Sulaukė policijos dėmesio, gresia baudos

Po visuomenės replikų į neatsakingą elgesį uždaroje erdvėje labdaringo vakaro organizatoriai sulaukė ir policijos dėmesio. Pareigūnai ėmėsi tirti, kodėl svečiai kaukėmis dengė akis, o ne burną ir nosį, kaip nurodo įvesti saugumo reikalavimai.

Policija gavo jau du pranešimus apie tai, kad Valdovų rūmuose vykusiame karnavale su žinomais ir garbingais svečiais galėjo būti pažeisti saugumo reikalavimai.

„Valdovų rūmuose vyko renginys ir to renginio metu nesilaikyta saugumo reikalavimų, t.y. kaukių dėvėjimo ir kt. Bus pradėta administracinė teisena pagal ANK 45 straipsnį, įvertinsime visas aplinkybes ir priimsime sprendimus“, – LNK žinioms komentavo Vilniaus 3-iojo policijos komisariato viršininkas Donaldas Dubaka.

Dėl kaukių nedėvėjimo uždaroje renginio patalpoje dalyviams gresia bauda iki 500 eurų, o organizatoriams – iki 6 tūkst. eurų.

Saulius Čaplinskas: visą renginį būti be kaukės – neišmintinga

Virusologas Saulius Čaplinskas tikina, kad tokiuose renginiuose vyrauja išties nemenka grėsmė užsikrėsti.

„Uždaroje erdvėje, kai žmonės susirenka iš skirtingų socialinių burbulų, yra galimybė užsikrėsti ir perduoti virusą to nė nežinant“, – LNK žurnalistams komentavo jis.

„Galima trumpam pabūti be kaukės, ypač nusifotografuojant prie renginio sienelės, tai visiškai logiška, bet visą renginį būti be kaukės uždaroje erdvėje – vis tik neišmintinga“, – pridūrė pašnekovas.

R. Žemaitaitis: geriausia bausmė – išmetimas iš darbo ir TV projektų

Vienas pirmųjų į šį vakarėlį iš kritiškos pusės dėmesį atkreipė politikas Remigijus Žemaitaitis.

„Žurnalistai sėdi su kaukėmis, o visiems kitiems – vienodai“, – nuotraukomis iš vakarėlio stebėjosi politikas.

„Baisiausia, kad tarp renginio dalyvių radau keletą veikėjų, kurie antrosios koronaviruso bangos metu aktyviai lindo į televiziją, socialines erdves ir aiškino, koks COVID-19 yra sunkus, kaip reikia skiepytis, kaip reikia laikytis saugumo taisyklių ir pan.“, – LNK eteryje pridūrė jis.

Seimo narys R. Žemaitaitis apie šią situaciją kiek plačiau prabilo feisbuke. Jis piktinosi Lietuvos elito elgesiu COVID-19 akivaizdoje.

„Gal kas galite paaiškinti MAN IR MANO ŽMONĖMS?

Jau antra savaitė, kaip žmonės WC, autobuse, duše, parduotuvėje, filme, pas daktarą privalo nešioti kaukes uždaroje patalpoje!!!

I. Šimonyte ašaroms apsipylusi per TV ir radijas gieda giesmę, kaip „tipo anai” svarbu mirštantys žmonės ir jų šeimos nariai.

Kolega Seimo narys Linas viešai kalba apie įkainius vieno paciento, sergančio Covidu. Kaina nuo 90-130 tūkstančių, o čia surinko tik varganus 25 tūkstančius!

Mane konservatorių davatkos ramina tiek komitete, tiek TV, ar internete, kad būk truputėlį kultūringesnis ir ramesnis, kalbėdamas apie COVID-19 situaciją!

Tie patys konservatorių ruporai moka MUS IR MANE VIENYBĖS kovoje su Covidu!

Prezidentas nesuprasdamas, kas vyksta Lietuvoje, vieną dieną ministrą A. Dulkį dulkina už jo prastus darbus ir negebėjimą atlikti savo pareigų. Nors elito atstovas filmo ŠUOLIS pristatyme kartu su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen ir ministrais įsitaiso pilnoje kino salėje???

