„Plaukimo dėka patyriau gyvenimą, apie kokį kadaise nebūčiau nė pagalvojusi. Turėjau galimybę pamatyti didelę dalį pasaulio, susipažinti ir dirbti su nuostabiais žmonėmis. Tai ypatinga patirtis ir dabar noriu tą patirtį ir įgytus įgūdžius panaudoti naujoje distancijoje, šį kartą – už baseino ribų. Esu pasiruošusi pradėti naują gyvenimo etapą. Ačiū visiems mane šiam kely palaikiusiems ir ne tik“, – dėkojo sportininkė.

Pasak R. Meilutytės, dėl intensyvių treniruočių plaukimo baseine jai teko paaukoti savo mokslus, į kuriuos ji nori sugrįžti.

„Iki šiol visą save atidaviau plaukimui. Nuo ankstyvos paauglystės gyvenau šiuo sportu. Dėl įtempto treniruočių režimo atidėjau mokslus, prie kurių noriu dabar sugrįžti. Noriu patirti paprastus dalykus, augti, geriau suprasti save ir mane supantį pasaulį“, – sakė plaukikė.

Po šios žinios socialiniuose tinkluose ėmė plūsti padėkos žinutės su prierašu „Ačiū Rūta!“. Savo nuomonę apie R. Meilutytės sprendimą išreiškė ir kiti Lietuvoje žinomi žmonės.

„Lietuvos sportui, ką ten – apskritai visai Lietuvai tai yra unikalios epochos pabaiga. Tokios kaip mūsų auksinė žuvelė, kuri būdama penkiolikos stovėjo ant aukščiausios olimpinės pakylos ir klausėsi Lietuvos himno, mes dar ilgai, o gal ir iš viso neturėsim“, – rašė Andrius Tapinas.

„Ji leido mums svajoti, tikėti, kad neįmanoma yra tik laikina būsena, reikalauti iš jos vis naujų ir naujų stebuklų ir dūsauti, kai iškovojamas „tik“ sidabras. Ji suvienijo mus ir savo prakaito, pastangų ir skausmo kaina leido bent trumpai jaustis nugalėtojais. 20 aukso medalių. 10 sidabro medalių. 1 bronzos – ir jai tik 22 metai. Rūta verčia naują gyvenimo lapą – jos laukia mokslai, nauji iššūkiai ir asmeninis gyvenimas, kurio ji daugiau nei nusipelnė. Mūsų laukia viltis, kad kada nors, nežinia kada, bet kada nors dar turėsime tokią džiaugsmo ir pergalės liepsną kokia buvo Rūta Meilutytė“, – toliau savo feisbuko paskyroje skelbė visuomenės nuomonės formuotojas.

Savo palaikymą sportininkei išreiškė ir Kauno „Žalgiris“.

„Rūta nusprendė užbaigti savo įspūdingą profesionalios plaukikės karjerą. Ačiū už nuostabias akimirkas ir nepamirštamas pergales!“ – socialiniame tinkle teigė krepšinio klubo atstovai.

Nuoširdžią padėką Rūtai siuntė ir smagia akimirka iš praeities feisbuke dalijosi ir laidos „Kitokie pasikalbėjimai“ autorius Mantas Bertulis.

„Šią asmenukę pasidarėme iš karto po nesėkmingai Rūtai pasibaigusių Rio olimpinių žaidynių 2016 metais, kuomet ją apsiniaukusioje Rotušės aikštėje sutiko tik palyginus nedidelė saujelė žmonių. Tą dieną nežinojau, kokį didžiulį spaudimą ji patyrė neiškovojusi medalių ir tai, jog mūsų susitikimas bus įamžintas filme „RŪTA“, kurį šiai akimirkai labai rekomenduoju pažiūrėti“, – teigė jis.

„Bet aš labai palaikau Rūtos žingsnį trauktis. Ji jau viską mums visiems įrodė būdama vos 22-ejų metų. Dabar gali nugyventi visą ilgą gražų gyvenimą be jokio spaudimo kažką kažkam įrodinėti. Gyvenimo laisvė yra absoliučiai geriausias žmonijos išrastas dalykas. Ačiū, Rūta“, – plaukikei dėkojo M. Bertulis.

Apie Londono olimpinės čempionės karjeros pabaigą komentavo ir Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis.

„Noriu padėkoti Rūtai už milžinišką indėlį visos mūsų bendruomenės vardu. Jos pasiekimai įkvėpė ne tik mus, bet ir visą Lietuvą. Iškovotos pergalės tapo legendinėmis, o jos ryžtas ir atsidavimas šaliai tik dar kartą patvirtino, kad net ir būdami maži pasaulyje, galime skinti didingas pergales“, – oficialiai Lietuvos plaukimo federacijos svetainei sakė LPF prezidentas.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)