Vienas labiausiai žiniasklaidos medžiojamų muzikantų į rankas profesionalų fotoaparatą paėmė prieš kelerius metus. J.Didžiulio foto objektyvo taikiklyje paprastai atsidurdavo jo bičiuliai, atsitiktiniai žmonės, kuriuos jis sutikdavo koncertuose, renginiuose ar kelionėse.

Dainininkas yra sakęs, kad kasdieninis gyvenimas yra pilnas stebuklų ir grožio. O norint jį pamatyti, tereikia jį užfiksuoti.

"Kadras turi būti stiprus ne kiek techniškai, kiek emociškai. Labiausiai esu patenkintas ant slenksčio slenksčio stovinčio vaiko nuotrauka. Kita vertus, visi kadrai man turi tam tikrą emocinį krūvį. Nuotrauka su žmona Erica man yra labai miela. Nors ji – visiškai „ne fokuse“, bet man reiškia labai daug", - prisipažįsta J.Didžiulis.

J.Didžiulis turi sukaupęs didelį nuotraukų archyvą, bet pirmąją savo nuotraukų parodą nusprendė dediuoti Kolumbijai.

„Rudenį į Lietuvą atvyksta bene ryškiausiu Kolumbijos kultūros ambasadoriumi vadinamas atlikėjas Juanes. Todėl prieš jam atvykstant lietuvius norėjau supažindinti su kolumbietiška kultūra. Šią parodą iš esmės galima pavadinti dedikacija Kolumbijai", - sako atlikėjas.

Ar lietuviško ir kolumbietiško kraujo turintis vyras pagalvoja apie antrąją parodą, kurią galėtų surengti Kolumbijoje ir pristatyti Lietuvos kultūrą?

J.Didžiulis neslepia - jei žmonės iš koncertinės agentūros nebūtų pasiūlę, ši paroda nebūtų išvydusi dienos šviesos. "Todėl jei kažkas pasiūlytų Kolumbijoje surengti nuotraukų iš Lietuvos parodą, su malonumu padaryčiau tą patį. Nes viską organizuoti savo iniciatyva būtų per daug sunku“, - prisipažįsta dainininkas.

Prieš keletą metų Jurgis yra sakęs, kad profesionalaus fotografo amato keliu tikrai eiti neketina. Jam fotografijos menas yra tik hobis. Galbūt ši nuomonė ilgainiui pasikeitė?

„Galima sakyti, kad man ir muzika yra savotiškas hobis. Metams bėgant supratau, kad jei žmonėms jų veikla yra laisvalaikis, viskas gaunasi daug nuoširdžiau. Tad toks požiūris, manau, yra teisingas“, - mano jis.

Atrenkant nuotraukas parodai, Jurgis konsultavosi su draugais, žmona. Anot jo, buvo gaila tų kadrų, kurie tiesiog restorane nebetilpo. Tačiau, užsimena, kad juos galima rasti internete.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)