Į Vilniaus miesto pirmąjį apylinkės teismą D. Bilevičiūtė atvyko su advokatu. Išvydusi jos belaukiantį gausų būrį žurnalistų, atlikėja net juokavo: „Gal man sušokti kepurinę?“. Juokauti dainininkė bandė ir teismo salėje, tačiau pasirodžius administracinio teisės pažeidimo bylą nagrinėjančiam teisėjui Petrui Karveliui, „šoumenė“ nurimo.

D. Bilevičiūtei administracinio teisės pažeidimo protokolas buvo surašytas dėl to, kad praėjusių metų gruodžio 14 -ąją, 1.19 val., Vilniuje, Ozo gatvėje ji vairavo savo automobilį „BMW 525“ būdama neblaivi – jai nustatytas 0,7 promilės girtumas. Be to, atlikėja pareigūnams nepateikė vairuotojo pažymėjimo bei civilinės atsakomybės draudimo poliso.

Su padarytu pažeidimu D. Bilevičiūtė teigė sutinkanti ir net nebandė jo ginčyti.

„Įvyko tiesiog labai paprasta gyvenimiška situacija, - teisme aiškino dainininkė. – Vakare, apie 20 val., išgėriau du labai stiprius alkoholinius kokteilius, o paskui – gėriau arbatą, kad galėčiau judėti... Bet matyt, per mažai arbatos buvo išgerta, kad taip atsitiko. Galvojau, kaip sakoma, kad jau viskas tvarkoje ir sėdau prie vairo važiuoti namo“.

Teisėjo paklausta, kodėl ją sustabdžiusiems policininkams nepateikė dokumentų, D. Bilevičiūtė teisinosi, kad tądien iš namų buvo pasiėmusi „ne tą rankinę“.

„Kadangi gyvenu keliose vietose, dokumentai buvo kitoje rankinėje – jas dažnai keičiu“, - teisinosi atlikėja, pabrėžusi, kad pažeidimą padarė ne iš piktos valios. Tiesa, ji neslėpė, kad praėjusių metų kovą jau buvo bausta dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo – tąkart jai buvo skirta 200 litų bauda dėl greičio viršijimo.

„Per savo vardo dieną viršijau greitį“, - atviravo linksmai nusiteikusi D. Bilevičiūtė.

Tuo tarpu jai atstovaujantis advokatas tikino, kad populiari atlikėja nuoširdžiai gailisi dėl padarytų pažeidimų, todėl jai reikėtų skirti švelnesnę nei numato įstatymas nuobaudą.

Pasak teisininko, D. Bilevičiūtė gyvena Varėnos rajone, o dirba Vilniuje, todėl vairuotojo pažymėjimas jai labai reikalingas. „Suprantama, teisių atėmimo netaikyti neįmanoma, bet teismo prašau atsižvelgti į tai, kad jos neblaivumas nedaug viršijo leistiną normą“, - teigė gynėjas.

Už padarytus administracinius pažeidimus D. Bilevičiūtei grėsė bauda nuo 1 000 iki 1 500 Lt, be to, vairuotojo pažymėjimo nuo metų iki pusantrų praradimas.

„Pažeidėjos atsakomybę lengvinančia aplinkybe teisėjas laiko tai, kad ji visiškai prisipažino padariusi pažeidimą ir nuoširdžiai gailisi. Jos atsakomybę sunkinančia aplinkybe teismas laiko tai, kad ji yra bausta už tos pačios rūšies administracinį teisės pažeidimą. Skirdamas nuobaudą, teismas atsižvelgia į tai, kad ji išlaiko nepilnametę dukrą. Byloje nenustatyta jokių aplinkybių, kurios leistų teismui paskirti D.Bilevičiūtei švelnesnę nuobaudą nei numato įstatymas“, - nutarime nubausti atlikėją rašo teismas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją