Plungėje vyko jau antroji D. Čižauskui skirtų šermenų diena. Į laidojimo namus nuo pat ryto skubėjo atlikėjo artimieji, giminės, kolegos ir draugai.

Įdomu tai, kad atsisveikinti su žinomu dainininku panoro ir plungiškiai, kurie penktadienį ėmė būriuotis apie pietus. Susirinko toks gausus gerbėjų ratas, kad bendrą tvarką atvyko prižiūrėti ir du policijos ekipažai.

Į pačius gedulo namus pašaliniai žmonės eiti nedrįso, savo pagarbą atlikėjui jie atidavė sustoję kitoje gatvės pusėje, laikydamiesi bendros ramybės. Tokių gerbėjų susirinko virš 200.

Atsisveikinti su velioniu buvo galima gedulo namuose „Žemaitijos gralis“ Plungėje.

Žmonės nesiskirstė ir 13 val. Prieš urnai paliekant gedulo namus, artimieji ir kolegos, savo rankose laikę baltus rožių žiedus, sukalbėjo maldą, fone girdėjosi giedojimas. Atlikėjo palaikams pasiekus katafalką, apeigas vedęs kunigas informavo, kad atėjo laikas paskutinei velionio kelionei – į bažnyčią, iš kurios D. Čižauskas buvo palaidotas Plungės Jovaišiškės kaimo kapinėse.

Susirinkusieji neslėpė emocijų, braukė ašaras. Netrukus visi automobiliais patraukė link maldos namų, kur buvo numatytos mišios. Bažnyčioje taip pat buvo matyti žmonių minios. Gerbėjai kurį laiką dar nesiskirstė, eismą prižiūrėjo policija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją