Šia informacija pasidalino Vilniaus mažasis teatras.

„Vilniaus mažasis teatras kviečia atsisveikinti su aktoriumi Gediminu Girdvainiu. Atsisveikinimas Vilniaus mažojo teatro scenoje: birželio 6 d. 11–19 val., birželio 7 d. 10–14 val. Šv. Mišios už Gediminą Girdvainį: birželio 7 d. 8:30–9:30 val. Vilniaus Šv. Juozapo bažnyčioje (Pilaitės bažnyčia). Urna iš teatro išnešama birželio 7 d. 14 val. Laidotuvės vyks Antakalnio kapinių Menininkų kalnelyje”, – rašoma Vilniaus mažojo teatro „Facebook“ puslapyje.

Delfi primena, kad 76-erių metų aktorius Gediminas Girdvainis mirė antradienį. Žinią Delfi patvirtino aktoriaus žmona, aktorė Kristina Andrejauskaitė.

„Atsitiko taip, kad sustojo širdis. Anksčiau buvo problemų su širdimi... O dabar sustojo. Jį dabar išvežė... Aš negaliu kalbėti, supraskite mane“, – kalbėjo žinoma aktorė.

BNS šią informaciją patvirtino ir Vilniaus mažojo teatro vadovė Daiva Baltūsytė-Len.

„Ką tik kalbėjau su dukra, šita liūdna žinia pasitvirtino. Artimiausiu metu, matyt, rytoj, pranešime dėl laidotuvių detalių“, – teigė teatro vadovė.

G. Girdvainis gimė 1944 metais Kretingoje, baigė Lietuvos konservatoriją, nuo 1994 metų vaidino Vilniaus mažajame teatre, anksčiau yra dirbęs Šiaulių bei Jaunimo teatruose. Aktorius teatro spektakliuose yra atlikęs daugybę žinomų vaidmenų, taip pat nuo 1968 metų vaidino kine, o vienas žymiausių jo vaidmenų – televizijos seriale „Giminės“ atliktas geležinkeliečio Jogailos vaidmuo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)