– Kodėl atsisakėte būti patikrintas melo detektoriumi?

– Visų pirma, šiomis dienomis viešoje erdvėje pasirodė labai daug tikrovės neatitinkančios informacijos. Ką tik publikuotame italo modelių agento Massimo Parisi interviu buvo minimi 6 DNR, kurie neva rasti merginos kūne. Ar jis galėtų tokią informaciją patvirtinti faktais? Esu 100 procentų įsitikinęs, kad tai yra neįmanoma. Visas dienas su Dovile Klaipėdoje buvome kartu ir dažniausiai dviese. Nežinau, kodėl bandoma taip klaidinti tyrėjus ir visuomenę. Labai norėčiau, kad būtų viešinama tiksli informacija visų tyrimų ir tuomet būtų visiems aiškus ir skaidrus šis tyrimas.

Vakar pateikiau prašymą prokurorui, kad būčiau patikrintas melo detektoriumi ir taip pat planuoju pateikti prašymą, kad būtų viešinama ikiteisminio tyrimo medžiaga. Pagal žiniasklaidoje pateikiamą informaciją, žinau, kad to paties prašė ir advokatas Gintaras Černiauskas, bet jo prašymas buvo atmestas. Nėra nieko, ką norėčiau slėpti. Ir jei yra visuomenės interesas tai žinoti, jei tai galėtų padėti išsiaiškinti daugiau šios tragedijos aplinkybių, neprieštarauju, kad tai būtų viešinama.

Neseniai DELFI pasiekė filmo ištrauka, kurioje neįvardijamas režisierius (redakcijai žinoma vardas ir pavardė) pasakojo, kad jame nusifilmavo ir Dovilė. Medžiagoje mergina pasakoja vartojusi narkotikus. Galbūt įsivaizduojate, kas tas anonimu norėjęs likti režisierius?

– Aš asmeniškai su režisieriumi esu bendravęs iš viso gal penkias minutes. Žinau tiek, kad režisierius neviešina savo pavardės, nes kaip ir daugelis žmonių, bandančių duoti parodymus šiame ikiteisminiame tyrime, sulaukia labai daug spaudimo, nuogąstauja dėl savo ir šeimos saugumo. Žinau, kad kai kurie liudytojai sutinka duoti parodymus tik dalyvaujant jų advokatams, nes bijo būti persekiojami. Pareigūnams režisierius yra žinomas, jis atvirai ir savo valia bendradarbiauja su jais, pats kreipėsi į prokuratūrą.

Kiek man yra žinoma, Klaipėdos apygardos prokuratūra filmuotą medžiagą gavo dar liepos mėnesį. Tačiau tuomet nebuvo aišku, ar mergina, sėdinti nugara į kamerą, tikrai yra Dovilė, taip pat ar ji nėra tik statistė, skaitanti tekstą. Šiuo metu patvirtina, kad vaizdo įraše tikrai nufilmuota Dovilė. Taip pat patvirtinta, kad filmuotoje medžiagoje tikrai užfiksuota Dovilės asmeninė patirtis, kad ji nevaidino, jos nebuvo prašoma skaityti kažkieno surašytą tekstą apie narkotikus, jų vartojimą ir poveikį. Visą tai Dovilė pasakojo, remdamasi savo asmenine patirtimi, savo išgyvenimais. Papildomai turėtų būti atliekama fonoskopinė ekspertizė, kas galutinai leis patvirtinti šią informaciją.

Režisierius buvo artimas Dovilės draugas. (Jis) taip pat labai pergyvena dėl šios tragedijos, tačiau jaučia atsakomybę. Aš pats asmeniškai, nenorėdamas būti apkaltintas poveikiu liudytojui, šiuo metu vengiu bendrauti su filmo kūrėju, todėl daugiau informacijos negaliu papasakoti.

Patį vaizdo įrašą mačiau, buvau supažindintas Klaipėdos apygardos prokuratūroje pas ikiteisminio tyrimo pareigūną. Manęs taip pat buvo prašoma atpažinti, ar tai Dovilė.

