Praėjusią savaitę per televizijos LNK pokalbių laidą „Valanda su Rūta“ nuskambėjo pareiškimai, esą Norvegijos pareigūnai atiminėja užsieniečių vaikus ir atiduoda juos norvegams, kad pagerintų šios Skandinavijos šalies „genetinę medžiagą“, rašo dailymail.co.uk.

Pokalbių laidos įžangoje buvo tvirtinama, kad Norvegijos vaikų apsaugos tarnyba („Barnevernet“) pareiškė, jog ji sąmoningai nusitaikė į lietuvių vaikus, kurie laikomi „trokštama preke“. Tarnyba neva prisipažino, kad „Norvegijoje lietuvių vaikai atimami iš jų tėvų“.

Viena prieštaringai vertinamos tarnybos „ekspertė“ laidos vedėjai Rūtai Mikelkevičiūtei sakė, kad Norvegijai reikia šviežio kraujo, kovojant su kraujomaiša. Jos teigimu, dėl pastarojo reiškinio gimsta daug kūdikių su įgimtais defektais.

Anot „The Local“ pranešimo, Olesiundo mieste gyvenanti lietuvė Neringa Ozolina teigė: „Norvegijoje gimstamumo rodiklis yra pats žemiausias“.

„Norvegijoje kraujomaiša yra pati didžiausia pasaulyje. Tas pats galioja vaikų, gimusių su Dauno sindromu ir kitais genetiniais defektais, procentui“, - sakė ji.

Anksčiau šiais metais Lietuvos spauda plačiai rašė apie Gražiną Leščinskienę, iš kurios Norvegijos vaikų apsaugos tarnyba atėmė sūnų Gabrielių.

Ji tvirtino, kad sūnus buvo atimtas dėl „seksualizuoto elgesio“, kuriuo buvo įvardyti tokie veiksmai kaip dažnas lankymasis tualete ir rankų uostymas. Ji vis dar kovoja už tai, kad susigrąžintų savo sūnų.

Norvegijos ambasadorius Lietuvoje Dagas Halvorsenas pripažino, kad Norvegijoje gyvenančių užsieniečių vaikų perdavimas globon Lietuvoje kelia nerimą.

Problema tokia didelė, kad D. Halvorsenas buvo priverstas samdyti vieną Lietuvos viešųjų ryšių agentūrą, kad ši pakoreguotų „neteisingus įsitikinimus“ apie Norvegijos vaikų apsaugos režimą.

„Teigiama, kad Norvegijai būdinga kraujomaišos istorija ir kad joje gimsta daug norvegų vaikų su Dauno sindromu“, - sakė jis Norvegijos televizijai NRK.

„Jie tvirtina, kad Norvegijos valdžia siekia paimti šviežių, užsieniečių vaikų, pavyzdžiui, lietuvius, kad pagerintų savo genetinę medžiagą“, - sakė jis.

Anksčiau šiais metais Čekijos prezidentas Milošas Zemanas apkaltino minėtą Norvegijos tarnybą, kad ši elgiasi „kaip naciai“, neleisdama vienai čekų motinai su dviem atimtais berniukais kalbėtis čekų kalba.

Rusijos valdžia taip pat yra užsipuolusi Norvegiją dėl to, kad ji atima vaikus iš rusakalbių šeimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2387)