Profesionalus 22-ejų modelis žuvo po keletą dienų trukusios viešnagės pajūrio viešbutyje „Amberton Klaipėda“. Kaip neseniai patvirtino Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyr. specialistė Ignė Rotautaitė-Pukenė, Sunkių nusikaltimų tyrimo valdyboje yra atliekamas ikiteisminis tyrimas, o bylą šiuo metu sudaro jau 11 tomų ir jų tik daugės.

Kadangi visos aplinkybės kol kas dar yra tiriamos, kai kurių visuomenėje plačiai aptarinėjamų detalių pareigūnai atskleisti negali. Kaip ir liudininkais šioje byloje tapę asmenys. Tačiau buvęs „Baltic Model Management“ savininkas ir ilgametis modelių agentas Italijoje Massimo Parisi džiaugiasi nors ir maža savo pergale. Po atviro interviu jis tapo liudininku šioje byloje ir viską, ką buvo papasakojęs DELFI, papasakos ir įrodys pareigūnams bei taip viliasi prisidėti prie tyrimo.

Massimo Parisi

„Manęs laukia vaizdo konferencija iš Milano su tyrėju, kurios metu papasakosiu viską, ką žinau. Liudysiu teisme ir turėsiu atsakyti į visus jų klausimus. Taigi, kažkas pagaliau juda ir aš tuo džiaugiuosi“, – sakė jis.

M. Parisi prisiminė, kad su D. Didžiūnaityte jis kalbėjosi dukart dieną prieš jos mirtį. Paskutinę dieną ji jam taip pat rašė ir pranešė, kad nori susisiekti. Pareigūnams jis ketina papasakoti visas pokalbių detales ir tai, kas padėtų toliau tęsti tyrimą.

Jis taip pat pabrėžė, kad nemažai R. Piniko minimų faktų jam atrodo nesutampantys, nes tuo metu jis kalbėdavosi su Dovile ir ji minėjo, kad gali kalbėti tik būdama viena, nes atėjus draugui kalbėti nebegalės. Vėliau į penkis jo skambučius modelis neatsakė. Jis spėja, kad tuomet ji buvo su kažkuo kitu, dėl to ir negalėjo atsiliepti. „Visi šie žinučių ir skambučių įrašai yra ir galima nustatyti laiką", – sakė pašnekovas.

Šįkart jam uždaviau ir kitus po interviu iškeltus klausimus. Paklausus, ar jį ir Dovilę galėjo sieti romantiški santykiai, agentas tik atsiduso: „Ji turėjo vaikiną. Niekada niekas nesiejo ir galiausiai, ar tai yra susiję su tuo, kas nutiko?“.

Jis taip pat visiškai atmeta tai, jog narkotikai galėjo būti įprasta modelio gyvenimo ir vakarėlių dalimi, nes, anot mados pasaulio profesionalo, modeliai, kaip ir profesionalūs sportininkai, privalo laikytis griežto režimo. Taigi, anot jo, jie tikrai negalėjo būti ir žuvusio modelio, kuriam jis atstovavo, gyvenimo dalimi.

Jam pritarė ir Dovilės vaikystės draugė Veronika Zaiceva, kuri taip pat dirba profesionaliu modeliu. Milane šiuo metu dirbanti vilnietė sakė, kad Dovilė negalėjo vartoti narkotikų, tačiau kartu nepritarė ir tam, kad pirmąkart su jais susidurti galėjo dar paauglystėje. „Pažįstu Dovilę labai seniai. Buvome labai artimos draugės ir pažinojau ją kaip žmogų, nors paskutiniais mėnesiais, iki visa tai įvyko, mes su ja nepalaikėme stipraus ryšio. Abi buvome labai užimtos. Tad apie jos pažintį su Ričardu Piniku nieko nežinau. Tačiau dabar stebiu visą situaciją, kuri vyksta šiuo metu“, – sakė ji.