Manau, saugant Dovilės atminimą ir kol vyksta tyrimas, medžiaga neturėtų būti viešinama plačiajai visuomenei.

– Ar tikite, kad tokiam filmui Dovilė galėjo nusifilmuoti? Kaip apskritai reagavote į šią pasklidusią informaciją?

– Norėčiau apie Dovilę kalbėti tik gerai. Man ji atrodė labai linksma mergina, ji greitai susidraugaudavo su žmonėmis, tas kelias savaites kartu ėjome sportuoti, valgėme kartu, ėjome į teatrą.

Būdama Klaipėdoje man ji atrodė laiminga. Išsamiau šio klausimo, gerbiant žuvusio žmogaus atminimą, nenorėčiau komentuoti. Viskas, ką norėčiau pasakyti, kad labai išgyvenu dėl to, kad tuomet nepastebėjau kokia buvo galbūt jos tikroji būsena, kaip ji jautėsi, kad galbūt jautėsi labai vieniša. Nėra dienos, kai negalvoju, kad galėjau ją apsaugoti.

– Kaip priimate šiuo metu jums mestus įtarimus? Ar sekate žiniasklaidoje pasirodančius straipsnius šia tema bei po jais atsirandančius komentarus?

– Dauguma informacijos šiuo metu aš galiu perskaityti tik spaudoje, nes ikiteisminio tyrimo medžiaga nėra viešinama, tačiau nemažai informacijos viešina advokatas G. Černiauskas. Negaliu net komentuoti kai kurių klausimų, nes tiesiog jų nežinau. Man nėra atskleidžiama, todėl esu priverstas skaityti žiniasklaidą. Dažniausiai perskaitęs rašau savo advokatei: ar tiesa, kad... Advokatė atsako, kad nežino, nes prašymas susipažinti su bylos medžiaga nebuvo patenkintas. Tad negaliu net pasakyti savo nuomonės, nes tiesiog neturiu jokios informacijos, kas susiję su tyrimu. Žinau tik tai, kas tiesiogiai susiję su įvykiais, kuriuose dalyvavau. Man pačiam atrodo absurdiška, kad viską apie ikiteisminio tyrimo eigą aš sužinau tik iš žiniasklaidos.

Komentarus po straipsniais skaitau ir galėčiau atsakyti į kiekvieną komentarą. Visų pirma, kai Dovilė buvo su manimi, ji niekada nebuvo įkalinta, pardavinėta, niekada nebuvo prieš ją panaudotas smurtas. Jau minėjau anksčiau, kad leidome laiką kaip pora, kaip susitikę du žmonės, kurie nežino, kokie jų santykiai bus rytoj, bet tuo metu tai buvo dviejų suaugusių žmonių sprendimas laiką leisti kartu.

Taip pat šiomis dienomis buvo labai daug pasvarstymų dėl 6 DNR, kurie neva rasti merginos kūne. Kaip minėjau, esu įsitikinęs, kad tai yra neįmanoma, beveik visą laiką leidome kartu. Todėl lauksiu, kada bus paviešinta ikiteisminio tyrimo medžiaga, tuomet būtų visiems aiškus ir skaidrus šis tyrimas.

Lygiai taip pat yra labai daug klausimų dėl mėlynių ant kūno – tai pateikiama kaip smurto prieš žmogų pavyzdys. Bet jei pažiūrėtumėte Dovilės socialinius tinklus – ten daugybė nuotraukų su mėlynėmis ant kūno, fotografuota buvo dar prieš metus ar anksčiau (pavyzdžiui, per atostogas prie baseino ir pan.). Būna žmonių, kurie turi tokią ligą, kad prie bet ko prisilietus atsiranda mėlynių. Šiuo metu kai kurių Lietuvos fotografų paprašyta pateikti nuotraukų iš ankstesnių metų fotosesijų, jose daugybė vaizdų, kuriuose matyti, kad mėlynės ant kojų buvo jau anksčiau.

