Su svarbiu įvykiu „Interjero akcentų“ įkūrėją Editą Stankevičiūtę Righetto sveikino krepšininkas Donatas Motiejūnas su mylimąja Paulina, kurią dar praėjusią savaitę socialinėje erdvėje jis pavadino savo žmona, režisierius Vytautas Balsys, architektė Audronė Kaušpėdienė, Kauno tarybos narė Edita Plūkienė, dainininkė Neringa Šiaudikytė, advokatė Raimonda Lazauskienė, tituluota sportininkė Rūta Gajauskaitė Krūmienė, dainininkė Gintarė Karaliūnaitė, verslininkė Rasa Povilaitienė ir kiti.

Išskirtinės vietos įkurtuvėms parinkta ir išskirtinė programa – „Interjero akcentų“ prieigos vienam vakarui tapo jaukia muzikos, šviesų, skonių ir reginių oaze. Svečiai turėjo galimybę pasigėrėti neeiline interjero grožybių ekspozija iš Indijos, Vokietijos, Prancūzijos, Italijos ir daugybės kitų šalių. Taip pat pasimėgauti specialiai šventei iš Italijos atgabentais skanėstais – sūriais, kumpiais, putojančiu vynu, alyvuogėmis. Vakarą nusprendusieji praleisti kartu palepinti ir nuotaikinga grupės „Subtilu-Z“ muzika.

„Tai taps vieta, kurioje ne tik bus galima susipažinti su šiuolaikinio interjero pavyzdžiais, bet ir dalyvauti paskaitose, edukciniuose užsiėmimuose, teminiuose renginiuose“, - spaudos pranešime sakė žinoma architektė, interjero erdvės įkūrėja Edita Stankevičiūtė Righetto.

Anot jos, tai kartu bus ir interjero elementų salonas, ir kūrybinė laboratorija. Pagrindiniai netradicinės erdvės klientai - architektai bei interjero dizaineriai, tačiau joje bus laukiami ir savarankiškai būstą puošiantys kauniečiai, pageidaujantys įsigyti tam reikiamų, išskirtinių daiktų.

Per 15 metų praktiką E. Stankevičiūtė Righetto užmezgė ne vieną svarbų kontaktą su užsienyje įsikūrusiais partneriais. Tai jai suteikia galimybę lietuviams pateikti trokštamus interjero elementus už itin priimtiną kainą.

„Jei ateisite pas mus su daiktų, kuriuos norėtumėte turėti savo namuose, pavyzdžiais, mes pasistengsime, kad jus už pačią geriausią kainą pasiektų būtent tai, ko trokštate“, - patikino pašnekovė.

Ji kalba apie šviestuvus, baldus, tapetus, keramiką, kilimus, tekstilę ir daugelį kitų dalykų.

„Viena mūsų veikla bus ieškoti interjero akcentų pagal klientų pageidavimus, o kita – pateikti jam modernaus būsto įrengimo pavyzdžių ir sudaryti galimybę patinkančius daiktus įsigyti iš karto“, - pasakojo architektė.

Dauguma tapetų į „Interjero akcentus“ atkeliavo iš Prancūzijos – šalies, kur itin gilios jų kūrimo tradicijos.

Kilimai į Kauną „atvyko“ iš Indijos – parenkant juos daug dėmesio kreipiama į sudėtį, raštus, dizainą. Ne vienas indų meistrų darbas yra puošęs garsiausiuose pasaulio žurnaluose spausdintose nuotraukose užfiksuotus interjerus. Tekstilės ir porceliano srityje yra itin pažengę Kinijos, Pietų Korėjos, Honkongo gamintojai. Baldų ir daugelio kitų interjero akcentų gamybos srityje neaplenkiami yra italai.

„Visko, ką galėsime klientams pasiūlyti, net nupasakoti nepavyks. Tarkim, yra vienas fabrikas, kuriame gaminami net iki 17 metrų aukščio šviestuvai“, - sakė E. Stankevičiūtė Righetto.

„Interjero akcentai“ ekspozicinė erdvė bus nuolat kintanti ir adaptuojama skirtingoms temoms. Joje neruks meno dirbinių, gero dizaino pavyzdžių, namų kvapų.

„Kodėl vykstame į užsienyje rengiamas interjero parodas? Nes norime pasisemti idėjų, pamatyti, kas rinkoje yra naujo. Stengsimės, jog tai taptų ta vieta, kur per švietėjiškus užsiėmimus bus galima sužinoti šiuolaikiškiausias tendencijas. Žinoma, akcentuosime ir kainą – ji turės atitikti kokybę“, - patikino pašnekovė.

E.Stankevičiūtė Righetto neabejoja – norint įgyvendinti įvairiausius architektūrinius ar interjero dizaino sprendimus, reikia turėti didelį patikimų tiekėjų pasirinkimą, gebančių ne tik sukurti trokštamo daikto analogą, bet ir produktą pateikti už palankiausią rinkoje sumą.
„Jei neturėčiau šių įrankių, dirbti būtų gerokai sudėtingiau. Ypač siekiant sumažinti klientų skiriamą biudžetą interjerui, tuo pačiu išsaugant įdomiausius sprendimus“, - apie ilgametę architektės veiklą sakė pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)