Prieš keletą dienų neįprastai išpuošta erdvė, kaip sakė aktorė, jau sudomino praeivius.

„Tikrai mačiau kaimynus savo mobiliaisiais telefonais fotografuojant mūsų balkoną. Be to, pastebiu, kad ir praeiviams, o ypač vaikams smagu pasižvalgyti“, – „Delfi“ sakė G. Baikštytė.

Gražinos dukters sutuoktinis, žinomas fotografas Adas Vasiliauskas kartu su sostinės turizmo ir verslo plėtros agentūra „Go Vilnius“ ir Vilniaus miesto savivaldybe inicijuoja projektą „Įžiebk Kalėdas balkone“. Vilniečiai kviečiami originaliai puošti savo balkonus bei sukurti Kalėdų atmosferą arčiau namų.

G. Baikštytės namai išsiskiria ne tik margaspalvėmis žybsinčiomis lemputėmis, bet ir originalia idėja, simbolizuojančia šiandienos aktualijas. „Kalėdų po kauke nepaslėpsi“, – rašoma virš didžiulės medicininės kaukės imitacijos, dengiančios balkono rėmą.

„Tai yra mano žento Ado idėja. Jis pats pasisiūlė papuošti mano balkoną. Kodėl gi ne? Aš tik apsidžiaugiau. Man pačiai nieko nereikėjo daryti. Žinojau, kad tai bus didžiulė kaukė, užkabinta ant balkono rėmų, o pro tą kaukę išlįs eglė, išpuošta žaisliukais. Taip pat ir visas balkonas bus išvedžiotas LED lemputėmis. Adas užsakė karkasą, kuris buvo aptrauktas tam tikru audiniu, imituojančiu medicininės kaukės medžiagą. Na, o po ta kauke įtaisė lempą, kuri, šviesdama, suintensyvina jos mėlyną spalvą. Dieną sunkiai matosi, tačiau, kai sutemus įsižiebia visos lemputės – atrodo labai gražiai“, – pasidžiaugė Gražina.

Aktorė tikino, kad šitaip namus papuošti sumatė pirmą kartą, anksčiau šventiniu laikotarpiu ypatingai išsiskirti nemėgindavo. „Neturėjau tikslo kažkaip išsiskirti. Mūsų rajone apskritai taip išskirtinai puošti balkonus nėra įprasta. Dažniausiai apsiribojama lemputėmis. Vis dėlto per karantiną tokiu būdu pasidžiaugti kalėdine aura pasirodė kur kas saugiau nei eiti į miesto centrą“, – pasakojo Gražina.

A. Vasiliausko nuotraukų serija „Karantino portretai“, šiltai ir išradingai vaizdavusi namuose likusius vilniečius, pavasarį apskriejo ne tik Lietuvą, bet ir visą pasaulį. Pasak fotografo, prisimindamas, kiek džiaugsmo žmonėms atnešdavo fotosesija dronu pavasarį, dabar, sugrįžus karantinui, nutarė dar kartą pasiūlyti vilniečiams į dabartinę situaciją pažvelgti kūrybiškai, o įdomiausius projektus ketina vėl užfiksuoti dronu.

„Kviečiu vilniečius susikurti šventę sau ir savo kaimynams: įžiebti Kalėdas balkone ir tapti rajono pažiba. Kūrybiškai papuoškite savo balkoną, terasą, namo kiemą arba langą ir parodykite, kad net pandemijos akivaizdoje galime saugiai švęsti, palaikyti vieni kitus ir kiek linksmiau pergyventi šį neįprastą laikotarpį. Išlaisvinkite savo fantaziją, apsidairykite, ką turite po ranka, neapsiribokite tradicinėmis priemonėmis,“ – prisijungti prie iniciatyvos kviečia projekto autorius A. Vasiliauskas.

Menininkas dronu jau užfiksavo įvairiausių balkono puošybos variantų – vieni jų apšviesti lazerių spinduliais, kiti – išpuošti gamtos motyvais ar neįprastų egzotinių gyvūnų imitacijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)