Neseniai E. Bžeskas socialiniuose tinkluose pasidalijo vaizdo įrašais, kuriuose jis įamžino savo dukras važinėjant jo nupirktais dviračiais. Kartu su šeimyniškais kadrais buvo paviešinta ir privati R. Bžeskienės žinutė.

„Tokio šūdo, kaip Amelijos dviratis, svietas nematė. Ratukai išklišę. Vaikui daugiau ašarų nei džiaugsmo. Šitą geldą gali pasiimti ir susikišti kur nors. Visas kliba, girgžda, ratukai išklišę. Pavažiuoja ir verkia kas minutę, nes neįmanoma“, – taip buvusiam mylimajam rašė vaikų mama.

Reda ir Egmontas Bžeskai

Tokį savo įrašą feisbuke televizijos prodiuseris papildė trumpu komentaru: „Reikliausia pasaulio mama. Ir vėl likau kaltas“.

Delfi susisiekus su E. Bžesku jis tikino, kad kol mokė dukras važiuoti dviračiais, jokių minėtų trukdžių nepastebėjo. Tiesa, vyras neslėpė, kad šie dviračiai nėra nauji ir buvo pirkti iš antrų rankų.

Akivaizdu, kad santykius teisme besiaiškinantys sutuoktiniai ir šiuo konkrečiu klausimu turi kitokią nuomonę. Pasirodžius šiam Egmonto įrašui Reda Delfi atskleidė savo įvykių versiją. Pasak moters, vaikų tėvas tik dangstosi dovanotais dviračiais, kadangi tikroji priežastis esą žymiai skausmingesnė.

Dar prieš pokalbio pradžią pašnekovė pabrėžė, kad jei ne Egmonto išstojimas, ji net nebūtų kalbėjusi šia tema ir visus asmeniškumus būtų pasilikusi sau, tačiau Reda negalėjo tylėti, kai išvydo, kad jos buvęs mylimasis visuomenės akyse ėmė save vaizduoti kaip esą atsakingą ir atsidavusį tėvą.

„Man labai gaila, kad mano vaikų tėtis taip sprendžia mūsų problemas. Svarbiausia tai, kad jis nepaminėjo esminių dalykų. Teismai pas mus vyksta labai rimti ir sudėtingi. Egmontui yra pritaikytos dvi laikinos apsaugos priemonės pagal teismo nutartis: viena dėl bendravimo su vaikais, kita – dėl alimentų, kuriuos jis ne visada moka ir dėl to turėjome ne vieną konfliktą. Nuolat reikėdavo prašyti pinigų už vaikų išlaikymą, kuriuos mokėti privaloma. Beje, alimentai kol vyksta ginčas teisme laikinai iš jo priteisti patys minimaliausi – 200 eurų už kiekvieną vaiką, tačiau už kovo mėnesį jis jų dar nesumokėjo.

Jam yra skirta oficiali teismo bauda už nebendravimą su vaikais, todėl dabar jis labai sėkmingai demonstruoja gero tėčio įvaizdį. Jis dabar būna Lietuvoje ir negali išvykti į Tenerifę, tai dabar, matyt, neturi ką veikti ir staiga jam įsireikė vaikų. Tai tėra triukas prieš visuomenę, prieš teismą, kad jis neva yra rūpestingas tėtis. O prieš tai jis su dukromis net tris mėnesius nebendravo“, – tikino ji.

Egmontas Bžeskas ir Reda Bžeskienė

„Jis yra gavęs 300 eurų baudą pagal teismo nutartį už tai, kad nuo lapkričio 4 d. iki vasario mėnesio nebendravo su vaikais, kai jam yra teismo nutartimi nustatyta bendravimo tvarka. Jam yra nustatyta teisė ir pareiga su vaikais bendrauti 7 dienas per mėnesį. Tokia oficiali nutartis, bet jis jos nesilaikė. Dabar jis bando reklamuotis, kad jis neva geras tėtis, jog rūpinasi vaikais. O kai reikia vaikus pasiimti, kai tą esame suderinę, jis nei teismo nutarties, nei mūsų susitarimų nepaiso ir daro savaip – dienos metu pavažinėja su dviratukais, kada jam patogu ir tuoj grąžina vaikus man. Bet vaikams neužtenka tokio pabuvimo su tėčiu, juos reikia prižiūrėti, auklėti, ugdyti ir turėti kokybišką bendravimą su abiem tėvais

Aš visada buvau iniciatorė, kad tėvas bendrautų su vaikais, niekada jam niekas nedraudė su jomis matytis. Kaip tik visada bandau pasakyti, kad vaikams reikia abiejų – tiek tėvo, tiek motinos. Ir tas bendravimas kas kelis mėnesius kartais netgi traumuoja vaikus, jiems reikia aiškumo ir konkretumo, kada matosi su tėveliu, nes tai jis atsiranda, tai jis vėl kaip dūmas išgaruoja iš jų gyvenimo“, – jautriai kalbėjo moteris.

