Ar įsivaizduojate Gabrielių Landsbergį, Ingridą Šimonytę ar prezidentą Gitaną Nausėdą pasipuošusiais mados namų „Balenciaga“ kūriniais? Jei ne, tai už jus tai padarė dirbtinis intelektas (AI), sukūręs žinomų Lietuvos politikų kopijas, kurios pasižymi modelių bruožais, madingais drabužiais.

Juos galima išvysti trumpame vaizdo įraše, kuriame AI ne tik sukūrė politikus, bet ir jiems į lūpas įdėjo aštrias frazes.

„Stilius naujai kartais, jokios opozicijos, tik oda, daug odos“, – dirbtinio intelekto sukurtame filmuke sako G. Landsbergis.

Netrukus pasirodo ir kiti Seimo nariai – Žygimantas Pavilionis ir Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Nuo šachmatų lentos iki pasaulinės scenos aš darau savo ėjimą su „Balenciaga“, o kaip tu?“ – klausė dirbtiniu intelektu sukurta V. Čmilytė-Nielsen.

Ai sukurtą filmuką galite pamatyti čia:

Visgi tik šiais politikais vaizdo įrašas nesibaigia. Netrukus galima išvysti ir buvusį Vilniaus merą Remigijų Šimašių, Valdą Benkunską, prezidentą Gitaną Nausėdą, ministrę pirmininkę Ingridą Šimonytę, Viktorą Uspaskichą, Ramūną Karbauskį, Artūrą Zuoką, Saulių Skvernelį, Aušrinę Armonaitę ir Živilę Pinskuvienę su Tomu Vytautu Raskevičiumi.

Į Lietuvą nauja memų banga atkeliavo po to, kai į „YouTube“ kovo 15 d. buvo įkeltas vaizdo įrašas „Harry Potter by Balenciaga“, kuriame pagal Thip Trong dainą „Lightvessel“ kultiniai Hogvartso gyventojai perkuriami į griežto veido modelius su aštriais skruostikauliais ir elegantiškais chalatais.

Dirbtinio intelekto savybės leidžia tapti puikia priemone memams kurti, o dabar internetas nusprendė, kad viskas, nuo „Hario Poterio“ iki „Žvaigždžių karų“, turi būti „Balenciaga“.

Vaizdo įrašas greitai tapo populiariu ir šiuo metu turi daugiau nei 4,6 mln. peržiūrų, o jo filmuku dalinamasi ir „TikTok“ bei „Twitter“.

Netrukus dirbtinio intelekto mėgėjai pradėjo eksperimentuoti ne tik su filmais. Šiuo metu vienas garsiausių filmukų – „Balenciaga Pope“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)