Pats Tomas save vadina portretų fotografu – per daugiau nei dešimt metų išsigrynino ir susikoncentravo būtent šioje srityje. Vyras teigia, kad tik tokiu būdu galima tapti vienu geriausių – atvirkščiai, nei išbarsčius savo talentus visur po truputį.

Tačiau Tomas nespjauna ir į vestuvių fotografavimą – pasak menininko, čia vis svarbesnis tampa natūralumas, tikros emocijos. Vyras pabrėžia, jog vestuvės neturėtų vykti tik dėl fotosesijos, tad svarbiausia užfiksuoti pačią meilę ir jausmus.

„Buvo toks atvejis, kad žmogus planavo vestuves, jas atšaukė, o po metų fotografavau jo vestuves jau su kitu žmogumi, – juokiasi Tomas. – O buvo ir taip, kad fotografavau ir nelabai supratau, kodėl tai darau. Žmonės neatrodė įsimylėję ir aš nesupratau, kodėl taip yra. Vestuvės, žmonių prikviesta, visi švenčia, bet jautėsi dirbtinumas.“

Fotografas neslepia, kad mėgsta būti vienas – ekstremalų laisvalaikį mėgstantis vyras važinėja motociklu, leidžiasi į tolimas keliones. Motociklas Tomui yra kone antras dažnai naudojamas išradimas po fotoaparato – juo menininkas išmaišė ir Pietų Ameriką.

„Būdamas Pietų Amerikoje nusipirkau motociklą – jie nėra laikomi populiariais pasaulyje ir nėra patikimi. Vienas draugas, pamatęs motociklo nuotrauką mano socialiniuose tinkluose, sakė: tu išprotėjai. Tačiau didelių problemų nebuvo – tas motociklas mane nuvežė 10 tūkstančių kilometrų į priekį ir 10 tūkstančių kilometrų atgal.“

Kelionę po Pietų Ameriką Tomas pradėjo nuo Peru. Vėliau kelionę tęsėsi per Boliviją, Čilę iki Argentinos piečiausio taško, o vėliau menininkas kitu keliu grįžo į Peru. Visa tai truko tris su puse mėnesio – per tą laiką Tomas spėjo susipažinti ir su šamanų kultūra bei sudalyvauti rengiamose ceremonijose.

„Visa Peru šamanizmo kultūra asocijuojasi su emocijų išreiškimu, gyvenimu dabar. Kad išjausti kiekvieną savo jausmą, bet ir tuos jausmus, kurių kažkada mes sau neleidome pajausti, uždarėme savyje. Šamanizmas yra būtent apie tai, kad išgėrus tam tikrų medicininių vaistų, būtų iškeliami tam tikri psichologiniai blokai, kurie tokiu būdu yra išlaisvinami. Nes jei tai yra kažkur kūne, tai vėliau gali išsireikšti kaip tam tikros ligos požymis, – sako laidos „Sėkmės gylis“ pašnekovas, motociklu keliavęs po Pietų Ameriką. – Žmogus yra prižiūrimas profesionalų. Šis procesas nėra nei pavojingas, nei vedantis į beprotystę, jis yra labai gydantis. Aš manau, kad jis reikalingas daugumai planetos žmonių.“

Šiame žemyne fotografas lankėsi ne kartą – sykį keliavo motociklus su bičiuliais, o kitą kartą vyko ne tik pakeliauti, bet ir gydyti sielos. Tiesa, Tomas ne tik dalyvavo šamanizmo ceremonijose, bet ir filmavo procesą, kuris netrukus dokumentinio filmo formatu pasieks žiūrovų akis.

Daugiau apie fotografiją, kelionę po Pietų Ameriką, pomėgį motociklams, gyvenimą su kaukėmis ir šamanų filosofiją – įdomiame pokalbyje „Žinių radijo“ laidoje „Sėkmės gylis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)