O po filmo pristatymo PREZIDENTAS aiškina, kaip blogai dirba Šimonytė ir jos komanda.

ILGAI pasitrankęs dar užsuka į kavinukę, kuri viešai pasakė, kokių rūšiuotų ir nerūšiuotų klientų neaptarnaus!

Eina Vilniaus gatve A. Dulkys ir mąsto sau: kaltas aš kaltas, tas avinėlis manęs neklauso.

Kur tau A. Dulkio kas nors tave klausys, kai tave, tautą ir mus visus dulkina Lietuvos elitas!

Siūlau pažiūrėti ir perskaityti straipsnį apie Lietuvos dulkintojus, kurie penktadienį susirinko i FARMACININKŲ finansuotą renginį.

Keistas sutapimas, moteris Irena iš Šilalės, sirgdama onkologine liga buvo priversta mirti trečiadienį, nes patekti pas gydytojus šansų nėra!

Atsakymas trumpas: JUK DABAR COVIDAS. A. Dulkys, I. Šimonytė, G. Nausėda, Viktorija Čmilyte Nielsen bei A. Armonaitė toliau dulkina tautą!

Gerai J. Erlickas pasakė, guli prijungtas prie ventiliuojamo grabo ir galvoja…

Geriausia bausmė šio renginio dalyviams būtų išmetimas iš darbų, išmetimas iš TV projektų be teisės dirbti metus! Tik klausimas, ar vėl TV elitas norės juos šveisti lauk?

Gal čia Šimonytes konservų šutvė galėtu pasidarbuoti ir tokį projektą užregistruotų? Gal tada žmonės tikėtų politikais?“, – pasipiktinimo socialiniame tinkle neslėpė Seimo narys R. Žemaitaitis.

Organizatoriai: jei kažkam pasirodė, kad taisyklių nesilaikome – atsiprašome

Delfi komentaro kreipėsi ir į labdaros renginio, surinkusio būrį žinomų ir garbių žmonių, organizatorę Agnę Grigaliūnienę. Tiesa, „OLIVE. Gyva komunikacija“ direktorė problemos nepastebėjo ir tikino, kad laikėsi taisyklių.

„Fotosienelė buvo toje pačioje erdvėje, kaip ir vaišės, tad žmonės, vaišindamiesi kelis metrus paėjėję fotografavosi.

Mes taisyklių laikomės, visi žmonės renginyje buvo su galimybių pasais.

Jei kažkam pasirodė, kad taisyklių nesilaikome – labai atsiprašome“, – rašoma komentare.

Anot organizatorės, kvietimuose buvo nurodyta, kad renginyje būtina dėvėti apsauginę veido kaukę. O prieš patenkant į erdvę, kiekvieno svečio kūno temperatūra buvo patikrinta specialiais termovizoriais.

Beata Nicholson: buvau be kaukės, nes vedžiau renginį

Renginį vesti patikėta žinomam televizijos veidui, kulinarinių knygų autorei Beatai Nicholson. Ji vakaro nuotraukose pastebėta be kaukės.

Pagal reikalavimus, dirbantiems vedėjams ar dainininkams scenoje kaukės dėvėti nebūtina.

„Aš, kadangi vedžiau renginį, tai ant scenos buvau be kaukės. Šiaip tai, sakyčiau, kad buvo netgi labai nemažai žmonių, kurie buvo su dvigubomis kaukėmis. Visas veidas uždengtas“, – LNK žinioms tikino pašnekovė.

SAM: kaukių dėvėjimas uždarose erdvėse yra būtinas viso renginio metu

Dėl komentaro apie kaukių dėvėjimą renginių metu buvo kreiptasi ir į Sveikatos apsaugos ministeriją. Jie patikino, kad kaukių dėvėjimas yra būtinas.