Taip pat dažnai komentaruose perskaitau, kad neva galėjau pardavinėti merginą už 100 eurų. Vis dėlto pernai, iki šio nelaimingo atsitikimo, aš turėjau vienus aktyviausių ir sėkmingiausių metų savo karjeroje. 2017 m. organizavau apie 150 spektaklių 15 Lietuvos miestų, juos matė apie 50 tūkst. žmonių, taip pat užsienyje gyvenantys lietuviai. Spektakliai buvo pristatomi ir Norvegijoje, Švedijoje, Danijoje, Olandijoje, D. Britanijoje bei kitose šalyje. Turėjome keliasdešimt spektaklių per mėnesį, beveik kasdien po spektaklį, per metus nuvažiuodavau iki 100 000 km, nes kiekviename renginyje dalyvaudavau asmeniškai. Jau nekalbant, kad vairavau prabangią mašiną, du kartus per dieną eidavau žaisti tenisą. Buvau vienas stipriausių žaidėjų Vakarų Lietuvoje. Nėra jokios logikos, kodėl būčiau turėjęs pardavinėti žmogų už 100 eurų, kai turėjau dideles pajamas iš savo tiesioginio darbo. Juo labiau, kad situacija buvo tokia, kad mergina man patiko.

Klaipėdos apygardos prokuratūroje apie 20 žmonių paliudijo, kad Dovilė su manim buvo savo noru, kad turėjo pasirinkimą nebūti. Taip pat turėjo galimybę išskristi, kai buvau jai nupirkęs bilietus į Milaną. Dovilė turėjo galimybę bet kada išeiti. Tai buvo jos sprendimas pasilikti kartu. Turėjo telefoną, jei jai grėsė pavojus, galėjo bet kam ir bet kada paskambinti ar parašyti žinutę, paprašyti pagalbos. Man yra žinoma, kad geriausi Dovilės draugai liudijo, kad Dovilė niekada būdama Klaipėdoje neprašė jų pagalbos, sakė, kad būtų atvažiavę akimirksniu. Tie žmonės, kurių aš iki šiol tragedijos net nepažinojau, Dovilės draugai – man parašė, pasiteiravo ar galėtų kuo padėti, kad tyrimas vyktų sparčiau. Tiesiog žmogiškai.

Taip pat nemažai žmonių analizuoja, kodėl viskas vyksta viešbutyje. Kadangi vyko skyrybos, aš jau ilgą laiką gyvenau ne namuose, o viešbutyje, mokėjau nuomą. Kartais šeimos santykiai pagerėdavo, bandėme taikytis, tačiau mums nepavyko. Taigi, tuomet tai buvo mano laikini namai ir Dovilė buvo vienintelė mergina, kuri lankėsi viešbutyje kartu su manimi, kiti žmonės buvo mano draugai. Jie ateidavo pas mane ir su savo draugėmis, t.y. lankydavosi pas mane lygiai taip pat, kaip ir kiekvienas mes einame pasisvečiuoti pas draugus.

– Ar apskritai narkotikai turi kokį nors vaidmenį jūsų gyvenime? Ar vartojote (vartojate) juos pats, ar juos platinote, ar juos vartoja jūsų bičiuliai, artima aplinka?

– Pirmą kartą jų pamėginau būdamas 21 metų ir kartais juos vartodavau. Tačiau niekada nepardavinėjau, nesiūliau kitiems žmonėms. Visuomenėje įprasta manyti, kad merginoms kažkas kažką įpila į gėrimą. Tačiau niekas garsiai nekalba apie tai, kad šių dienų visuomenėje merginos, ypač gyvenančios ne Lietuvoje, yra tokios išprususios, kad tiksliai žino, kokio narkotiko nori, kokio poveikio nori ir pas ką tai įsigyti.

Pasitaikė ir tokių nuomonių, kad esate gana įtakingas Klaipėdoje, neva turite jums naudingų ryšių, kurie jus padeda apsaugoti šiuo metu narpliojamoje byloje. Atsirado nemažai komentarų, kad neva jūsų advokatės vyras ir Klaipėdos prokuroras yra giminės, ar tai tiesa?

