„Mūsų su Danieliumi draugai – J. Caudwellas ir M. Vžesniauskaitė – jau daug metų užsiima labdaringa veikla. Johnas yra įkūręs labdaros fondą „Caudwell Children“. O šiemet Modesta, būdama dviračių sporto olimpiete, nusprendė žengti labai gražų žingsnį ir atiduoti duoklę talentingiems mažiesiems dviratininkams, kurie dėl įvairių priežasčių negali įsigyti dviračių, sportui reikalingos aprangos ir inventoriaus. Labdaros fondas „Auginam Lietuvai čempionus“ kiekvienais metais organizuos įvairius paramos renginius, skirtus remti ir skatinti jaunuosius sportininkus“, – su šypsena DELFI apie kilnų projektą pasakoja V. Siegel.

Šiais metais labdaros renginys vyks rugsėjo 21 dieną Vilniuje. Visi norintys galės dalyvauti ir 100 kilometrų dviračių važiavime, ir Gala vakarienėje.

„Labdara užima labai svarbią vietą mano gyvenime. Mes su Danieliumi esame įsitikinę, kad tie, kurie turi daugiau, privalo dalintis su tais, kuriems iš tiesų labai reikalinga pagalba. Taip auklėta buvau nuo mažens. Ir toks požiūris į labdarą atėjo dar iš mano šeimos, kurioje užaugau. Esame su Danieliumi ne kartą prisidėję prie Johno labdaros fondo „Caudwell Children“ remiamų iniciatyvų bei renginių. Kadangi esu neabejinga labdarai, sužinojusi iš Modestos, jog ji planuoja rengti tokį gražų renginį Lietuvoje, net nedvejodama pasiūliau savo pagalbą. Modesta man pasiūlė tapti šio kilnaus renginio ambasadore Lietuvoje. Danielius man padeda šio renginio organizavimo klausimais, kadangi prie tokio renginio organizavimo, kuomet esu jo ambasadorė, prisidedu pirmą kartą. Danieliaus turima patirtis man yra neįkainojama. Jo patarimai bei jo pažinčių ratas leis surinkti išskirtinę šio renginio bendruomenę. Visi norintys prisidėti ir tapti labdaros renginio dalyviais daugiau informacijos gali rasti „Facebook“ arba „Instagram“ tinkle“, – teigė Viktorija.

Besiruošiant kilniam projektui V. Siegel su mylimuoju įsiamžino fotosesijoje su J. Caudwello fondo atributika bei dviračiais.

DELFI primena, kad J. Caudwellas nėra laikomas tipiniu milijardieriumi. Jis didžiuodamasis moka mokesčius, yra pažadėjęs didžiąją savo turto dalį skirti labdaringiems tikslams, jam kur kas labiau patinka vienos žvaigždutės svečių namai (kad tik būtų švarūs) nei penkių žvaigždučių viešbučiai: „Restorane užsisakius butelį vyno už 200 eurų, man skaudėtų širdį. Materialių daiktų aš netrokštu, nors jų ir turiu.“

J. Caudwellas apie trečdalį savo laiko skiria labdaringai veiklai. Prieš 20 metų jo įkurtas centras „Caudwell Children“ pagelbėjo apie 30 000 vaikų, o jo fonde yra surinkta ir išdalinta virš 20 mln. svarų.

„Visada norėjau užsiimti labdaringa veikla. Kai versle uždirbau užtektinai pinigų, ėmiau galvoti, kaip galiu padėti. Nutariau – kas gali būti prasmingiau už pagalbą vaikams, kurie <...> jau gimė su didžiuliais sunkumais. Jei gali iš pagrindų pagerinti jų gyvenimą, tai bus pagalba ne tik jiems, bet ir jų šeimoms, visiems“, – interviu metu žurnalistui Stewartui Campbellui pasakojo verslininkas.

„Kaip galima visa tai turėti ir nepadėti tiems vaikams? Jei atskristumėte iš kosmoso ir pažvelgę žemyn pamatytumėte mane, sėdintį superjachtoje, ir vaiką, gulintį ant grindų, jo susikrimtusius tėvus, o 20 000 svarų pakeistų to vaiko gyvenimą. Kaip tai gali būti priimtina civilizuotoje visuomenėje?“ – stebėjosi jis.

J. Caudwellas užaugo ne milijonieriaus šeimoje, galbūt todėl nuoširdžiai užjaučia tuos, kuriems neįkandamas aukščiausio lygio gydymas. Jis augo Midlandse, buvo vienas iš dviejų vaikų šeimoje. Šeima neskurdo, bet J. Caudwellas sako žinantis, ką reiškia, kai vakarienei yra tik konservuotų pupelių su skrudinta duona, kai namuose šalta, nes nėra pinigų sumokėti už šildymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)