DELFI pakalbinta moteris apie savo žaibišką debiutą TV eteryje kalbėti nepanoro. Atsiprašiusi, kad turi svarbių darbų, ji susilaikė nuo bet kokių komentarų.

Akyli DELFI skaitytojai pastebėjo, kad ši moteris jiems žiniasklaidoje matyta jau kur kas anksčiau – dar 2008 metais. Prieš daugiau nei šešerius metus, Vilniaus apygardos teismo sprendimu, ši moteris kartu su bendrininkėmis buvo pripažinta kalta dėl prekybos žmonėmis, o informacija apie tai pasirodė šalies naujienų portaluose.

Teisėjas Stasys Punys tada paskelbė, kad į Jungtinius Arabų Emyratus merginas gabenusios grupuotės organizatorė R. Mikalauskaitė kalės trejus metus. Už grotų ji iki bausmės paskelbimo jau buvo praleidusi 15 mėnesių, todėl jai buvo paskirta dar 21 mėnesio laisvės atėmimo bausmė.

R. Mikalauskaitės nurodymus vykdžiusi viena iš bendrininkių buvo nubausta 300 MGL (37 500 Lt), o jos „kolegė“  – 250 MGL (31 250 Lt) baudomis. Tiesa, jos kurį laiką buvo praleidusios už grotų, todėl teismas į bausmės laiką įskaičiavo kalėjime išbūtas dienas ir paskirtas baudas automatiškai sumažino keliais tūkstančiais litų.

Teismas nustatė, kad į Emyratus buvo išvežtos 48 merginos nuo 2002-ųjų spalio iki 2004-ųjų lapkričio. Jaunoms ir simpatiškoms merginoms buvo žadamas modelių darbas – į komandiruotes jos esą buvo vežamos fotografuotis, vaikščioti podiumu ir pan. Tačiau svetur atsidūrusios lietuvaitės (kai kurios dar buvo nepraradusios nekaltybės) papuldavo į vietinių šeichų globą.

Bylos duomenimis, už vieną merginą R. Mikalauskaitė gaudavo apie 1000-1500 JAV dolerių. Savo veiklą grupuotės lyderė pradėjo dar būdama nepilnametė – vos sulaukusi 17 metų, ji į užsienį išvežė 4 merginas. Tik vienai merginai nereikėjo tenkinti vyrų užgaidų – ji dirbo namų ūkio ruošos darbus.

Dalis merginų prisipažino žinojusios, kad turės tenkinti vyrų seksualines užgaidas. Tačiau buvo ir tokių, kurioms toks darbas buvo staigmena – viena mergina teisme pasakojo, kad sužinojusi, jog turės su šeichu gultis į lovą, apsiverkė, tačiau ją į Emyratus atvežusios merginos pareiškė: gali važiuoti į namus, tik atlygink visas kelionės išlaidas!

Dalis merginų kaltinamosioms neturėjo jokių priekaištų – esą po išvykų į užsienį jos „susitvarkė“ savo gyvenimus. Merginos teisme liudijo, kad šeichai visoms panelėms buvo malonūs ir vienodai dosniai apdovanodavo.

Ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai klausėsi lietuvaites į Emyratus vežusių merginų pokalbių telefonu. R. Mikalauskaitė teisme savo kaltės nepripažino.

Vilniaus apygardos teisme buvo nagrinėjama dar viena R. Mikalauskaitės baudžiamoji byla. Agentūrą „Perspektyvus modelis“ įkūrusi vilnietė buvo kaltinama į Didžiąją Britaniją išvežusi dar 19 merginų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (387)