Prokuroro, kuris kontroliuoja ikiteisminį tyrimą, ir advokatės vyro nesieja jokie giminystės ryšiai. Byloje nėra niekas saugomas. Manau, pareigūnai dirba savo darbą. Kaip minėjau, sutikčiau, jei būtų sprendimas viešinti ikiteisminio tyrimo medžiagą. Tuomet visi galėtume matyti faktus, pavardes, o ne vertinti nuomones.

– Nuo Dovilės Didžiūnaitytės žūties praėjo jau 10 mėnesių. Kaip nuo tos tragedijos pasikeitė jūsų gyvenimas? Kaip atrodo jūsų įprasta diena?

Galiu pasakyti, kad gyvenu tik noru, kad kuo greičiau pasibaigtų šis tyrimas. Neturiu beveik jokios motyvacijos gyventi ir po šios tragedijos ne kartą galvojau apie savižudybę. Kiekvieną dieną turiu bendrauti su pareigūnais, advokatais. Beveik kasdien skaitau spaudą, kurioje gausu informacijos šia tema ir labai daug netikslumų.

Po šios nelaimės praradau visus darbus, šiuo metu dirbu tik su keliais projektais. Ilgai dirbti negaliu, nes nuolat esu pavargęs.

Žmonėms dažnai atrodau lyg būčiau neadekvatus, tačiau aš esu tiesiog išsekęs. Norėčiau bendrauti su psichologu, bet manau, kad mano pokalbių klausomasi, nemanau, kad galėčiau daryti tai atvirai, be to, dabar ir finansiškai nelabai galėčiau sau to leisti.

Visuomenę veikia žiniasklaida, todėl viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl nusprendžiau kalbėti viešai, kad visuomenė galėtų išgirsti ir kitos pusės nuomonę. Kitą vertus, nenoriu, saugant Dovilės atminimą, kad apie tai būtų kalbama kasdien, eskaluojamas jos vardas, spekuliuojama jos pasirinkta profesine veikla, gyvenimo būdu.

– Ar vis dar nepakeitėte nuomonės, kad Dovilės mirtis buvo nelaimingas įvykis?

– Dovilės nebėra ir man dėl to labai skaudu. Tikiu, kad pareigūnai nustatys visas šio įvykio aplinkybes. Aš reiškiu didžiausią užuojautą šeimai. Bandžiau susisiekti su Dovilės mama iškart po šio tragiško įvykio per Dovilės geriausią draugę, rašiau laišką, tačiau man nepavyko. Galbūt neturėjau jėgų būti atkaklesnis ir privalėjau nepasiduoti tol, kol pavyks susitikti, bet pasidaviau.

Šios istorijos perteklinis viešinimas, supriešinimas su Dovilės šeima, smurto skatinimas, kurio gausu komentaruose – tai nesugrąžins Dovilės, nepadės pareigūnams dirbti.

– Kaip vertinate Dovilės mamos, dėdės kaltinimus jums? Kokios emocijos kyla perskaičius jų žodžius? Ar nekilo noras su jais susisiekti, susitikti?

– Taip. Kaip Dovilės mama ar dėdė, elgtųsi kiekvienas žmogus, išgyvenantis tokią tragediją. Man labai gaila, kad negalėjau apsaugoti Dovilės. Labai norėčiau nesiaiškinti santykių per žiniasklaidą.

– Ar šiuo metu sulaukiate artimųjų, draugų pagalbos? Ar tai padeda?

Mane palaiko labai daug žmonių, pastebiu, kad net ir tie, kurie manęs nepažįsta, o tai labai stebina. Iki šios tragedijos aš buvau visai kitoks žmogus, padėdavau labai daug žmonių. Buvau labai pozityvus.

Daug žmonių rašo asmenines žinutes, kad mane palaiko, labai daug taip pat tokių, kurie atsiprašė, bet nori atsiriboti kol nesibaigs tyrimas.

