Delfi šaltiniai anksčiau informavo, kad į pareigūnų rankas garsi verslininkė pakliuvo su, kaip įtariama, narkotikais.

Vėliau policija patvirtino, kad vėlų ketvirtadienio vakarą, lapkričio 17 d., apie 22 val., Vilniuje, Švitrigailos gatvėje, vidiniame namo kieme pareigūnai pastebėjo moterį (gim. 1979 m.), ji įtartinai elgėsi ir pareigūnai nusprendė ją patikrinti.

Policija informavo, jog dalinės apžiūros metu rankinuke buvo rasta metalinė raudonos spalvos dėžutė, kurios viduje, kaip įtariama, buvo augalinės kilmės narkotinės medžiagos likučių bei polietileninis maišelis su galimai narkotine medžiaga (įtariama, kad haliucinogeniniais grybais).

Dėl radinio moteris buvo sulaikyta ir uždaryta į areštinę, jai teko naktį praleisti laikino sulaikymo kameroje. Įtariamoji namo paleista lapkričio 18 d. apie 10 val.

Po tokio pranešimo socialiniuose tinkluose sureagavo ir žinomi žmonės, Ž. Diawaros bičiuliai bei pažįstami.

F*ck this shit. Galbūt ši nuostabi, veikli, kelių vaikų mama ir jos sulaikymas išjudins nesąmoningus įstatymus Lietuvoje ir resursų švaistymą suiminėjant visiškai ne tuos žmones, kuriuos reiktų. Živile Diawara, laikykis!“, – rašė menininkė Neringa Rekašiūtė.

„Dveji metai jau kadencijai Lietuvos Respublikos Seimo, o vis dar svarbūs pažadai NEĮVYKDYTI: civilinė sąjunga ir dekrimas. Vis dar 0 teisių LGBTQ+ bendruomenei, vis dar už suktines suiminėjami jaunuoliai ir dabar Živilė Diawara. Apmaudu ir labai pikta“, – rašė aktorė Elžbieta Latėnaitė.

Sutikdama pasidalinti savo įrašu su Delfi žinoma moteris taip pat pridūrė: „Aš siunčiu savo didžiausią palaikymą tiek Živilei Diawarai, tiek ir kiekvienam neįžymiam(i) suimtajam(i), kurie nukentėjo nuo mūsų teisinės sistemos gėdos.“

„Živilės Diawaros sulaikymas turėtų tapti aiškiu ir paskutiniu ženklu sutvarkyti narkotikų prevencijos politiką. Jei dekriminalizacija šiai daugumai neįveikiama – Laisvės partijai nėra ką veikti tokioje Vyriausybėje“, – rašė Gediminas Jaunius.

„Živile Diawara laikykis! Myliu tave. Mes su tavim!“, – teigė atlikėja Erica Jennings.

Delfi primena, kad dėl įvykio policija pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 259 str. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti).

Delfi susisiekti su Ž. Diawara kol kas nepavyko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)