Lietuvoje, skirtingai negu vakarų Europoje, dar nėra paplitusi madasportuoti ir save prisižiūrėti ištisus metus. Dažniausiai busimi sportininkai susirūpina savo kūno formomis po Naujųjų Metų, t.y. likus maždaug 3-4 mėn. iki vasaros. Tuomet ir yra didžiausia sporto klubų apgultis“,– apie lietuvių pomėgį lankytis sporto klubuose pasakojo sporto klubo „BodyGym“ treneris Janas Tankevičius.

Tačiau ne visi sporto klubo duris atveria vos atšilus orams. „Aš visada stengiuosi žiūrėti, ką valgau. Taip pat lankausi sporto klube, nes, manau, kad norint atrodyti gražiai, savimi turi rūpintis ištisus metus“,– kalbėjo verslininkė, dviejų grožio salonų savininkė Kristina Ivanova.

Kristina Ivanova, D.Gražio nuotr.

Didžiausias „paskutinės minutės“ susirūpinimo savo išvaizda minusas, kurį įvardija profesionalūs treneriai, – norėjimas gauti greitą rezultatą. Žinoma, kad vien sportas padailinti figūrą nepadės – reikia suderinti ir mitybą. Todėl norit kuo greičiau gauti norimą rezultatą, neretai žmonės griebiasi drastiškų priemonių, kurios sukelia ligas.

Treneris J. Tankevičius nuramino, kad norint atsikratyti papildomų kilogramų nereikės laukti visų metų: „Per 3-4 mėnesius intensyviai sportuojant galima pasiekti įspūdingų rezultatų. Norimus rezultatus galima pasiekti ir namie, bet sportuojant sporto klube, o jei dar ir dar su asmeniniu treneriu, tą galima padaryti daug greičiau ir lengviau.“

Pavasaris man nėra kažkoks rodiklis pradėti labiau rūpintis savimi. Tai aš darau visus metus: sveika mityba ir sportas. Dar labai prisideda įvairūs televizijos projektai, kurie pareikalauja nemažai jėgų, todėl labai svarbu savimi rūpintis“, – pasakojo televizijos laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė.

Yra susidariusi nuomonė, kad labiausiai savimi rūpinasi moterys. J. Tankevičius patvirtino, kad sporto klubuose daugiau sutikti galima dailiosios lyties atstovių. „Didesnė sportuojančiųjų dalis yra moterys. Moterų ir vyrų sportavimo stilius skiriasi – moterims labiau patinka linksmos grupinės treniruotės, kur skambant energingai muzikai jos gali išsilieti. Tuo tarpu vyrai okupuoja treniruoklių salę ir kilnoja „geležis“. Nors sakyčiau, kad abi lytis prižiūri savo kūną vienodai“,– kalbėjo treneris.

Sportas – mada, kuria galima ir patartina sekti visus metus. „Man patinka sportuoti – tai ir pramoga, ir labai naudinga sveikatai bei padeda jaustis žvaliai bei būti geros nuotaikos“, – pasakojo tituluota gražuolė Sandra Chlevickaitė, kuri taip pat dalyvaus „Fresh madingame begime“.

„Fresh madingas bėgimas“ vyks Neries krantine, todėl amžinąją mada – sportu – besidomintys dalyviai galės ne tik aktyviai bei smagiai praleisti laiką, bet ir atsipalaiduoti nuo kasdienių rūpesčių ir susirasti naujų bendraminčių!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)