„Vadovaujantis operacijų vadovo 2021 m. balandžio 16 d. sprendimo Nr. V-854 "Dėl renginių organizavimo būtų sąlygų" 2 punktu, vyresni nei 6 metų žiūrovai ir (ar) dalyviai bei renginį aptarnaujantis personalas viso renginio uždarose erdvėse metu privalo dėvėti medicinines kaukes ar respiratorius, kurie priglunda prie veido ir visiškai dengia nosį ir burną (toliau – kaukės). Kaukių leidžiama nedėvėti:

1. neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei (rekomenduojama dėvėti veido skydelį);

2. atlikėjams, pranešėjams, renginių vedėjams repeticijų, vaizdo, garso įrašų, transliacijų, renginių metu, kai užtikrinamas saugus atstumas nuo žiūrovų ir (ar) dalyvių;

3. sportininkams varžybų metu ar sportuojantiems dalyviams renginio metu;

4. kino teatruose, valgymo ir (ar) gėrimo metu stebint renginį kino salėje“, – aiškinama komentare.

Primename, kad Vyriausybės sprendimu nuo spalio 1 dienos kaukės privalomos uždarose erdvėse, kai teikiamos ar gaunamos paslaugos, perkama, vyksta renginiai ir t. t., nepriklausomai nuo to, ar veikla vykdoma su galimybių pasu, ar be jo. Iki šiol turintiesiems galimybių pasą, t. y. vakcinuotiems arba koronavirusu persirgusiems žmonėms, kaukių dėvėjimas patalpose buvo rekomenduojamas. Išlieka ir anksčiau galiojusios išimtys – kaukės neprivalomos neįgaliesiems, jei jie dėl sveikatos būklės negali jų dėvėti, teikiant paslaugas, kurių neįmanoma suteikti su kauke, valgant viešojo maitinimo įstaigose.

Vakarėlyje – begalė žinomų ir garbingų svečių

Praėjusio šeštadienio vakarą vykusiame renginyje buvo galima išvysti daugybę garbingų svečių: Suomijos ambasadorę Arja Inkeri Makkonen, Ispanijos ambasadorių José María Robles Fraga, „Misis Lietuva“ Gretę Brokienę, televizijos laidų vedėją Karoliną Liukaitytę, operos ir baleto teatro vadovą Joną Sakalauską, verslininkę Liną Kalinauskaitę, komunikacijos specialistą Saugirdą Vaitulionį ir dar daugelį kitų.

Labdaros renginio organizatorė Agnė Grigaliūnienė džiaugėsi, kad prie šio renginio savo kūrybiniais sprendimais prisidėjo gausus meno žmonių desantas: Gytis Ivanauskas, Erica Jennings, Nerijus Juška, Arvydas Buinauskas, Mantas Petruškevičius, Beata Nicholson, Gian Luca Demarco, Jonas Antanėlis, Algirdas Drėma, Lukas Miceika, Dangiras Bugas, Donatas Vegys, Simonas Tamošauskas, Gustas Scinskas ir Jonas Parnarauskas, gastronomijos žvaigždė Monika Čereškaitė kartu su Vytauto Plonio barmenų komanda kūrė subtilių, Venecijos įkvėptų vaišių meniu.

Vakarą vedė verslininkė, žurnalistė, kulinarinių laidų vedėja ir knygų autorė Beata Nicholson, šarmingasis Gian Luca Demarco bei Jo ekscelencija JAV ambasadorius Lietuvoje R. Gilchristas. Renginio metu nepamirštamą pasirodymą surengė ir dar vienas ypatingas svečias, talentingasis pianistas Lukas Geniušas.

Aukciono metu buvo surinkta įspūdinga, mažiausiai 25 tūkstančių eurų suma. Iniciatyvos ir per aukcioną surinktos lėšos skiriamos priemonėms, reikalingoms pagerinti ankstyvą krūties vėžio diagnostiką, įsigyti. Tai gydytojams onkologams suteikia galimybę dirbti su inovatyviomis diagnostikai reikalingomis priemonėmis. Taip pat daug dėmesio skiriama paskatinti moteris pasitikrinti sveikatą, priminti prevencinės medicinos svarbą.

Vakaro akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (499)