Delfi žiniomis, teismas P. Daunį pripažino kaltu dėl fizinio skausmo sukėlimo, dėl Raimondo Arlausko bei šio pažįstamos moters bauginimo, taip pat dėl šių abiejų nukentėjusiųjų šmeižto.

Už įvykdytus nusikaltimus teismas P. Dauniui skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę ir nurodė į valstybės biudžetą sumokėti 150 MGL (7 500 eurų) dydžio baudą. Ją teismas leido sumokėti per 10 mėnesių nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Tačiau už grotų atlikėjui sėsti nereikės – teismas nutarė laisvės atėmimo bausmės vykdymą atidėti dvejiems metams. Per šį laikotarpį P. Daunys privalės dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje, taip pat nuo 22 iki 6 val. privalės būti namuose, jeigu tai nesusiję su darbu arba mokymusi. Teismas taip pat nutarė, kad P. Daunys negalės išvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be jo priežiūrą vykdančios Probacijos tarnybos leidimo.

Tiesa, jeigu per dvejus metus P. Daunys padarys naują nusikaltimą, teismas spręs, ar jo nepasiųsti atlikti jam skirtos laisvės atėmimo bausmės.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas taip pat patenkino nukentėjusiųjų ieškinius – jis R. Arlauskui turės sumokėti 3 tūkst. Eur, o jo pažįstamai moteriai – 6 tūkst. Eur neturtinei žalai atlyginti. Be to, jis taip pat privalės atlyginti nukentėjusiųjų bylinėjimosi išlaidas – daugiau kaip 8 tūkst. Eur.

Nuosprendyje taip pat nurodoma, kad teismas nusprendė P. Dauniui skirti baudžiamojo poveikio priemonę – iš jo konfiskuotas asmeninis kompiuteris.

Šis teismo nuosprendis dar neįsiteisėjęs – nuteistasis jį galės skųsti apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui. Jeigu P. Daunys teismo verdiktą skųs, iki nuosprendžio įsiteisėjimo jam galios paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Delfi susisekus su P. Dauniu dėl šios situacijos, atlikėjas jos komentuoti nesutiko.

„Kadangi ir posėdis buvo uždaras, niekam nieko nekomentavau, tai ir liksiu prie šitos pozicijos, nieko nekomentuosiu ir šį kartą“, – Delfi teigė P. Daunys.

Delfi primena, kad 2022 metų rugsėjo mėnesį P. Daunys buvo pakviestas į Vilniaus miesto apylinkės teismą, jam buvo mesti itin nemalonūs kaltinimai ir iškelta baudžiamoji byla.

Kaip nukentėjusysis įvardintas buvęs R. Barauskaitės vyras, taip pat viena moteris, kuri yra galimai iš artimos R. Arlausko aplinkos.

Nukentėjusioji pusė į teismą kreipėsi dėl fizinio skausmo sukėlimo, „šmeižimo ir sistemingo bauginimo“.

Kadangi byloje viešinamos privataus gyvenimo detalės, paprašyta posėdį padaryti neviešu. Teisme visos pusės sutarė, kad toks prašymas yra pagrįstas, todėl netrukus iš posėdžių salės žiniasklaida buvo išprašyta.

Visi kaltinimai buvo nukreipti prieš dabartinį R. Barauskaitės sugyventinį, dainininką P. Daunį.

Delfi žiniomis, bendravimas tarp buvusiojo ir esamo R. Barauskaitės mylimojo vyko ir per nuotolį, pavyzdžiui, žinutėmis, ir per artimą kontaktą. P. Daunys nuo jam mestų kaltinimų gynėsi.

Verslininkės ir gerokai jaunesnio atlikėjo romantiška draugystė prasidėjo 2020-ųjų vasarą, su vyru R. Barauskaitė oficialiai išsiskyrė tų pačių metų spalį. Nors pora išsiskyrė, panašu, kad santykiai išliko įtempti, kadangi buvęs Rasos vyras santykius teisme aiškinosi su dabartiniu jos širdies draugu.

Nurodyta, kad atlikėjas kaltintas fizinio skausmo sukėlimu ar nežymiu sveikatos sutrikdymu. Kaip teigiama LR BK 140 str. 1 d., tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė žmogui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

P. Daunys taip pat buvo teisiamas už grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba už žmogaus terorizavimą, nurodoma LR BK 145 str. Tas, kas terorizavo žmogų grasindamas susprogdinti, padegti ar padaryti kitokią pavojingą gyvybei, sveikatai ar turtui veiką arba sistemingai baugino žmogų naudodamas psichinę prievartą, baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų, nurodo straipsnio 2 d.

Tuo tarpu remiantis LR BK 154 str., P. Daunys kaltintas ir šmeižimu. Tas, kas šmeižė asmenį, neva šis padarė sunkų ar labai sunkų nusikaltimą, arba per visuomenės informavimo priemonę ar spaudinyje, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų, rašoma straipsnio 2 d.

Delfi primena, kad ilgą laiką R. Barauskaitės ir gerokai jaunesnio atlikėjo santykiai buvo laikomi paslaptyje. Nors kalbos, kad dainininką ir puikiai pramogų versle žinomą moterį sieja kur kas daugiau, nei paprasta draugystė, aidėjo seniai, jiedu apie santykius kalbėti ėmė tik gerokai vėliau. Po beveik metus besitęsusių kalbų, pora galiausiai nusprendė nebeslėpti savo jausmų.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad aš niekada nieko neslėpiau. Aišku, kai įžūliai paklausia – įžūliai ir atsakau“, – paaiškindama, kodėl ne vieno žiniasklaidos atstovų skambučio dėl naujų santykių patvirtinimo sulaukusi Rasa, niekada taip ir neišdrįso atvirauti.

Tačiau kartais ir žodžių nereikia – kai žmogus jaučiasi laimingas, spindi ir išorė.

„Aš esu iš tų žmonių, kurių kiekvienas gyvenimo etapas yra įdomus ir kitoks. Kiekvienas mane įkvepia tapti kitokia. Įsimylėti labai gera. Ir būti mylimai – gera. Be to, aplinkui turiu labai daug žmonių, kurie mane myli. O aš pati moku iš gyvenimo pasiimti kiek įmanoma daugiau. Tad man visas gyvenimas yra meilė“, – paklausta, ar tai nauji jausmai kalti dėl ypatingo žavesio, Delfi prieš dvejus metus sakė pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)