„Mokykloje man būdavo gėda, kad esu iš išskyrusios šeimos. Mokykloje man būdavo gėda, kad mano senelis ir mama, kurie mane augino, neturi tiek daug pinigų, kiek kitos šeimos. Mokykloje man būdavo gėda, kad esu tamsesnis už visus (šitą faktą man daug kas pasistengdavo priminti, viena iš pravardžių buvo „Čigonas“).

Bet jums, moksleiviai (pirmokai, antrokai, trečiokai ir visi visi iki dvyliktokų ir studentų), dėl nieko gėda neturi būti. Nei dėl seno stiliaus džinsų, nei dėl senovinio telefono, nei dėl garbanotų plaukų. Gėda, nebent kai pats ką nors negražiai pavadini, pasijuoki iš didelės nosies, iš didelių akių, mažo ūgio, gražiųjų strazdanų, kurių visą gyvenimą norėjau, bet neturiu. Gėda turi būti, kai negražiai pasielgi. Bet ne todėl, kad esi kitoks, nei visi.

Atminkite, mes visi labai skirtingi. Vaikai ar suaugę. Vieni aukštesni, kiti žemesni, vieni storesni, kiti plonesni. Vieni protingi, kiti mažiau. Mūsų požiūriai skirtingi, mūsų draugai skirtingi, darbai kitokie, atlyginimai skiriasi. Kiekvieno iš mūsų gebėjimai kitokie. Tadas moka statyti, Eglė skaičiuoti, Gustė geriau už visus tvarko namus, Jokūbas gražiausiai iš visų piešia, o Dalia visai nemoka piešti, bet ji nuostabiai dainuoja. Gedas gal ir visai nieko nemoka mokykloje, bet jis pats geriausias kompiuterinių žaidimų lošėjas, ir tai nereiškia, kad jis bus bedarbis ar voliosis pakrūmėse. Ne. Gedas žais kompiuteriu, rodys save per „Youtube“ ir uždirbs daugiau už Antaną, kuris gerai moką tik geografiją. Antanas daug keliaus, po visą pasaulį. Bet uždirbs mažiau už Gedą, kompiuterių lošėją. Nuo to Antanas nebus nelaimingesnis. Nes Antanui ne pinigai, o įspūdžiai neša laimę. Visų mūsų laimė skirtinga, kaip ir mes visi skirtingi. Su savo jausmais, savo pasauliais. Gerbkime vieni kitus, nuo pirmos klasės iki 100 metų ir ilgiau.

Su rugsėjo 1. Tegu visi mokslo metai būna be gėdų“, – linkėjo žinomas žurnalistas ir televizijos laidų vedėjas.

Širdį virpinantis įrašas sulaukė begalės dėmesio. Vien „Facebook“ tinkle jį „pamėgo“ netoli 20 tūkst. internautų, juo pasidalino – per 3 tūkst.

Atvira išpažintis palietė ir kitus žinomus žmones. Savo palaikymą komentarų skiltyje siuntė Rolandas Mackevičius, Beata Nicholson, Akvilė Kavaliauskaitė, Jurga Klimaitė-Riebling, Mia Pilibaitytė, Dovilė Filmanavičiūtė, Daiva Žeimytė-Bilienė, Tomas Vytautas Raskevičius, Ugnė Siparė ir daugelis kitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)