„Vakar naktį perskaičiau pirmą straipsnelį ir, atvirai pasakysiu, net miegoti ramiai negalėjau. Pasijaučiau tokia nesaugi, – sakė žurnalistė. – Man baisu, kas darosi Lietuvoje. Nemoku žodžiais išreikšti situacijos baisumo“.

Skaudi kolegės gyvenimo pamoka D. Baltrušaitytę-Laisvą dar kartą paskatino susimąstyti ąpie ją supančius žmones: „Kartais pagalvoju, kad pasitikėti galimi tik savimi, kitais išvis labai sunku pasitikėti. Kiek skaičiau, jie pusę metų bendravo, Nerijus jai nebuvo visiškai svetimas žmogus. Ir taip sugebėjo padaryti. Galiu pateisinti pavydą, ginčus, bet tik ne žudynes. Kam reikia žudyti?“

Nors moterys nebuvo pažįstamos, velionei kolegei moteris negaili gražių ir šiltų žodžių. „Esu ją mačiusi ir su ja prasilenksui tik koridoriuose. Tuo metu, kai ji dirbo „24 valandose“, aš dar nedirbau. Kai aš pradėjau dirbti toje laidoje, ji jau dirbo „TV pagalboje“. Tiek, kad dirbome panašų darbą“, – aiškino Laisva.

Ar išgirdus šią tragišką naujieną nekilo minčių, kad ji žmogžudystė galėjo būti susijusi su jos darbu TV laidoje? „Taip. Juokas juokais, bet iš pradžių pagalvojau, kad, neduok Dieve, tai nebūtų koks nors žmogus, pas kurį važiavo, kalbino, bandė padėti. Dėl to buvau labai išsigandusi. Tada pasigilinau, kokios tiksliai priežastys ir supratau, kad darbas nė prie ko“, – kalbėjo žinoma socialines aktualijas sprendžiančios laidos viena komandos narių.

Netgi sužinojusi tikruosius nužudymo motyvus Laisva saugesnė nepasijautė. Moteriai labiausiai gaila šeimos bei mamos netekusios septynerių metų dukrytės.

„Neteko galimybės ją pažinti artimiau, bet kaip kolegė, kaip moteris, kuri dirbo tokį patį darbą, ji man iš tikrųjų labai patiko. Ir žiūrovams bus labai didelė netektis. Kiek esu girdėjusi, žiūrovai ją mylėjo. Ji buvo tokia paprasta... Dėl savo paprastumo ji ir buvo tokia mylima. Didžiulė netektis ne tik šeimai, bet ir kolegoms, ir žiūrovams. Netekome galimybės toliau stebėti jos darbų“, – gražių žodžių negailėjo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (442)