„Neslėpsiu, tai yra pats didžiausias vaidmuo mano karjeroje. Nors Dievas mane gyvenime dažnai lepino pagrindiniais vaidmenimis, bet šis vaidmuo kažkuo ypatingas. Kai perskaičiau pjesę, tikrai neįtariau, kad spektaklio režisierius būtent manyje įžvelgs galios įkūnyti pagrindinę heroję.

Režisierius nuostabus, jau esame dirbę kartu, labai juo pasitikiu, tad kai gavau pasiūlymą, pirma mintis buvo atsisakyti, nes sudvejojau, galbūt nepateisinsiu lūkesčių. O paskui susimąsčiau: jeigu manimi pasitiki, kodėl gi ne? Bus, kas bus! Man tenka vaidinti didelę teroristę – tokią moterį, kokia aš iš tiesų nesu. Man, kaip aktorei, toks vaidmuo yra didžiulė laimė. Duok Dieve man sveikatos, nes šis vaidmuo tikrai kainuoja vau kiek jėgų“, – juokiasi Valda.

Olegas Šapošnikovas, režisavęs ne vieną „Domino“ teatro spektaklį, yra labai patenkintas savo pasirinkimu. „Pasakysiu atvirai – šis vaidmuo yra ne kiekvienam. Jeigu iš anksto nebūčiau žinojęs, kad galėsiu dirbti su Valda, net nebūčiau pasiūlęs šios pjesės režisuoti. Esame dirbę kartu, todėl puikiai žinau jos galimybes. Tokį charakterį, kaip Irenos, perteikti yra labai sudėtinga, Valdai teko padirbėti iš peties. Šis vaidmuo reikalauja milžiniškos fizinės ir psichologinės koncentracijos. Jeigu profesionalias komedijas vertintų kritikai, net neabejoju, kad Valda taptų pretendente į geriausio metų vaidmens apdovanojimą“, - sako režisierius.

Generalinės spektaklio repeticijos metu tapo akivaizdu – spektaklis pretenduoja tapti vienu žiūrimiausiu: nuostabi profesionalių aktorių komanda iki ašarų privertė juoktis susirinkusius žiūrovus. Spektaklio siužetas labai gyvenimiškas, suteikiantis progą susimąstyti, kas žmogui svarbiau – vidinė ramybė ar materialinė gerovė. Irena daug metų lankėsi bažnyčioje, degino žvakes, aukojo vargšams tik dėl vienintelės priežasties – ji labai norėjo laimėti loterijoje. Vieną dieną Irenos svajonė išsipildė su kaupu – ji laimėjo tiek pinigų, kad jos vyras Stanislovas pagaliau galėtų mesti tarnybą, nusipirkti naują automobilį ir pradėtų dirbti išsvajotąjį taksisto darbą.

Irena šios sėkmės kartu atšvęsti pasikvietė draugus – Alfonsą su Severija bei Mykolą Sakalą su žmona Terese. Tačiau po audringo vakarėlio bilietas pradingo kaip į vandenį. Ar gali būti, kad laimingąjį loterijos bilietą paėmė kažkuris iš svečių?

Komedijos „Loto“ premjera – nuo gruodžio 3 dienos, vaidmenis kuria Valda Bičkutė, Jokūbas Bareikis, Ineta Stasiulytė, Algis Ramanauskas, Lina Rastokaitė, Mindaugas Capas, Brigita Arsobaitė, Andrius Žiurauskas, Jonas Braškys, Gabrielė Malinauskaitė, Sakalas Uždavinys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)