Taip pat yra ir labai nemalonių situacijų. Šiuo metu ir mano šeima, ir draugai beveik kasdien sulaukia grasinimų. Dauguma draugų socialiniuose tinkluose gavo asmenines žinutes, kažkas iš netikrų paskyrų grasina, kad susidoros su jais, jų vaikais. Tokius grasinimus gaunu ir aš. Greta oficialaus ikiteisminio tyrimo, vyksta įvairūs „tyrimai“, „teismai“. Mano draugai, bijodami dėl savo saugumo, jau kreipėsi į pareigūnus, kad nustatytų grasinančių žmonių tapatybes. Gavau ne vieną tokią žinutę, kur draugai rašo: „Tave palaikau, bet kol nesibaigs šis tyrimas, negaliu su tavim susitikti, nes bijau dėl savo vaikų saugumo“.

– Esate nebeaktyvus socialiniuose tinkluose, nedalijate interviu ir apskritai ilgą laiką tylėjote šia tema. Kodėl dabar ir vėl po ilgos tylos nusprendėte prabilti?

– Mano paskyra socialiniuose tinkluose buvo skirta mano draugams, tačiau dabar esu pasirengęs atsakyti į kiekvieno man parašiusio žmogaus klausimą, jei jis nebus skatinantis smurtą, žeminančio ar grasinamo pobūdžio, dviprasmiškai vertinantis Dovilės atminimą.

Mudu su Dovile atsiradome kartu ne tuo laiku ir ne toje vietoje, to pasekmė – baisi tragedija, baisus skausmas mudviejų šeimoms, mums brangiems žmonėms, subyrėję gyvenimai.

Mano tylėjimas viešoje erdvėje yra traktuojamas kaip bandymas kažką nuslėpti, o taip nėra. Todėl atsakinėsiu į kiekvieno žmogaus klausimus, jei tai padės, kad šis tyrimas būtų sklandesnis, skaidresnis.

DELFI primena, kad tragiška nelaimė įvyko 2017-ųjų lapkričio 20-ąją, kuomet šalia „Amberton Klaipėda“ viešbučio buvo rastas modelio D. Didžiūnaitytės kūnas. Manekenė iškrito iš bendro naudojimo balkono, esančio 14-ame aukšte.

Lemtingąjį tragedijos vakarą ji leido su prodiuseriu R. Piniku, kuris tapo pagrindiniu šios nelaimės liudininku ir įtariamuoju. Istorijoje minimas ir dar vienas vyras – medikas A. Miltenis, kuris neva turėjo pagelbėti merginai, tačiau jis taip pat tapo galimu įtariamuoju.

Kaip skelbė modelio artimieji, tyrimo metu paaiškėjo, kad merginos kraujyje buvo rasta kelių skirtingų rūšių narkotikų – vienas iš jų buvo „oksidas“, kuris dar yra vadinamas prievartavimo narkotiku. Taip pat neva buvo rasti kelių skirtingų vyrų DNR, kurie galimai lytiškai santykiavo su modeliu.

Merginos žūtis iki šiol yra didžiulė mįslė. Kaip DELFI teigė Klaipėdos prokuratūra, šią bylą sudaro jau 11 tomų ir šis skaičius su laiku tik didės.

Neseniai naujienų portalui interviu davė ir tragiškai žuvusio modelio agentas Italijoje. Massimo Parisi papasakojo ne tik apie tai, kokia mergina buvo darbe, fotosesijose, bet ir apie tragedija vos nesibaigusią jos viešnagę Lietuvoje praėjusių metų rugsėjį.

„Praėjusių metų rugsėjį taip pat vos nenutiko tragedija. Situacija buvo panaši. Praėjusiais metais ji visur keliavo, o rugsėjį grįžo ir vėl. Aš tuomet nežinojau, kad ją taip veikė ta aplinka, žmonės. Tačiau Dovilės mamos draugai rado ją tokioje pačioje būsenoje ir tuoj pat išskraidino iš Lietuvos. Buvau labai šokiruotas. Sakiau jai (Dovilei), kad sakytų viską ir atskaičiau moralą apie tai, kad ji gadina savo gyvenimą, aplinką, viską.

