„Jei atvirai, negalėjau iki galo peržiūrėti visų video ir nuotraukų iš skerdynių. Tiesiog negalėjau.

Ir man galvoje sukasi tik vienas klausimas, kurio aš niekaip nesuprantu:
kas tuos antžmogius pagimdė? Kokie žmonės tokių vaikų susilaukt galėjo?

Kaip reikia auginti vaikus, kad užaugintum motinas vaikų akyse prievartaujančius ir myriop paliekančius žvėris, kurie po to toliau eina skersti nekaltų žmonių? Kurie skerdžia vaikus ir palieka jų kūnus voliotis gatvėse? Tie antžmogiai juk turi motinas ir tėvus, senelius, galų gale.

Bet motinai gal faina, kai sūnelis parveš lauktuvių kokį aukso žiedelį, kurį nulupo nuo nužudytos moters piršto ar auskarus, ant kurių dar yra išprievartautos motinos kraujo ir ašarų.

Galės nešioti ir draugėms džiaugtis – va, sūnus parvežė iš Ukrainos dovanų.

Ir, žinot, kas baisiausia? Jos ir nešios, ir tikrai draugėms girsis“, – rašė Saugirdas Vaitulionis.

„Vaikai nužudyti surištomis rankomis. Moteris degino, kankino, žudė. Vyrams šaudė į galvas.

Vakar Vokietijoje vyko prorusiškas paradas (kaip ironiška!). Tie žmonės nesusiduria su žiniasklaidos cenzūra. Jie turi galimybę matyti, kas vyksta. Tačiau tos vėliavos plevėsavo.

Ar kas nors galite man paaiškinti, kodėl Rusija tebėra JT Žmogaus teisių tarybos narė? Kodėl Rusija vis dar turi vietą JT saugumo taryboje?

Ir kokia prasmė tirti karo nusikaltimus Bučoje ir Irpine, jei jie bus pristatyti JT saugumo taryboje, kurioje kaltininkai taip pat yra teisėjai ir turi veto teisę?

Jei Rusija nebus pašalinta iš JT, išformuokite organizaciją, nes ji neabejotinai neefektyvi.

Taip pat visi tie, kurie bijote dėl oro erdvės uždarymo, turite baimę dėl branduolinių ginklų, baimę dėl didelių sąskaitų už šildymą, baimę dėl 3 pasaulinio karo – eikite velniop.

Visa tai tęsis, kol jis nebus nutildytas. Jis nesiderės. Jis nesustos. Ir mūsų neveiklumas situaciją dar labiau pablogina. Diena po dienos. Genocidas. Prievartavimas. Kankinimai. Abejingumas“, – mintis išsakė Erica Jennings.



„Kai manėm, kad gimdymo namų apšaudymas Mariupolyje yra baisiausia, ką galima įsivaizduoti, dar nematėm tų nuotraukų, nuo kurių pasaulis šoke šiandien.

Sušaudyti civiliai Bučioje surištom už nugaros rankom, šūviais į pakaušį – besitraukiančios rusų kariuomenės.

Aš turbūt gyvenime nebuvau matęs nieko baisesnio“, – rašė Andrius Užkalnis.

„Neturiu žodžių dėl vakarykščių naujienų... Tikiuosi, jie visi degs pragare“, – pažymėjo Deimantė Kazėnaitė.

„Ašaros ir skausmas nepadės... Kad ir kaip nesuvokiamai skambėtų – skirkime paramas, prašau“, – žinute dalinosi Tadas Juodsnukis.

Į siaubingas žudynes Bučoje taip pat sureagavo ir įvykius griežtai pasmerkė Jazzu, Neringa Rekašiūtė, Vaiva Rykštaitė, Rimantė Kulvinskytė, Renata Šakalytė ir daugelis kitų žinomų Lietuvos žmonių.

Delfi primena, kad savaitgalį visą pasaulį apskriejo nuotraukos iš netoli Kyjivo išsidėsčiusio nedidelio Bučos miestelio, kur po Rusijos karių pasitraukimo gatvėse buvo rasti daugybės civilių lavonai. Ukraina teigia, kad dėl to kalti miestą prieš tai okupavę Rusijos kariai. Maskva atsakomybės kratosi.

„Kuo jie nusikalto? Kodėl jie buvo nužudyti? Kuo nusikalto vyras, gatve važiavęs dviračiu? – klausė V. Zelenskis. – Kodėl buvo kankinami paprasti civiliai, gyvenę paprastame taikiame mieste? Kodėl moterys buvo smaugiamos, o iš jų ausų lupami auskarai? Kaip jie gali prievartauti moteris ir tada nužudyti jas jų vaikų akivaizdoje? Išniekinti jų kūnus net ir po jų mirties? Kodėl jie pervažiavo jų kūnus tankais? Ką Buča padarė Rusijai?“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)