„Kai #skuduraisvarbiau #už žmogų.

Liūdna matyti ir skaityti apie K. Kerbedžio post'ą. Negi niekas nepasikeitė?

Bodyshaming'as, tas toks keistas, sako, iki skausmo veriantis savikritiškumas, savęs nekentimas, narciziškumas mus gali privesti prie tokių epitetų ir požiūrio į kito asmens kūną, jo estetinius pasirinkimus, rūbus, svorį, antakius. Tikrai? Galbūt geriau apsilankyti pas psichologą.

Būna, žmonės sako, (-ai, tai juk jis/ji nepagalvojęs pasakė). Viską jie, blemba, pagalvoja, neieškokim pasiteisinimų.

Juk analogišką situaciją teko patirti ir man „Eurovizijoje“ prieš gerus 13 ar 15 metų (seniai, ką), jei dar kas atsimena mano juodai baltą outfitą. Nors ir sistema tuomet buvo kita, ir niekas nesitikėjo tokio akibrokšto iš komisijos nario, o, juo labiau, mano ašarų tiesioginiame eteryje, kas, beje, buvo visiškai natūralus atsakas į pažeminimą, kurį teko patirti.

Žinoma, tuo metu man buvo vos 20 metų, neturėjau tokios stiprios komandos, kuri man galbūt patartų ar priverstų Jurijų Smoriginą atsiprašyti, bet dienraščių antraštės dar ilgai mirgėjo karikatūromis su mano ir Smorigino piešinėliais, Jurijaus „Aš pasakiau savo nuomonę, aš ją į teismą paduosiu“, oi, nebuvo saldu.

Tai žmonės, kur yra ta riba tarp nuomonės ir žeminimo? Man ji labai aiški. Tikiuosi ir jums.

Linkiu Kastyčiui atsiprašyti ne tik Rūtos, bet ir visų savo gerbėjų, kolegų. Vienintelis reabilitacijos kelias. Gerų dainininkų yra daug. Nepakeičiamų nėra, skaudi, bet išgyventa tiesa.

Išmokime priimti vienas kito skirtumus, nors jau tikrai einame ta puse. Tarp kitko! Labai sveikintina Indre Stonkuvienėss iniciatyva! Super ir AČIŪ. Kur tu buvai prieš 15 metų, ką“, – rašė R. Masiulytė-Ramchurn.

Delfi primena, kad iškart po finalo feisbuke, dainininko Kastyčio Kerbedžio paskyroje, paviešinta Monikos Linkytės palaikymo žinutė sulaukė aštrių kritikos strėlių. „O Viešpatie, ačiū Dieve... Ne ta riebokšlinė Lučiūno kiaulė“, – parašė legendinis atlikėjas.
Indrės Stonkuvienės žinutė

Daugeliui net nekilo klausimų, jog dainininkas mintyse turi atrankų dalyvę Rūtą Mur bei jos prodiuserį Laurą Lučiūną. Pirmoji socialiniuose tinkluose šia žinute pasidalino moterų iniciatyvų autorė Indrė Stonkuvienė.

Nors K. Kerbedžio įrašas netrukus buvo pašalintas, ji jį paviešino ir parašė: „Kažkas, spėju paprotino ir atėmė telefoną. Bet būkite geri, žmonės, kai norite gauti pagarbą iš kitų žmonių, gal ir patiems derėtų taip elgtis“.

Žinute pasidalino ir Moterų informacijos centro programų vadovė Rugilė Butkevičiūtė. Ji dėkojo I. Stonkuvienei už įrašo paviešinimą ir teigė, jog neapykantos kalba bei žeminimas nėra nuomonė.

Delfi kreipėsi komentaro ir į K. Kerbedžio vadybininką Arą Vėberį, jo atsakymas buvo toks: „Labas rytas. Jeigu pašalino žinutę, reiškia jos ir nekomentuos. Gražios jums dienos!“, – rašė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)