Tuomet ji atvirai papasakojo, kad būdama 15 metų vakarėlių metų išbandė narkotikus. Ji buvo nepilnametė, bet vyrai siūlė narkotikus klubuose. Juk jie ir buvo atsakingi už tai, ką vartoja merginos. Tada ji man papasakojo tikrai viską. Tačiau ir po tragedijos kalbėjausi su psichologais, klausiau, ar ji galėjo nusižudyti. Jie sakė, kad tikrai ne. Tai ne toks žmogus ir ji neturėjo tokių minčių“, – pasakojo jis DELFI.

Didelio dėmesio sulaukusiame interviu mados pasaulio atstovas taip pat sakė, kad ši nelaimė yra tik didelės problemos, kuri egzistuoja Lietuvoje, dalis ir jokios galimos jos biografijos detalės nekeičia praėjusiais metais įvykusios tragedijos masto.

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Bendrojo pagalbos centro numeris – 112.
Specializuotos pagalbos centrų sąrašas ir kontaktai pagal savivaldybes:
Emocinės paramos tarnyba Telefono numeris El. adresas Darbo laikas
„Pagalbos moterims linija“ 8 800 66366 pagalba@moteriai.lt kasdien visą parą
„Vilties linija“ 116 123 vilties.linija@gmail.com kasdien visą parą
„Linija Doverija“ (pagalba paaugliams ir jaunimui teikiama rusų kalba) 8 800 77277 II-VI 16:00-20:00
Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba 8 800 10 800 Pirmadieniais – ketvirtadieniais: 8.00-19.00 val.
Penktadieniais: 8.00-18.00 val.
SPC kontaktai:
Specializuotos pagalbos centrų, 2017 metais teikiančių specializuotą kompleksinę pagalbą smurtą artimoje aplinkoje patyrusiems asmenims, sąrašas pagal savivaldybes
Savivaldybė Organizacijos pavadinimas Tel. Nr. El. pašto adresas
Akmenės r. Moterų veiklos inovacijų centras 8 652 24232 mvic@splius.lt
Alytaus m. Alytaus miesto moterų krizių centras 8 645 45287 ammkc@aktv.lt
Alytaus r. Alytaus miesto moterų krizių centras 8 645 45287 ammkc@aktv.lt
Anykščių r. Anykščių moterų užimtumo ir informacijos centras 8 615 45464 anyksciumoterys@gmail.com
Birštono Moterų teisių asociacija (buv. Kauno moterų draugija 8 603 89833 mota.mums@gmail.com
Biržų r. Lietuvos agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyrius 8 699 86866 paramosnamai@gmail.com
Druskininkų Alytaus miesto moterų krizių centras 8 645 45287 ammkc@aktv.lt
Elektrėnų Moterų informacijos centras 8 5 2629003 8 650 95216 spc@lygus.lt
Ignalinos r. Visagino šeimos krizių centras 8 699 20069 8 686 60657 viltisvskc@gmail.com
Jonavos r. Moters pagalba moteriai 8 618 40044 vinfo@moters-pagalba.lt
Joniškio r. Moterų veiklos inovacijų centras 8 652 24232 mvic@splius.lt
Jurbarko r. Tauragės moters užimtumo ir informacijos centras 8 446 61565 8 616 55877 taurage@moterscentras.w3.lt
Kaišiadorių r. Asociacija „Kauno moterų draugija“ 8 603 89833 kmd.asoc@gmail.com
Kalvarijos Marijampolės apskrities moters veikos centras 8 343 59525 8 633 55007 spc.mar@gmail.com
Kauno m. Kauno apskrities moterų krizių centras 8 679 31930 kaunoaspc@kamkc.lt
Kauno r. Asociacija „Kauno moterų draugija“ 8 603 89833 kmd.asoc@gmail.com
Kazlų Rūdos Marijampolės apskrities moters veiklos centras 8 343 59525 8 633 55007 spc.mar@gmail.com
Kelmės r. Tauragės moters užimtumo ir informacijos centras 8 446 61565 8 616 55877 taurage@moterscentras.w3.lt
Kėdainių r. Moters pagalba moteriai 8 618 40044 info@moters-pagalba.lt
Klaipėdos m. Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras 8 46 350099 8 650 60094 kmn@moteriai.lt
