„Man pačiai tai buvo labai netikėta, netgi neramu. Atskrendi vos porai dienų, o ten laukia tai, ko visiškai nesitiki“, – DELFI pasakojo verslininkė.

„Šiais metais vyras mums užsakė viešbutį Eliziejaus laukų alėjoje. Vaikščiojome ten penktadienį ir pamatėme keistą reiškinį – parduotuvės užsikalė savo vitrinas, jas dengė žaliuzėmis, storais fanieros lakštais. Šis vaizdas iš pradžių pasirodė neįprastas, pamanėme, gal tos parduotuvės bankrutuoja ar dar kitos problemos užpuolė, buvo keista, bet to labai nesureikšminome. Tačiau apie vidurnaktį, grįžtant į viešbutį atgal, mes pamatėme, kad taip elgiasi didžioji dalis parduotuvių. Iš ryto šeštadienį atsikėlę ir nuėję į balkoną mes pamatėme ne tą gatvę, kuri niekada nemiega ir kurioje amžinai šurmuliuoja žmonės – išvydome tuščią alėją, kurioje patruliavo daugybė ginkluotų policijos pareigūnų, kurių automobiliai buvo išdėstyti kas kelis metrus, o Triumfo arką saugojo net keli tankai. Tą akimirką mums pasidarė neramu.

Nuėję į administraciją paklausėme, kas čia vyksta, o mums buvo paaiškinta, kad jie taip gyvena jau penktą mėnesį. Kiekvieną šeštadienį vyksta piketai. Mus nuramino ir pasakė, kad Eliziejaus laukuose yra draudžiama piketuoti, tačiau parduotuvių savininkai, norėdami apsidrausti, savo vitrinas apsaugo, užsikala todėl, kad tie streikai gali būti neprognozuojami. Mums buvo nurodytos penkios vietos, link kurių būtų geriau nevažiuoti, nes būtent tą dieną ten buvo planuojami piketai“, – pasakojo I. Stumbrienė.

Anot verslininkės, piketai ar panašūs susibūrimai prie Eifelio bokšto nevyksta, žmonės ten laisvai vaikšto, fotografuojasi, tačiau Eliziejaus laukuose situacija yra ženkliai kitokia.

„Tuo metu žmonių ten beveik nebuvo. Vos vienas ar keli praeina ar dviračiu pravažiuoja – tai visiškai kitokia alėja, nei esame įpratę ją matyti. Tačiau apie 20 val., kai piketai baigiasi, miestas ir ši gatvė vėl atsigauna, parduotuvės, kavinės atsidaro, prasideda prekyba ir vėl viskas grįžta į įprastas vėžes“, – šypteli pašnekovė.

„Paryžiuje šiuo metu gyvenama išties kiek neįprastai. Skrendant namo lėktuve sutikome ten jau kelis metus gyvenančią lietuvę ir pasikalbėjome. Ji taip pat patvirtino, kad dėl piketų žmonės taip gyvena jau ištisus mėnesius. Pasirodo, prancūzų noras piketuoti tik didėja, nes jie yra labai vieninga tauta. Tiesa, kiekvienas jų piketas yra lydimas daugybės policijos pareigūnų, kurie bando kontroliuoti jo eigą. Žmonės piketuoja dėl daugybės dalykų, ten nėra vienos konkrečios problemos“, – pastebi moteris.

Paryžiuje Inga lankėsi tikrai ne pirmą kartą – ši šalis viena mėgstamiausių jos ir vyro sąraše, todėl į meilės miestą jie sugrįžta beveik kasmet.

„Sunku pasakyti kelintą kartą ten lenkėmės. Gal net perkopėme dešimtąjį. Man šis miestas yra labai artimas, jis man labai patinka, nes Paryžius – stilingas, rafinuotas, elegantiškas. Ten kaskart atvažiavusi jaučiuosi puikiai. Paryžiuje pradėjome lankytis jau seniai. Pirmą kartą ten kartu su Aivaru apsilankėme dar prieš mūsų vestuves. Netrukus po to ten šventėme ir savo medaus mėnesį. Dabar tai tapo miestu, į kurį kiekvienais metais mes stengiamės sugrįžti. Buvo tik keli kartai, kuomet praleidome kelionę į Prancūziją“, – DELFI pasakoja ji.

Inga ir Aivaras Paryžiuje lankėsi praėjus vos kelioms dienoms po visą pasaulį sukrėtusio gaisro Dievo Motinos katedroje.

„Prie katedros dar iki šiol būriuojasi daug žmonių, bet iš tikrųjų vaizdas ten nėra tragiškas ar baisus. Nėra to stogo, bokšto, tačiau bendras vaizdas yra gana tvarkingas. Matyt, prancūzai labai greitai susitvarkė, nes sienos nėra aprūkusios, nesimato ir kitų gaisro padarinių. Tiesa, kiek man teko sužinoti, viduje ugnis stipriai apgadino freskas, vertingus medžio raižinius ir kitus meno kūrinius. Mes nėjome prie katedros, tiesiog pro ją pravažiavome, tačiau matėme ten daug žmonių, kuriems buvo smalsu pamatyti šį miesto simbolį“, – tikino I. Stumbrienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (791)