Grupės „Žas“ lyderis Linas Karalius pasirinko „Geros dovanos“ siūlomą lėktuvo pilotavimo pamoką Paluknės aerodrome.

Išvydęs naujutėlaitį ultralengvąjį lėktuvą, Linas šmaikštavo, kad jis panašesnis į kartingą, nei į lėktuvą, kokiu buvo pripratęs skraidyti į Aziją.

L. Karaliui pilotas Tomas Kuzminskas parinko naujutėlaitį lėktuvą, kuris ore iki tol buvo praleidęs tik 8 valandas - atlikėjas pirmą kartą gyvenime pilotavo „WT-9 Dynamic“.

„Pasijusiu kaip Girėnas“, - prieš pakildamas į dangų ir į savo rankas pirmą kartą gyvenime perimdamas lėktuvo vairalazdę, juokavo „žasas“.

Tačiau pilotui išdėsčius visas taisykles ir įsėdus į lėktuvą, plačią Lino šypseną greitai pakeitė susirūpinimas: „Man prireiks sėkmės“. Todėl prieš atsiplešiant nuo žemės jis netgi išsitraukė seną „Žas“ albumą „Fortūna“ ir pasimeldė sėkmės Dievui Bilui.

Beveik valandą ore praleidusiam dainininkui pirmą kartą gyvenime pilotuoti lėktuvą sekėsi pakankamai lengvai. Lino neišgąsdino netgi turbulencija ir oro duobės. Tiesa, po įsimintino skrydžio ant žemės L. Karalius nusileido kiaurai šlapias.

„Svarbiausia, kad kelnės ne tokios šlapios, kaip marškinėliai“, - juokėsi jis. Prie adrenalino kaituojant pripratęs atlikėjas neslėpė, kad ši pramoga jam suteikė kur kas daugiau emocijų.

DELFI galerijoje – kaip L. Karaliaus išbando lėktuvo pilotavimo pamoką: