Vis dėlto, į didžiąją muzikinę sceną grįžusi vienos populiariausių praėjusio amžiaus grupių vokalistė sutiko DELFI skaitytojams papasakoti apie savo laimę, kurią surado su savo vyru, futbolininkų vadybininku Gleytonu Barbosa. Su brazilų kilmės mylimuoju Beata augina šešerių dukrelę Izabellą ir 12-kos sūnų Tomą iš pirmosios santuokos.

Brazilijoje gyventi nenorėjo

Pora kartu jau dešimt metų. Tačiau įteisinti savo santykių oficialiai neskuba. Kodėl? “Kol mes susirinkome visus reikiamus parašus ir dokumentus, kad jis galėtų gyventi Lietuvoje, nuėjome kryžiaus kelius. Antrą kartą to pakartoti nebenorime. Gleytonas deklaravęs gyvenamąją vietą mano bute. Tai, manau, pasako tiek pat, kiek santuoka“, - sako šiuo metu pajūryje su koncertais viešinti Beata.
Beata ir Gleytonas Barbosa

Gimus dukrelei, atlikėja nutraukė koncertinę veiklą, kad galėtų kartu su savo mylimuoju keliauti po pasaulį ir būti drauge su šeima. Tačiau Brazilijoje dukrelę gimdžiusi Beata suprato, kad vaikus auginti Pietų Amerikoje ji nenori.

„Mes čia sėdime sau ramiai kavinėje, kalbame. O ten viską juostų trijų metrų aukščio tvoros. Gleytonas gyvena kotedže, kurio teritoriją taip pat juosia panaši tvora. Vaikas negali išeiti į lauką, nes europiečius dažnai vagia dėl išpirkos. Manęs jo tėvai netgi į parduotuvę vienos neišleidžia“, - neslepia atlikėja.
Beata Wilkin

Kodėl pora nusprendė apsistoti būtent Lietuvoje?

„Su vyro darbais išmaišėme pusę pasaulio. Bet kai dukrą reikėjo vesti į mokyklą, supratau, kad noriu sėslaus gyvenimo ir mes turime apsispręsti, kurioje šalyje gyvensime. Nutarėme likti Lietuvoje. Gleytonas netrukus čia sulaukė pasiūlymų treniruoti futbolo komandą, tad ateityje, jei tik panorės, jis čia ramiai galės darbuotis, - džiaugėsi Beata. - Jis yra tikras poliglotas, kalba vokiečių, anglų, portugalų, prancūzų, lenkų, rusų kalbomis. Tuoj puikiai kalbės dar ir lietuviškai“.

Ne vieną užsienio kalbą moka ir Beatos vaikai. Sūnus laisvai bendrauja penkiomis kalbomis, šešerių dukrelė jau taip pat moka tris kalbas.
Beata su Gleytono tėvais

Sutaria ir su buvusiu vyru

Savo atžalas atlikėja nori užauginti Lietuvoje, kur pati yra gimusi ir užaugusi. Juo labiau, kad čia turi savo butą, pasistatė namą, atgavo senelių žemes. Be to, čia gyvena ir sūnaus tėtis, kuriam taip pat svarbu matytis su berniuku.

„Jis dabar yra mūsų kaimynas. Kartais susirenkame visi prie bendro stalo kaip didelė šeima. Mano vaikai, tėvai, Gleytonas, buvęs vyras su antra žmona. Buvo kitoks laikas, bet dabar visi tikrai labai draugiškai bendraujame. O anytos mano viena už kitą geresnės, - nuoširdžiai džiaugiasi pašnekovė.- Būna, miegu Gleytono tėvų namuose Brazilijoje, girdžiu kaip ji klausinėja: „Atsibudo ji jau ar ne? Noriu jai kavos į lovą atnešti.“ Likimas man padovanojo nuostabias anytas.“

Liūdi, kad mylimoji sulieknėjo

Ar vyras neprieštaravo savo mylimai moteriai, kad ji sugrįžta į sceną ir įvairių pagundų pilną pramogų pasaulį?

