.

„Prieš ir po visi valgo iš anksto ruoštus tortus, patiekalus,“ – seansų subtilybėmis dalinosi ji.

Beata išdrįso paklausti ir savo ateities. „Jūs – tikra pora, - atsakymą išgirdo ji. - O aš turėčiau ilgai gyventi. Nuėjome pas kitą moterį. Ji mums pasakė, kad jūs labai mylite vienas kitą, o tai – svarbiausia. Taip pat - kas mums trukdė, daugiau nebetrukdys“.

Tapo futbolininkų vadybininke

San Paule viešėjusi atlikėja nespėjo niekur pakeliauti. Ji prisipažino – norėjosi pailsėti šeimos rate, o nuolatiniai automobilių kamščiai, atstumai, būtų atėmę ne vieną dieną.

O ir šiuo metu Brazilijos sportininkų vadybininku dirbantis Gleytonas turėjo ne vieną verslo susitikimą. Beata jam talkino. Pusantro mėnesio prieš dainininkei atvykstant į Braziliją, jos mylimasis ten jau dirbo.

Atlikėjai tekdavo vykti į Lenkiją ir pabūti Gleytono atstove, siūlyti pasirinkti vieną ar kitą futbolininką iš Brazilijos ar tiesiog pavertėjauti. Padedant jai, jau keturi brazilai gavo darbus Lenkijoje.

Viename didžiausių klubų Beatai buvo siūloma ir padainuoti, tačiau atlikėja nebuvo tam pasiruošusi: „Aš kalbu portugališkai, bet noriu labiau pasimokyti, o mes neturėjome niekam laiko“.

Pirks butą Lietuvoje ir San Paule

Po šios kelionės Beata ir Gleytonas nusprendė San Paule nusipirkti butą. Jau vasario mėnesį pora ketina vėl vykti atgal ir sumokėti pinigus. „Jis kol kas statomas. Geras butas - su sporto salėmis, vaikų darželiu“, - pasakojo ji. Paklausta, ar ten butai pigesni, atsakė: „Kas gera, tas kainuoja“.

„Vasario pabaigoje bus mamos, o kovo pradžioje – G. Barbosos vaiko gimtadienis, visi karnavalai tokiu metu, todėl galvojame kiekvienais metais ten važiuoti. Būsime ir ten, ir čia,“ – pasakojo ji.

Beata tikina, kad jai nebūtų sudėtinga siekti dainininkės karjeros Brazilijoje, nes tam Gleytono ryšių užtektų, tačiau čia - jos namai, o sūnus turi eiti į lenkišką mokyklą.

Nors Beata jau kuris laikas nešioja sužadėtuvių žiedą, jie tuoktis dar neketina. Pasak Beatos, skyrybos juos labai įskaudino ir išvargino, todėl tokiam rimtam žingsniui – dar per anksti, tačiau pats laikas įsigyti bendrą butą Lietuvoje.

Gleytono sūnaus nepamatė

Nors Beata tikėjosi susipažinti su Gleytono septynmečiu sūnumi, dėl skyrybų proceso su buvusia mylimojo žmona tam nebuvo tinkamas laikas.

„Pati išgyvenau skyrybas ir žinau, kas tai yra... bet nusprendėme, kad kitą kartą, kai atvažiuosiu. O Kevinas nori ir su manimi kalbasi telefonu. Jis toks padykęs - sako ką nori, daro, ką nori. Brazilams viskas galima,“ – šypsojosi ji.

Galbūt kada nors su Kevinu susipažins ir Beatos sūnus Tomas. Beata norėtų į San Paulo nuvykti su ketverių metukų sūnumi, tačiau pirmą kartą ilgai ir varginančiai kelionei to daryti nesiryžo.

Paskutinįjį rytą, šeštą valandą, Beatos išlydėti susirinko visa šeima, tetos, dėdės. „Tą dieną buvo Barbosos gimtadienis ir iš pat ryto gėrėme vyną,“ – liūdną akimirką prisiminė ji.

Paklausta, ar ši kelionė padėjo jai pailsėti nuo darbų, atsakė: „Nepailsėjau, bet tikslas buvo susipažinti su tėvais, kurie manęs metus laukė“.

DELFI kviečia pasisvečiuoti G. Barbosos namuose, kuriuose viešėjo jo mylimoji Beata:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją