A. Anušausko žmona Lina sakė palaikiusi vyro iniciatyvą surengti pirmąją asmeninę parodą. Iš gausybės jo darytų nuotraukų ji taip pat padėjo atrinkti parodoje eksponuojamas. Po autoriaus pasisakymo žmona taip pat tarė sveikinimo žodį ir įteikė detektyvinę knygą: „Norėčiau pasveikinti savo vyrą pirmosios parodėlės atidarymo proga ir padovanoti jo mylimo žanro knygą".

Kaip pats A. Anušauskas sakė, jis fotografuoja nuo 16 metų, tačiau šioje srityje vis dar yra pradedantysis.

„Kaip esu pradedantis politikas, taip ir fotografas, svarbiausia nebijoti pradėti, - sakė politikas. - Labiausiai myliu Vilnių, tačiau į parodą įtraukiau ir kitus miestus, kad būtų lygybė“.

Parodoje eksponuojamos fotografijos tvirtos, išraiškingos ir subtilios. Miestas čia – ne Vilnius, Venecija, Paryžius ar Vašingtonas – Miestas šiose fotografijose – Herojus, pasakojantis savo istorijas, deklamuojantis savo eilėraščius, žaismingas ir besislapstantis. Spalvos, faktūros, atspindžiuose persipynęs horizontas, tamsoje raibuliuojančios šviesos. Kiekvienas A. Anušausko sukonstruotas atvaizdas – Miesto portretas – vis skirtingas, lyg tekančio laiko mozaika.

Kitą savaitę pora išsiruoš į ilgai lauktą medaus mėnesį. Automobiliu Anušauskai ketina pakeliauti po Šiaurės Italiją bei Pietų Prancūziją. L. Anušauskienė sakė, kad kelionė truks tik porą savaičių.

„Kadangi Arvydui buvo sesija, o man baigiamieji egzaminai, medaus mėnesį turėjome nukelti. Keliausime automobiliu, ketiname aplankyti Šiaurės Italiją, Pietų Prancūziją. Kelionė truks apie dvi savaites, kadangi Arvydas politikas, sunku suderinti ilgesnes atostogas“, - kalbėjo L. Anušauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (772)