„Gleytonas tik labai liūdi, kad dabar labai sulieknėjau, - juokiasi Beata. - Sako: „Kur tavo bum-bum?“ Mes jį vadiname norvegišku brazilu, nes jis daug metų gyveno Europoje. Iš jo mokausi ramybės ir kantrybės. Jei man kažkas nepatinka, galiu negražiai ir pasakyti į akis. O jis yra beprotiškai geros širdies žmogus. Niekada nieko blogo apie kitą nepasakys ir nepagalvos. Todėl ir man niekada dėl nieko nepriekaištavo. Per tuos dešimt metų, kai esame kartu, niekada nesu girdėjusi pakelto balso.“

Beata džiaugiasi suradusi savo žmogų, kuris myli ne tik ją, bet ir rūpinasi vaikais. „Mūsų Izabella į darželį nevaikšto pėstute. Ją visada nešasi ant sprando. Tomas jį visada sėdi apsikabinęs. Jau nekalbu apie tai, kad jis man neleidžia dėl nieko rūpintis. Kai atvykau koncertuoti į Šventąją, apsistojau viešbutyje, jis pripirko visko, ko tik mums galėtų prireikti. Kad tik nieko netrūktų“, - pasakoja B. Wilkin.
Beata Wilkin

Mėgavosi „pensija“

Kai prieš keletą metų nusprendė nutraukti muzikinę veiklą, kaip pati juokiasi, išeiti į pensiją, Beata mėgavosi ilgai lauktu poilsiu.

„Koncertuoti pradėjau 14-kos. Per metus kokį kartą pasisekdavo nuvažiuoti prie jūros. Tad suradusi tokią galimybę susirinkau savo vaikus, krikštovaikus ir išvažiavau ilsėtis prie ežero. Galvoju, tikras malonumas nedirbti, nieko neveikti. Tiesa, tuo metu dainas rašydavau kitiems atlikėjams. Kartą Stano manęs paklausė, kodėl aš nebedainuoju. Sakau, esu pensijoje, sėdžiu prie ežero ir nenoriu, - juokiasi ji. - Tačiau jis mane kažkaip įkalbėjo. Juo labiau, abu vaikai lanko mokyklą. Sėdėdama namuose supratau, kad neturiu, ką veikti. Namai sutvarkyti, valgyti padaryta.“
Beata su grupe "Funky"

Koncertai - anšlaginiai

Kartu su Beata Šventojoje ilsisi ir jos sūnus. Dukrelė šiuo metu su tėčiu yra Vilniuje. Po ilgos pertraukos į sceną sugrįžusi B. Wilkin prisipažino Lietuvos pajūryje koncertuojanti pirmą kartą per savo 20 metų trunkančią kareją ir, neslepia, kad čia jai labai patinka. Visi „Funky“ koncertai yra anšlaginiai. Ir ne tik pajūryje.

„Pradėjusi koncertuoti nežinojau, kaip žmonės sureaguos. Tokio sugrįžimo nesitikėjau. Maniau, gal pamiršo mane, gal nebenori mano dainų. Dar nebuvo atšauktas nei vienas koncertas. Sulaukiu tik prašymų surengti papildomus pasirodymus. Ne tik čia, Lietuvoje, bet ir Amerikoje, Anglijoje. Į kiekvieną šou susirenka po kelis šimtus gerbėjų. Pamenu, kai ruošiausi pirmam koncertui Klaipėdoje, mane perspėjo, kad labai nenusivilčiau, nes publika susirinks jauna, galbūt manęs neprisimins. Kai užlipau į sceną, net aiktelėjau - priešais mane buvo pilna salė mano amžiaus gerbėjų. Visi solidūs verslininkai su kostiumukais“, - prisimena į sceną po ilgos pertraukos grįžusi B. Wilkin.

B. Wilkin anksčiau ir dabar – DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)