„Kadangi aš turėjau laikiną rezidentūrą, man reikėjo pareiti tam tikras procedūras, kad gaučiau pastovią ir neapribotą. Iki šiol turėjau leidimą gyventi su apribojimais – kelionių bei darbo. Teko pereiti daug laiptelių ir dabar man jau patvirtino pilną Australijos rezidentūrą be jokių suvaržymų“, – pagrindiniam naujienų portalui Lietuvoje DELFI sakė Ž. Grigaitis.

Visada legaliai Australijoje kartu su žmona Elle Martin-Grigaitis gyvenęs verslininkas sakė, kad trys metai buvo išties sudėtingi, mat kas kartą atvykstant ar išvykstant iš šalies tekdavo ne tik mokėti pinigus, tačiau ir pasiaiškinti, kodėl jis turi iškeliauti.

„Aš visada buvau legalus gyventojas tik tai su apribojimais. Man buvo įvesti suvaržymai dėl darbinės veiklos – buvo uždrausta dirbti. Taip pat buvo ir kelioniniai apribojimai – kiekvieną kartą reikėjo gauti išvažiavimo leidimą ir motyvuoti, kodėl man reikia išvykti iš Australijos,o tai sudaro pakankamai nemažai keblumų. Be to, kaskart turėjau mokėti pinigus už išvykimo vizą. Ir niekada nesi garantuotas, kad tave išleis“, – pasakojo Žilvinas.

Šiuo metu verslininkas jau turi teisę dirbti, gali laisvai atvykti į šalį ir taip pat ją palikti. Ž. Grigaitis DELFI sakė, kad vienintelis dalykas, ko jis negali daryti, yra balsavimas.

„Kol kas negaliu tik balsuoti, nes neturiu australiško paso“, – sakė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (354)