Socialiniuose tinkluose neeilinę istoriją papasakojusi dizainerė neslėpė liūdesio. Ja moteris sutiko pasidalinti ir su Delfi.

„Labai liūdna ir labai drasko širdį, kad bet kas gali taip pasielgti – tiesiog ateiti ir išpjauti krūmus už jūsų tvoros, nes tipo čia nėra jūsų nuosavybė. Krūmai juk iškart už tvoros, tai jie lyg ir niekam nepriklauso. Jei būtų savivaldybės krūmai, būtų bausmė, būtų administracinis pažeidimas. Pavyzdžiui, kažką auginate, galite rūpintis gerbūviu, o kažkas ateina ir išpjauna, nes nori ten statyti savo mašiną“, – nusivylusi kalbėjo garsi dizainerė, kuri „Instagram“ istorijose pasidalino ir vaizdais, kaip šalia namų puoselėjama aplinka atrodo šiuo metu.

Pasak Viktorijos, ne vienerius metus už tvoros augę krūmai, kurie tuo pačiu dengė kiemą nuo gatvės, buvo iškapoti. Šiuo metu toje vietoje kaimynai stato savo automobilį. Beje, kaip pastebėjo garsi moteris, krūmai buvo išpjauti tuomet, kai kaimynų šeima įsigijo antrą mašiną.

„Dabar mes nuogi, dingo viso kiemo jaukumas“, – tikino dizainerė.

Grįžusi po atostogų dizainerė Viktorija Jakučinskaitė neslėpė nusivylimo

„Anksčiau nieko nesimatė, kiemas buvo už augalų. Dabar žiojėja 2 metrų skylė, jų šiukšlių konteineris ir vakarais – pastatyta mašina“, – nusivylimo neslėpė moteris.

Praėjusios savaitės trečiadienio rytą moteris papildė informaciją ir patikino, kad taip visko palikti nežada.

„Mano tikslas nėra atkeršyti, mano tikslas – apsisaugoti. Jei nupjovė šiuos krūmus, kas sutrukdys pjauti dar? Siekiu apsaugoti savo aplinką ir namus. Kreipėmės į įvairias instancijas, kalbėjau su teisininke. Nenoriu skubėti, nenoriu eiti ir rėkti, nes tai daryti nėra jokios prasmės“, – įsitikinusi Viktorija.

Dėl neeilinės situacijos Delfi kreipėsi ir į Vilniaus miesto savivaldybę.

„Dėl želdinių kirtimo, įskaitant ir krūmus, ar kitokio pašalinimo valstybinėje žemėje reikia kreiptis į savivaldybę. Krūmai nepriskiriami saugotiniems želdiniams. Už savavališką nesaugotinų želdinių kirtimą numatyta administracinė atsakomybė ( LR administracinių nusižengimų kodekso 281 str.). Nuobaudas skiria Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos pareigūnai. Taip pat informuojame, kad nesaugotinus želdinius esančius privačiose valdose, savininkai gali tvarkyti savo nuožiūra“, – rašoma Vilniaus miesto savivaldybės komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)