Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį paskelbė, kad kaltę pripažinusios moters byla nutraukta.

S. Pilinkaus atsakomybei ji perduota vieniems metams be užstato.

E. Mildažytei uždrausta vairuoti pusantrų metų. Teismas taip pat nusprendė iš jos į valstybės biudžetą išieškoti automobilio vertę atitinkančią sumą – 17 tūkst. 480 eurus.

Vairuotojai pripažinus kaltę, teisme buvo atliktas sutrumpintas įrodymų tyrimas.

Teismui anksčiau duodama parodymus laidų vedėja vadino vairavimą išgėrus gėdingu poelgiu.

„Gėdingas poelgis, kuris man kaip asmeniui ir profesionalui padarė didžiulę žalą, negaliu paaiškinti, kodėl, taip įvyko. Sutinku su viskuo“, – teigė ji.

E.Mildažytė, policija

Ji pasakojo, kad sulaikymo dieną išgėrė butelį vyno, neplanavo niekur važiuoti, tačiau vėliau nuvažiavo apie 30 kilometrų. Dėl neblaivios moters vairavimo Bendrasis pagalbos centras sulaukė šešių skambučių.

E. Mildažytė sakė, kad vairuoja nuo 1987 metų, per tą laiką nė karto iki tol nebuvo sukėlusi avarijos ar vairavusi neblaivi.

Pasak jos, su laiduotoju siūlomu S. Pilinkumi ji praleidžia daugiausiai laiko, galintis jai daryti teigiamą įtaką.

55 metų E. Mildažytė neblaivi prie „Honda Jazz“ vairo policijai įkliuvo rugsėjį Vilniuje, Nemenčinės plente. Jai nustatytas vidutinis 2,36 promilės girtumas, užtraukiantis baudžiamąją atsakomybę.

Žinomos žurnalistės ir laidų vedėjos atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo išgėrus, Baudžiamajame kodekse už tai numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienų metų.