Po uždaro teismo posėdžio DELFI pakalbintas kanadietis pasakojo skyrybų priežastis bei nuo ko prasidėjo jo konfliktas su G. Karaliūnaite.

„Skiriamės, nes negalime rasti bendrų sprendimų dėl daugelio dalykų. Pirmiausia neradome bendro susitarimo kaip leisti pinigus, tada nesutarėme kaip turi būti auginama mūsų dukra, o dabar net negalime susitarti, kaip išsiskirti“, – kalbėjo vyras.

Kaip ir prieš tai vykusiame posėdyje, taip ir šį kartą, pati Gintarė nedalyvavo. Kaip sako Marcas, tai yra daroma specialiai.

„Gintarė tyčia neateina į teismo posėdžius, nori vilkinti laiką, nes žino, kad Lietuvoje galiu būti tik tris mėnesius, o vėliau turiu gauti leidimą, bet tai nėra taip lengva. Tenka susidurti su Lietuvos institucijų abejingumu, nes kaip apie mane viešai šneka Gintarė, tai sudaro kažkokio psichopato įvaizdį“, – guodėsi vyras.

Skiriasi parodymai

Anksčiau garsi moteris viešai pasakojo apie savo sutuoktinio grasinimus susidoroti bei išsivežti dukrą į Kanadą. Atlikėja sakė gyvenanti baimėje ir nežinomybėje dėl savo vaiko ateities. Tačiau Marcas šį kartą su savimi turėjo Gintarės sūnaus ir mamos parodymus, duotus policijoje, kurie skiriasi kaip diena ir naktis.

„Matoma, kad jos sūnus yra paminėjęs, jog jam niekada nėra tekę matyti manęs smurtaujančio prieš Gintarę ar kitus šeimos narius. Keista, juk jis turėtų palaikyti savo mamą, bet kaip matome, jis nemeluoja“, – stebisi vyras.

Tačiau pasak Marco, Gintarės mama mūru stoja į dukros pusę.

„Iš parodymų matome, kad ji tvirtina, jog po konflikto tarp manęs ir Gintarės, savo dukrą matė su mėlyne ant akies. Jei ji būtų su ta mėlyne, tai visi matytų bent jau savaitę, bet jos sūnus apie tokį dalyką niekada neužsimena, kiti liudininkai taip pat apie tai nėra kalbėję. Tai yra akivaizdūs įrodymai, kad apie mane yra meluojama“, – teigė vyras.

„Po to, kai tai turėjau problemų su policija, dabar su savo dukra galiu susitikti tik prekybos centre, apsuptas žmonių. Tai vargina ir blaško ne tik mane, bet ir mano dukrą. Mes puikiai sutariame, bet ši kova tarp manęs ir Gintarės taip pat kenkia vaikui. Norėčiau, kad viskas būtų kitaip, bet dabar tenka lankytis teismuose“, – nuogąstavo M. A. Canuelis.

Siūlė pasimušti

Marcas pasakoja, kad tai jis patiria pastovų Gintarės artimųjų psichologinį smurtą, o vienas iš atlikėjos giminaičių net kėsinosi kanadietį sumušti.

„Vieną dieną norėjau atsiimti savo daiktus iš Gintarės namų. Nuvažiavau, bet sulaukiau labai priešiškos reakcijos. Gintarės mama man neleido pasiimti daiktų o jos brolis net pasiūlė mane sumušti. Viską užfiksavau garso įrašu ir tai panaudosiu teisme“, – sakė vyras.

Tiek pats Marcas, tiek jo advokatė tikino, kad šioje byloje nėra siekiama iš mamos atimti vaiko. Tiesiog viena iš sąlygų yra normalus tėvo ir dukters bendravimas, o ne nuolatiniai motinos ribojimai matytis su vaiku.

„Nežinau, kur viskas nuves, bet mes nesiekiame, kad globa būtų priteista man. Nuo pat pradžių laikiausi tokios nuomonės, kad vaikas turi būti su mama. Labai gaila, kad negaliu būti toks tėvas, kokiu noriu. Visa ši situacija man sukelia milžinišką stresą. Liūdna, kad nieko neišėjo su Gintare, bet dar liūdniau, kad dėl to turi kentėti mūsų vaikas“, – sakė atlikėjos sutuoktinis.

