Verslo pradžia – aštuoniolika metų, supermamų komplimentai ir 30 litų

Kuo užsiimti po mokyklos, Rimvydas ilgai negalvojo – keliones pamėgęs ir supermamų forume patarimais išgarsėjęs vaikinas investavo sutaupytus trisdešimt litų ir užkūrė savo kelionių tinklapį.

Supermamos manęs klausdavo tokių smulkmenų: ar bus prie viešbučio baseino kur pakeisti sauskelnes, iš kokio metalo pagamintos supynės, ar minkštas viešbučio vanduo, ar išsiverš per jų atostogas Etna ir ar nėra jūroje medūzų, - prisimena karjeros pradžią Makalius. - Nors buvau tik dvyliktokas, jos manimi pasitikėjo“.

Naujokas driokstelėjo

Pradžioje Makaliaus tinklapis sulaukdavo po 50, o dabar – po 15 000 lankytojų kasdien.
Kelionių tinklaraštis, koncentravęsis tik į pigias keliones bei patarimų dalinimą,virto populiariausiu kelionių portalu Lietuvoje. Rimtos agentūros kiek iš aukšto žiūrėjo į rinkos naujoką, tačiau tuoj pajuto grėsmę.

Žvaigždės, pratusios prie vipinių maršrutų, irgi ilgai sukiojo uodegas, tačiau galiausiai pasidavė. Šiandien su Makaliumi keliauja didelis būrys garsių žmonių: Jonas ir Simona Nainiai, Baiba Skurstenė, šokėja Justė Žemaitytė, Gytis Ivanauskas, Gabrielė Martirosianaitė, Ieva Gervinskaitė, Laima Tamulytė-Stončė, Aistis Mickevičius, Eimutis Kvoščiauskas, Edvardas Žičkus, Mantas Stonkus.

Vestuvių datą parinko Makalius

- Kodėl žvaigždės renkasi būtent Makalių? Skamba nelabai solidžiai...
- Žymūs žmonės planuojasi savo keliones paskutinę minutę, nes apie tai, kad turės laisvą savaitę ar dvi, sužino likus kelioms dienoms iki pageidaujamo išvykimo. Kai kurie prie Makaliaus kelionių derina net savo vestuves! Štai Jonas ir Simona Nainiai vis negalėjo apsispręsti, kurią dieną norėtų tuoktis. Kai pasakiau, kad pigus skrydis į egzotiškuosius Seišelius yra sekmadienį vakare, staigiai susiplanavo vestuves.

- Turbūt pasitaiko daug kuriozinių nutikimų?
- Atėjo pas mus pasikonsultuoti tokia porelė, susižinojo viską ir nutarė pataupyti, patys organizuotis kelionę. Tačiau skrydžius rezervavosi į Maljorką (sostinė Palma), o viešbutį - Gran Kanarijoje (sostinė Las Palmas). Miestų pavadinimai skamba beveik vienodai, bet randasi skirtingose salose. Grįžo nelabai patenkinti... Pasitaiko ir tokių, kurie stebisi didelėmis kainomis skrydžiams į Rodą (Rhodes), Maltos salą - sako, na negi kas nors moka tuos 5000-10000 tūkstančių už skrydį? Nustembame, iš kur tokias kainas ištraukė. O pasirodo, žmonės bando rezervuotis bilietus į tokių pat pavadinimų miestus JAV!

- Ką patartum daryti tiems, kurie ką tik prisiminė, jog turės atostogas rugpjūtį?
- Rugpjūčio mėnuo visada būna pats brangiausias, atostogos šiuo periodu kainuoja daugiau nei per Naujuosius metus. Laimei, dar galima rasti pigių atostogų iki 1000 litų keliaujant savarankiškai: Rodo sala, Koso sala, Malta, Korfu sala - skrydis ir viešbutis čia kol kas nebrangūs.

- O Lietuvos pajūrys?
- Palyginkite rugpjūčio mėnesio apgyvendinimo kainas Palangoje ar Šventojoje su tokio paties lygio viešbučiais (3-4*) Graikijos salose. Neabejotinai laimės Graikija. O kur dar aptarnavimas, geras oras, skanus maistas, visada besišypsantys žmonės. Šiemet ir pats norėjau atostogauti Lietuvos pajūryje, tačiau paskaičiavus ir vėl laimėjo užsienio kurortai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)