Atlikėjas džiaugiasi, kad teises jam pavyko atgauti anksčiau. Metų nuobauda buvo sutrumpinta iki pusmečio.

„Manau, atgavau teises tuo metu, kaip ir turėjau. Man buvo skirta metų nuobauda, o paskui teismas ją sutrumpino iki pusmečio.

Teismas sutrumpina laikotarpį tiems, kurie nėra piktavaliai, nusižengę daug kartų. Taip pat tiems, kuriems automobilis yra reikalingas dėl darbo aplinkybių. Teismas pats įvertina padarytą nusižengimą ir jeigu galima sušvelninti terminą – tai ir švelnina jį“, – pasakojo Mino.

Gaili prarastų pinigų

Dainininkas niekam nelinki pakliūti į panašią situaciją, nes tai kainuoja ne tik krūvą pinigų, bet ir nervų.

„Iš tiesų, niekam nelinkiu pakliūti į tokią situaciją. Nėra jokio šaunumo tame, tai labai brangiai kainuoja. Tai atima daug nervų bei pinigų. Reikia mokėti įvairias baudas, pereiti kursus, reikalingos medicininės ir narkologinės pažymos. Jeigu nori kreiptis į teismą, dėl sutrumpinimo, tada vėl teisininkai rašo prašymus, jiems reikia sumokėti, tai bendrai išeina nemenka suma susidaro.

Nežinau kam ta suma didelė, kam maža, tačiau man tai kainavo 1000 eurų. Manau, į balą išmesti tokią sumą yra labai gaila“, – kalbėjo vyras.

Praradęs teisę vairuoti, Mino turėjo dažniau naudotis taksi paslaugomis, derintis prie giminių, dažnai jo vairuotoja tapdavo mama.

„Mane veždavo įvairūs žmonės, dažniausiai mama ir kiti šeimos nariai. Kartais tai būdavo mano draugė, kai ji būdavo Lietuvoje, o ne Londone. Todėl su įvairias žmonėmis teko daugiau laiko praleisti. Tai gal nėra labai blogai, bet šiek tiek nepatogu“, – sakė jis.

Vairavimą išgėrus – smerkia

Atlikėjas mano, kad vairavimas išgėrus yra blogas elgesys, tačiau nuo klaidų niekas nėra apsaugotas.

„Mano požiūris apie vairavimą išgėrus nepasikeitė, niekada negalvojau, kad tai gerai. Tačiau nei vienas žmogus nėra apsaugotas nuo kažkokio kvailumo akimirkos, nepagalvojimo. Nebuvo taip, kad nuolat tai darydavau. Jokio tikslo vairuoti aš tuo metu neturėjau, bet dėl susiklosčiusios situacijos taip išėjo.

Vyras į alkotesterį įpūtė 1 promilę. Jo teigimu, tuo metu nesijautė girtas, todėl ir sėdo prie vairo.

Prie vairo išgėręs sėdo dėl merginos

Dainomis apie meilės jėgą išgarsėjęs dainininkas Mino Palangos policijai išgėręs įkliuvo praėjusių metų rugsėjį. Tai DELFI patvirtino ir pats šou pasaulio atstovas bei paaiškino, kodėl taip pasielgė. Anot jo, už vairo po vakarėlio teko sėsti dėl mylimos merginos.

Kaip pasakojo M. Mickevičius – Mino, viskas įvyko po vakarėlio su bičiuliais. „Pramogavome ir tiek. Galima ir vakarėliu pavadinti. Dėl pačio girtumo, tikrai maniau, kad neliks tų promilių jau, nes nedaug aš ten gėriau, bet gavosi šiek tiek per daug. Jokio čia didelio stebuklo.

Man buvo reikalas važiuoti. Tiesą sakant, niekur nebuvo planuojama važiuoti ir automobilis ramiai stovėjo, bet taip išėjo, kad reikėjo greitai važiuoti, nes mano merginos daiktus bandė imti, išsivežti ją. Tarsi tam, kad važiuotų pas juos (kita kompanija žmonių) ar ji prašinėtų ir jos nepaleistų ir taip toliau... Kviečiau pats policiją ir tik atvažiavus policijai atsirado (atlikėjo mylimosios) rankinė. Striukė dar buvo likusi pas juos“, – apie konfliktą su vaikinų kompanija anksčiau pasakojo atlikėjas.

Jis tuomet greitai šoko į automobilį ir su mylimąja važiavo atsiimti striukės bei spręsti kilusio konflikto. Pašnekovas taip pat spėja, kad iškviesti pareigūnai, kurie ir patikrino jo girtumą, galėjo būti jo minėtų vaikinų kerštas. „Jokio reido nebuvo. Tas pats policijos ekipažas, kurie buvo atvažiavę dėl merginos rankinės kilusio konflikto, atvažiavo ir tuomet. Tik spėju, kadangi mačiau juos visus, jie vieni kitus pažinojo“, – pasakojo jis.

Mino

Anot M. Mickevičiaus-Mino, po šio įvykio kilo ir nemažai nesusipratimų, išvedžiojimų, todėl jis skubėjo paneigti gandus, kad vyko aiškintis konflikto palikęs merginą.

„Mes visada buvome kartu, bet ką galiu dar pasakyti... reikia pajuokauti. Rankinė buvo brangi, todėl reikėjo atgauti, o mergina dar brangesnė ir geresnė, todėl reikėjo nepaleisti, kad kas nebūtų atsitikę. Gelbėjau mylimąją.

Man pačiam nesmagu. Tik noriu pabrėžti, kad tai tikrai nesumažina mano kaltės ir nepateisina. Nevažinėjome tuo automobiliu. Tik staigiai iškilo aplinkybės, kuomet reikėjo greitai važiuoti, nors, dar kartą sakau, neprisidengiu tuo, kad kažkas suteikia man teisę sėsti už vairo išgėrus“, – sakė jis.

Atlikėjas Mino dabar tik svarsto, ar tikrai jam gresiantis vairuotojo pažymėjimo atėmimas yra bausmė, kuri skiriama už tokį nusižengimą. Atimtas vairuotojo pažymėjimas apribotų ir jo koncertinę veiklą.

DELFI primena, kad antradienį, apie 6.45 val., Palangoje, P. Vaineikio gatvėje, kurorto policijos pareigūnai pastebėjo, kad staiga juos pamačius greitą manevrą į Draugystės taką atliko minivenas. Policijos pareigūnai pasivijo ir sustabdė automobilį „Toyota Sienna".

Miniveno vairuotojui Mindaugui nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 1.08 prom.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)