Modelis taip pat sako, jog pastaruoju metu pastebi nemažai netikslios ir netikros informacijos viešojoje erdvėje. Ji nepritarė ir neseniai pasirodžiusiai informacijai apie filmą, kuriame, kaip teigiama, nusifilmavo ir pati D. Didžiunaitytė.

„Esame tikri (ji ir Dovilės artimieji), kad tai yra šmeižtas. Man ši situacija apskritai kelia daug klausimų ir manau, kad tai tik Dovilės šeimos nuopelnas, kad jie jį iškėlė į viešumą.

Akivaizdu, kad jo situacija prastėja ir keista režisieriaus, kurio niekas nematė ir nežino, pozicija. Mes tuo metu bendravome. Kur sakoma, kad ji bandė narkotikus 15 metų nėra tiesa. Ji buvo gera ir stropi mokinė ir daugiausiai kur galėjome išeiti buvo mokyklos diskoteka“, – kalbėjo ji.

Anot Veronikos, jos draugė turėjo sėkmingą karjerą ir puikias perspektyvas mados industrijoje bei puikiai sutarė su šeima ir draugais, tad kalbos apie vidinius išgyvenimus jai taip pat atrodo perdėtos.

„Kadangi pažinojau ją seniai, galiu tikrai sakyti, kad Dovilės noras keliauti po Norvegijos buvo savarankiškas, bet šeima to neprovokavo. Keliauti reikalauja ir modelio darbas. Vieną dieną dirbame Milane, o kitą – Paryžiuje.

Aš pradėjau dirbti modeliu dar paauglystėje ir turėjau pertrauką dėl mokslų, tačiau su Dovile buvome pažįstamos nuo mokyklos laikų ir mūsų keliai darbe nesusikirsdavo. Dirbome skirtingose agentūrose“- kalbėjo ji.

Dirbdama fotosesijose ir kolekcijų pristatymo metu sėkmingai mados pasaulyje besisukusi vilnietė Dovilė sutiko ir kitą modelį. Gintarė (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) nebuvo artima su Dovile, bet puikiai ją prisimena iš susitikimų dirbant kartu.

„Dovilė man pasirodė labai paprastas ir šiltas žmogus. Nereikėjo daug stengtis, kad užmegztume ar palaikytume pokalbį. Pajutau, kad tai žmogus, su kuriuo galima kalbėti atvirai. Tikėjomės, kad mūsų keliavimo darbo reikalais keliai susikirs ir galėsim daugiau pažinti viena kitą.

Susipažinome per vakarienę Milane. Buvome kartu su keliais agentais ir kitais modeliais. Tuo metu vyko madų savaitė“, – sakė modeliu taip pat dirbanti mergina.

Jai Dovilė apie pažintį su R. Piniku ar jo aplinka taip pat niekada neminėjo ir nepasakojo. „Nieko apie tai neužsiminė. Galėjau pajausti, kad ji dėl kažko išgyvena, bet tai labai dažnas atvejis keliaujančių modelių industrijoje, nes niekad nesi užtikrintas dėl darbų.

Daug laiko praleidi vienas ir apskritai gauni daug emocinio krūvio. Taigi, nesu tikra, ar ji išgyveno dėl darbo, ar tai buvo kažkas kito. Manau, kiekviena daili mergina gauna tokių vyrų dėmesį, nesvarbu ar tu modelis, ar ne. Nors aišku, yra tokių žmonių, kurie vaikosi tarsi etiketės „modelis“.

Ji sakė mažai žinanti apie tai, kas dedasi vakarėliuose po madų šou ir kitų renginių, tačiau svarstė, jog narkotikai ir tokios linksmybės galėtų būti siejama ne su modelių pasauliu, o šių dienų aktualijomis.

Dar vakar savo įvykių versiją DELFI papasakojo ir su mergina buvęs Ričardas Pinikas. Uostamiestyje žinomas prodiuseris sakė, kad dabar jo gyvenimas yra itin sudėtingas ir išgyvena depresiją.