Klaipėdos r. Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras 8 445 78024 8 605 82331 kretingosmoterys@gmail.com
Kretingos r. Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras 8 445 78024 8 605 82331 kretingosmoterys@gmail.com
Kupiškio r. Lietuvos agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyrius 8 699 86866 paramosnamai@gmail.com
Lazdijų r. Alytaus miesto moterų krizių centras 8 645 45287 ammkc@aktv.lt
Marijampolės Marijampolės apskrities moters veiklos centras 8 343 59525 8 633 55007 spc.mar@gmail.com
Mažeikių r. Telšių krizių centras 8 609 02636 8 682 29459 8 444 74282 kriziucentras@gmail.com
Molėtų r. Anykščių moterų užimtumo ir informacijos centras 8 615 45464 anyksciumoterys@gmail.com
Neringos m. Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras 8 46 350099 8 650 60094 kmn@moteriai.lt
Pagėgių Koordinacinis centras „Gilė“ 8 610 10715 koordinaciniscentras@gmail.com
Pakruojo r. Moterų veiklos inovacijų centras 8 652 24232 mvic@splius.lt
Palangos m. Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras 8 46 350099 8 650 60094 kmn@moteriai.lt
Panevėžio m. Lietuvos agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyrius 8 699 86866 paramosnamai@gmail.com
Panevėžio r. Lietuvos agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyrius 8 699 86866 paramosnamai@gmail.com
Pasvalio r. Lietuvos agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyrius 8 699 86866 paramosnamai@gmail.com
Plungės r. Telšių krizių centras 8 609 02636 8 682 29459 8 444 74282 kriziucentras@gmail.com
Prienų r. Asociacija „Kauno moterų draugija“ 8 603 89833 kmd.asoc@gmail.com
Radviliškio r. Moterų veiklos inovacijų centras 8 652 24232 mvic@splius.lt
Raseinių r. Raseinių krizių centras 8 657 87475 info@kriziucentras.eu
Rietavo Telšių krizių centras 8 609 02636 8 682 29459 8 444 74282 kriziucentras@gmail.com
Rokiškio r. Lietuvos agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyrius 8 699 86866 paramosnamai@gmail.com
Skuodo r. Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras 8 445 78024 8 605 82331 kretingosmoterys@gmail.com
Šakių r. Marijampolės apskrities moters veiklos centras 8 343 59525 8 633 55007 spc.mar@gmail.com
Šalčininkų r. Moterų informacijos centras 8 650 95216 8 5 2629003 spc@lygus.lt
Šiaulių m. Moterų veiklos inovacijų centras 8 652 24232 mvic@splius.lt
Šiaulių r. Moterų veiklos inovacijų centras 8 652 24232 mvic@splius.lt
Šilalės r. Koordinacinis centras „Gilė“ 8 610 10715 koordinaciniscentras@gmail.com
Šilutės r. Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras 8 445 78024 8 605 82331 kretingosmoterys@gmail.com
Širvintų r. Moterų informacijos centras 8 5 2629003 8 650 95216 spc@lygus.lt
Švenčionių r. Moterų informacijos centras 8 5 2629003 8 650 95216 spc@lygus.lt
Tauragės r. Tauragės moters užimtumo ir informacijos centras 8 446 61565 8 616 55877 taurage@moterscentras.w3.lt
Telšių r. Telšių krizių centras 8 609 02636 8 682 29459 8 444 74282 kriziucentras@gmail.com
Trakų r. Moterų informacijos centras 8 5 2629003 8 650 95216 spc@lygus.lt
Ukmergės r. Moters pagalba moteriai 8 618 40044 info@moters-pagalba.lt
Utenos r. Anykščių moterų užimtumo ir informacijos centras 8 615 45464 anyksciumoterys@gmail.com