Keistas vyro elgesys?

Paskutinis Gintarė ir jos vyro susitikimas baigėsi tik įsikišus policijai.

Vienoje TV laidų Gintarė pasakojo, kad neįspėjęs Marcas atvyko prie namų, iš pradžių beldė į duris, neilgai trukus jas daužė koja, o vėliau ėmė laidyti sniego gniūžtes į Gintarės sūnaus kambario langą.

Dainininkė iškvietė policijos pareigūnus, kurie Marcą sulaikė dviem paroms, tačiau po paros paleido šiam pasižadėjus neišvykti iš šalies ir nesiartinti prie Gintarės namų.

Anksčiau pats M.A. Canuelis DELFI pasakojo visai kitokią įvykio versiją.

„Paleidau sniego gniūžtę į jo langą, kad išeitų pasikalbėti. Su juo visuomet pavykdavo racionaliai kalbėti. Tačiau jis atidarė langą ir pradėjo mane filmuoti. Aš, pamanęs, kad jis filmuoja linksmą vaizdo įrašą, praėjau dainuoti ir lipdyti sniego senį. Garsiai dainavau, bet tai buvo dienos metas. Vėliau išlindo kaimynas, su kuriuo anksčiau nesutarėme, tad pasakiau keletą aštresnių žodžių ir toliau garsiai dainavau. Nė nenumaniau, kad Gintarė yra namuose, nes jos automobilio nebuvo kieme“, – teigė jis.

Nesirūpino vaiku?

G. Karaliūnaitė yra pasakojusi, kad jųdviejų santuoka su Marcu pradėjo byrėti tada, kai vieną dieną, grįžusi namo rado stipriai karščiuojančią dukrelę, o savo vyrą besisvaiginantį narkotinėmis medžiagomis draugų kompanijoje.

„Ji miega, bet jos veidas violetinis iš karščio. Sėdi tėtis, du draugeliai. Ir jie svaiginosi žole. Jie buvo tiek apsirūkę, kad jie žvengė, juokėsi... Baisiai juokinga. Aš nebuvau to mačiusi. Puoliau vyti juos lauk, puoliau nurengti vaiką. Jie visi dingo, o jis apsvaigęs juos vežė namo“, – anksčiau pasakojo pašnekovė.

Pats Marcas pripažįsta, kad jam yra tekę rūkyti marihuanos, tačiau visa ta istorija apie sergantį vaiką ir tuo metu rūkantį tėvą, vyras vadina atlikėjos sugalvotomis „pasakomis“.

„Vieną kartą Gintarės brolis man pasiūlė išgerti viskio, bet aš esu vakarietiško kraujo ir man alkoholis nėra labai priimtinas, stengiuosi jo nevartoti, todėl su savimi turėjau iš draugų gautos marihuanos. Neslėpsiu, žinojau, kad Lietuvoje tai draudžia įstatymai, bet tada man buvo sunki situacija, buvau išmestas iš namų ir tiesiog norėjau atsipalaidi, todėl parūkiau, bet tai nebuvo ta diena, kai mergaitė sirgo, jos išvis nebuvo šalia. Dėl to į mane beda pirštu, kad aš nusikaltėlis“, – sakė Marcas.

Vyras teigia, kad tai pirmas kartas, kai jis turi varstyti teismų duris, todėl nelabai įsivaizduoja, kaip baigsis bylą, tačiau, kaip pats sako, tikisi taikaus susitarimo.

„Aš tik noriu įrodyti, kad nesu kažkoks siaubūnas, myliu savo dukrą ir linkiu jai visko ko geriausio. Darysiu viską, ką galiu, bet tai ne mano šalis, todėl yra labai sunku. Daug kas man sako, kad mane čia „suvalgys“, bet aš tikiu savo teisumu ir tai stengsiuosi įrodyti“, – teigė vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (342)