„Galiu pasakyti, kad gyvenu tik noru, kad kuo greičiau pasibaigtų šis tyrimas. Neturiu beveik jokios motyvacijos gyventi ir po šios tragedijos ne kartą galvojau apie savižudybę. Kiekvieną dieną turiu bendrauti su pareigūnais, advokatais. Beveik kasdien skaitau spaudą, kurioje gausu informacijos šia tema ir labai daug netikslumų“, – raštu pateiktuose atsakymuose naujienų portalui pasakojo R. Pinikas.

DELFI primena, kad tragiška nelaimė įvyko 2017-ųjų lapkričio 20-ąją, kuomet šalia „Amberton Klaipėda" viešbučio buvo rastas modelio D. Didžiūnaitytės kūnas.

Manekenė iškrito iš bendro naudojimo balkono, esančio 14-ame aukšte. Lemtingąjį tragedijos vakarą ji leido su prodiuseriu R. Piniku, kuris tapo pagrindiniu šios nelaimės liudininku ir įtariamuoju. Istorijoje minimas ir dar vienas vyras – medikas A. Miltenis, kuris neva turėjo pagelbėti merginai, tačiau jis taip pat tapo galimu įtariamuoju.

Kaip skelbė modelio artimieji, tyrimo metu paaiškėjo, kad merginos kraujyje buvo rasta kelių skirtingų rūšių narkotikų – vienas iš jų buvo „oksidas", kuris dar yra vadinamas prievartavimo narkotiku. Taip pat neva buvo rasti kelių skirtingų vyrų DNR, kurie galimai lytiškai santykiavo su modeliu.

Merginos žūtis iki šiol yra didžiulė mįslė. Kaip DELFI teigė Klaipėdos prokuratūra, šią bylą sudaro jau 11 tomų ir šis skaičius su laiku tik didės. Neseniai naujienų portalui interviu davė ir tragiškai žuvusio modelio agentas Italijoje.

Massimo Parisi papasakojo ne tik apie tai, kokia mergina buvo darbe, fotosesijose, bet ir apie tragedija vos nesibaigusią jos viešnagę Lietuvoje praėjusių metų rugsėjį.

„Praėjusių metų rugsėjį taip pat vos nenutiko tragedija. Situacija buvo panaši. Praėjusiais metais ji visur keliavo, o rugsėjį grįžo ir vėl. Aš tuomet nežinojau, kad ją taip veikė ta aplinka, žmonės. Tačiau Dovilės mamos draugai rado ją tokioje pačioje būsenoje ir tuoj pat išskraidino iš Lietuvos. Buvau labai šokiruotas. Sakiau jai (Dovilei), kad sakytų viską ir atskaičiau moralą apie tai, kad ji gadina savo gyvenimą, aplinką, viską.

Tuomet ji atvirai papasakojo, kad būdama 15 metų vakarėlių metų išbandė narkotikus. Ji buvo nepilnametė, bet vyrai siūlė narkotikus klubuose. Juk jie ir buvo atsakingi už tai, ką vartoja merginos. Tada ji man papasakojo tikrai viską. Tačiau ir po tragedijos kalbėjausi su psichologais, klausiau, ar ji galėjo nusižudyti. Jie sakė, kad tikrai ne. Tai ne toks žmogus ir ji neturėjo tokių minčių", – pasakojo jis DELFI.

Didelio dėmesio sulaukusiame interviu mados pasaulio atstovas taip pat sakė, kad ši nelaimė yra tik didelės problemos, kuri egzistuoja Lietuvoje, dalis ir jokios galimos jos biografijos detalės nekeičia praėjusiais metais įvykusios tragedijos masto.