Varėnos r. Alytaus miesto moterų krizių centras 8 645 45287 ammkc@aktv.lt
Vilkaviškio r. Marijampolės apskrities moters veiklos centras 8 343 59525 8 633 55007 spc.mar@gmail.com
Vilniaus m. (išskyrus Naujininkų, Grigiškių, Naujosios Vilnius seniūnijas) Vilniaus m. (Naujininkų, Grigiškių, Naujosios Vilnius seniūnijos) Vilniaus moterų namai Moterų informacijos centras 8 5 2616380 vmotnam@vmotnam.lt
Vilniaus r. Moterų informacijos centras 8 5 2629003 8 650 95216 spc@lygus.lt
Visagino r. Visagino šeimos krizių centras 8 699 20069 8 686 60657 viltisvskc@gmail.com
Zarasų r. Visagino šeimos krizių centras 8 699 20069 8 686 60657 viltisvskc@gmail.com
SVARBU. bukstipri.lt - Vidaus reikalų ministerijos administruojama internetinė svetainė, skirta žmonėms, susidūrusiems su smurtu artimoje aplinkoje.
Bendrojo pagalbos centro numeris – 112.
Pagalbą smurtą artimoje aplinkoje patyrusiems asmenims visoje Lietuvoje teikia Specializuotos pagalbos cendivai (SPC). Patyrėte fizinį, psichologinį, seksualinį, ekonominį smurtą? Nedvejodami kreipkitės nurodytais kontaktais pagal savo gyvenamąją vietą:
Regionas Specializuotos pagalbos centras Telefonai, el.paštas
Akmenės r., Joniškio r.,Pakruojo r., Radviliškio r., Šiaulių m., Šiaulių r. Moterų veiklos inovacijų centras 8 652 24232
mvic@splius.lt
Alytaus m., Alytaus r., Druskininkų sav., Lazdijų r., Varėnos r. Alytaus miesto moterų krizių centras 8 645 45287
info@ammkc.lt
Anykščių r., Molėtų r., Utenos r. Anykščių moterų užimtumo ir informacijos centras 8 615 45464
anyksciumoterys@gmail.com
Birštono sav., Kaišiadorių r., Kauno r., Prienų r. Moterų teisių asociacija 8 603 89833
mota.mums@gmail.com
Panevėžio m., Panevėžio r., Biržų r., Kupiškio r., Pasvalio r., Rokiškio r. Lietuvos agentūros "SOS vaikai" Panevėžio skyrius 8 699 86866
paramosnamai@gmail.com
Elektrėnų sav., Šalčininkų r., Širvintų r., Trakų r., Švenčionių r., Vilniaus m.(Naujininkų, N.Vilnios, Grigiškių seniūnijos), Vilniaus r. Moterų informacijos centras 8 650 95216
skpc@lygus.lt
Visagino m., Ignalinos r., Zarasų r. Visagino šeimos krizių centras 8 699 20069
viltisvskc@gmail.com
Jonavos r., Kėdainių r., Ukmergės r. Kauno moterų linija 8 618 40044
skpc@moterulinija.lt
Tauragės r., Kelmės r., Jurbarko r. Tauragės moters užimtumo ir informacijos centras 8 616 55877
taurage@moterscentras.w3.lt
Marijampolės sav., Kalvarijos sav., Kazlų Rūdos sav., Šakių r., Vilkaviškio r. Marijampolės apskrities moters veiklos centras 8 63355007
spc.mar@gmail.com
Kauno m. Kauno apskrities moterų krizių centras 8 679 31930
kaunoaspc@kamkc.lt
Klaipėdos m., Neringos m., Palangos m. Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras 8 650 60094
kmn@moteriai.lt
Kretingos r., Klaipėdos r., Skuodo r., Šilutės r. Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras 8 605 82331
kretingosmoterys@gmail.com
Telšių r., Mažeikių r., Plungės r., Rietavo sav. Telšių krizių centras 8 671 16590
spc.telsiai@gmail.com
Šilalės r., Pagėgių sav. Koordinacinis centras "Gilė" 8 610 10715
koordinaciniscentras@gmail.com
Raseinių r. Raseinių krizių centras 8 428 52177
info@kriziucentras.eu
Vilniaus m.(išskyrus Naujininkų, N. Vilnios, Grigiškių seniūnijas) Lietuvos moterų teisių įtvirtinimo asociacija 8 664 31207
pagalba@skpcpagalba.lt
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (771)