Situaciją aprašė kaimynai estai, lenkai, paskui straipsniai pasirodė ir Jungtinės Karalystės bei Norvegijos žiniasklaidoje.

Kad žinia dalijasi ir broliai estai, pirmasis paskelbė lietuvių bendruomenės Estijoje pirmininkas Vaidas Matulaitis. „Pagaliau naujiena iš Lietuvos prasimušė į VISUS pagrindinius Estijos portalus. Nekasdienis įvykis, tikrai retas (čia be ironijos). Taip, kad ačiū Petrai, „už Lietuvą“, – feisbuke rašė V.Matulaitis.

Estijos žiniasklaidoje aprašoma ne tik ši situacija, bet ir daugiau skandalingų detalių apie politiko praeitį. Atkreipiamas dėmesys į aktyvią Seimo nario veiklą siekiant pašiepti visą LGBT bendruomenę.

Apie P. Gražulio panieką tos pačios lyties asmenų santykiams rašė ir britų naujienų portalas dailymail.co.uk.

„Gražulis, kuris yra žinomas dėl anti-LGBT retorikos ir mitingų, iš namų dalyvavo oficialiame sutikime dėl koronaviruso pandemijos, kai šalia jo ekrane pasirodė apsinuoginęs vyriškis. Čia matyti, kaip pora žiūri smalsiai žiūri į ekraną, o paskui ekrane staiga pasirodo nagrinėjamas dokumentas“, – rašoma dailymail.co.uk.

Norvegijoje P. Gražulio pavardė taip pat nuaidėjo itin skambiai.

„Trečiadienį Lietuvos nacionalinė asamblėja, Seimas, surengė posėdį internetu – kaip daugelis yra įpratę pandemijos laikotarpiu. 13 transliacijos minutę įvyko kai kas neįprasto. Už Petro Gražulio nugaros pasirodė vyras, kuris apibūdinamas kaip „nuogas“.

Petras Gražulis yra „pagarsėjęs anti-LGBT parlamentaras“, be kita ko žinomas dėl protesto prieš „Pride“ įvykius Vilniuje“, – rašoma portale nettavisen.no.

Mišrios Seimo narių grupės atstovas P. Gražulis ketvirtadienį Seimo posėdyje aiškinosi dėl vaizdo įrašo, kuriame matoma, kad nuotoliniame Kultūros komiteto posėdyje šalia jo buvo pusnuogis vyras.

Seimo posėdyje jis pateikė savo įvykių versiją. „Gerbiami Seimo nariai, aš šiandien truputį pavėlavau į rytinį posėdį, nes žurnalistų minia tiesiog klausinėja, kas vakar buvo už nugaros“, – į parlamentarus kreipėsi P. Gražulis.

Anot politiko, tai buvo Andrius Tapinas. „Kad jūs neklausinėtumėt, aš jums ir atsakau. Nes jau 10 Seimo narių manęs klausė. Tai buvo Andrius Tapinas, tikrai buvo A. Tapinas. Ir jeigu netikite, paklauskite jo paties“, – ragino jis. Seimo narys teigė, jog A. Tapinas jį „persekioja“. „Jis visur. Aš Gargžduose, Tapinas Gargžduose, aš Palangoje lankau Monikutę, savo dukrytę, jis po langais stovi. Aš Seime, jis bendrabutyje. Jis mane jau pusę metų persekioja. Ten buvo Tapinas, neturėkit jokių iliuzijų. Ir niekas manęs asmeniškai neklauskite“, – Seimo posėdžių salėje sakė P. Gražulis.

Tokias internautų pašaipas ši situacija galėjo sukelti dėl to, kad politikas garsiai priešinasi homoseksualų santykiams ir jų nepripažįsta. Todėl antrame plane pamatytas vyras jiems ir sukėlė ironiją.

Taip pat parlamentaras yra išgarsėjęs šūkiu „Už Lietuvą, vyrai“ per vienais metais įvykusias gėjų eitynes. Tąkart politiką netgi teko policijai nešte išnešti iš įvykio vietos.

Tada tuometinis generalinis prokuroras Darius Valys kreipėsi į Seimą, prašydamas leisti suvaržyti Seimo nario P. Gražulio laisvę administracinio teisės pažeidimo byloje. Dėl politiko elgesio per gėjų eitynes tai padaryti jį paprašė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (355)