*Seksualinio pobūdžio prievartą patyrusios moterys iš visos Lietuvos gali kreiptis tel. 865500775, el. paštu kmd.asoc@gmail.com (teikiama profesionali teisininko, psichologo pagalbą bei atstovavimas bylose)*
Pagalbą smurtą artimoje aplinkoje patyrusiems asmenims visoje Lietuvoje teikia Specializuotos pagalbos cendivai (SPC). Patyrėte fizinį, psichologinį, seksualinį, ekonominį smurtą? Nedvejodami kreipkitės nurodytais kontaktais pagal savo gyvenamąją vietą:
Regionas Specializuotos pagalbos centras Telefonai, el.paštas
Pagalba teikiama visoje Lietuvoje ir užsienyje Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centras +370 679 61617
www.anti-trafficking.lt
Konsultacijos ir pagalba visoje Lietuvoje ribologija.lt pagalba@ribologija.lt
Vilniaus m. (be Naujininkų, Naujosios Vilnios, Grigiškių seniūnijų) Asociacija Vilniaus moterų namai 8 5 2616380
vmotnam@vmotnam.lt
Vilniaus m. Naujininkų, Naujosios Vilnios, Grigiškių seniūnijos, Vilniaus r., divakų r., Širvintų r., Šalčininkų r., Švenčionių r. Asociacija Moterų informacijos centras 8 650 95216
spc@lygus.lt
Kauno m. Asociacija Kauno apskrities moterų krizių centras 8 679 31930
kaunoaspc@kamkc.lt
Kauno r., Prienų r., Birštono Asociacija Kauno moterų draugija 8 37 262773,
8 603 89833
kmd.asoc@gmail.com
Klaipėdos m., Neringos, Palangos m. Viešoji įstaiga Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras 8 46 350099,
8 618 01464
kmn@moteriai.lt
Klaipėdos r., Kretingos r., Šilutės r., Skuodo r. Asociacija Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras 8 445 78024,
8 605 82331
kmimc@kretvb.lt
Šiaulių m., Šiaulių r., Akmenės r., Joniškio r., Pakruojo r., Radviliškio r. Asociacija Moterų veiklos inovacijų centras 8 41 520239,
8 652 24232
mvic@splius.lt
Panevėžio m., Panevėžio r., Biržų r., Kupiškio r., Rokiškio r., Pasvalio r. Asociacija Lietuvos agentūros "SOS vaikai" Panevėžio skyrius 8 685 65540
paramosnamai@gmail.com
Kalvarijos, Marijampolės r. Asociacija Marijampolės apskrities moters veiklos centras 8 343 59525,
8 633 55007
spc.mar@gmail.com
Šakių r., Vilkaviškio r., Kazlų Rūdos, Jurbarko Asociacija Marijampolės apskrities moterų namai 8 617 23130
Moteru.namai@gmail.com
Alytaus m., Alytaus r., Varėnos r., Lazdijų r., Druskininkų Asociacija Alytaus miesto moterų krizių centras 8 611 54342
ammkc@aktv.lt
Jonavos r., Kaišiadorių r., Elekdivėnų, Ukmergės r., Kėdainių r., Raseinių r. savivaldybės VšĮ Moters pagalba moteriai 8 618 40044
info@moters-pagalba.lt
Telšių r., Plungės r., Rietavo, Mažeikių r. Viešoji įstaiga Telšių krizių centras 8 68 229459
kriziucentras@gmail.com
Visagino m., Ignalinos r., Zarasų Asociacija Visagino šeimos krizių centras 8 686 60657
viltisvskc@gmail.com
Utenos r., Molėtų r., Anykščių r. Asociacija Anykščių moterų užimtumo ir informacijos centras 8 615 45464
anyksciumoterys@gmail.com
Kelmės r., Tauragės r., Šilalės r., Pagėgių Tauragės moters užimtumo ir informacijos centras 8 446 61565
taurage@moterscentras.w3.lt
Patikslinta 2014 08 17, remiantis oficialia LR SADM informacija. Parengė Asociacija Kauno moterų draugija (865052858)
Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (509)