Konkrečiai kalbant apie dviračius Reda savo žodžių, kurie buvo paviešinti be jos leidimo ar perspėjimo, neišsižadėjo. Be to, pridūrė, kad tokią dovaną tėtis žadėjo dar praėjusiais metais vienos iš dukters gimtadienio proga, tačiau tai įgyvendinti esą pavyko tik dabar ir dar su tokiu nereikalingu šou.

„Dviračiais mergaitės važiuoti dar nemoka, be to, jie yra tikrai netvirti ir yra ne pirmos jaunystės. Nesakau, kad jie visiškai nevažiuoja, taip, jie važiuojantys, bet jie stipriai padėvėti. Išvažiavome su dukrelėmis į lauką, tai buvo komiška situacija, nes tie dviračiai tikrai girgžda, tie ratukai išklišę, vos sukasi arba sukasi tai į vieną, tai į kitą pusę. Liūdnas vaizdas. Pavažinėjome vos 10 minučių ir grįžau namo su apsiverkusiais vaikais, nes jos nepavažiuoja jais, griūna. Bet aš suvokiu, kad šis jo įrašas net ne apie dviračius.

Tai tėra priedanga, jis nori pasirodyti supertėčiu, bet tikrai taip nėra. Tiesa, ne man tai įrodinėti, tam yra instancijos, kurios dirba. Labai lengva nupirkti kledarus, juos numesti man bute, net nepagalvojant, ar turiu vietos juos sandėliuoti. Be to, jie greičiausiai net netilps į mano mašiną, bet Egmontas net nesirūpino, kad jie tilptų ir jo mašinoje, sakė: „Aš juk Lietuvoje negyvenu“. Aišku, kas jam. Juk svarbiausia nusifilmuoti vienam kartui, kaip tu su vaikais važinėjiesi dviračiais. Kai vėl leis skrydžius jis ims ir išskris. Pagal nutartį jam pirmadienį reikės vaikus pasiimti, bet jis to nenori. Dėl to kyla didžiausi konfliktai“, – kalbėjo moteris.

Egmontas ir Reda Bžeskai

Reda taip pat patikino, kad asmeninės žinutės, kuri buvo išimta iš konteksto, paviešinimas, jos nuomone, pasirodė neskoningas vyro žingsnis – esą ji taip pat galėtų paviešinti ne vieną E. Bžeskui nepatogią žinutę, kuomet tėvą reikia įkalbinėti matytis su vaikais.

„Kas būtų, jei aš imčiau dabar viešinti jo žinutes, kai jis rašo, kad neims bendravimui vaikų? Kas tuomet bus? Kiekvieną dieną būtų galima vis kažką parodyti, galėtume susukti ir realybės šou apie mūsų skyrybas“, – tikino ji.

Pašnekovė sakė, kad jei jos nevaržytų teismo procesas, ji galėtų papasakoti ne vieną istoriją, kuri viską apverstų aukštyn kojomis. Tačiau kol kas Redos rankos surištos.

„Iš savo vaikų mamos tėvas reikalauja šimtatūkstantinių sumų, negana to, dar jo mama įsitraukusi į procesą ir taipogi reiškia man visiškai nepagrįstus piniginius reikalavimus. Ir aš esu padavusi ieškinį, kuriuo kaltinu jį neištikimybe. Dėl to mūsų skyrybų procesas yra labai sudėtingas ir labai brangus.

Esu jo vaikų mama ir vaikai gyvens su manimi, tačiau dėl to pagarbos iš jo nejaučiu. Kam jau kam, bet Egmontui tikrai reikėtų patylėti, nes jei imčiau kalbėti, taptų labai įdomu. Juk niekas nežino niuansų. Aš nesu linkusi to viešinti, bet jis ėmė reklamuotis. Kai baigsis mano skyrybų procesas, galėsiu parodyti, ko jis ir jo mama iš manęs reikalauja. Tai precedento neturintis įvykis, juk įprastai iš žinomų vyrų moterys kažko siekia, aš pati iš jo visiškai nieko neprašau, bet jis iš manęs prašo, negana to su savo mama. Aš tenoriu aiškaus tėvo bendravimo su vaikais grafiko, nes mes turime savo gyvenimą, o ne tiesiog tėvo pamojavimo pravažiuojant pro langą, kas tiesiog yra vaikų traumavimas, mano nuomone. Vienintelis materialus dalykas, kuris yra prašomas – alimentai, bet jie juk yra privalomi pagal įstatymą“, – pasakojo ji.

Pasiteiravus, kiek laiko, jos nuomone, dar tęsis skyrybų procesas, Reda neslepia, kad galo dar tikrai nematyti.

„Mes skiriamės jau ketverius metus, ši byla neeilinė, joje pilna visko. Manau, kad klausimas dėl vaikų išsprendžiamas labai greitai, bet prasideda finansiniai dalykai. Į mūsų bylą yra įstojusi ir jo motina, tai jau galite suprasti, kas čia per reikalai. Nėra viskas taip, kaip atrodo, kad žmogus nekaltas ir visad besišypsantis. Aš žinau kitą jo pusę. Ši kova man reikalavo labai daug nervų ir išlaidų, o dar nėra galo. Čia tikrai viskas greitai nesibaigs, tad tikrai bus dar daug juokingų istorijų“, – Delfi teigė R. Bžeskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (522)