Kaune vykusios grožio parodos „Beauty expo 2019" metu „Kirpėjų ir grožio specialistų asociacija" (KIGSA) surengė kasmetinį atvirą Lietuvos čempionatą „Kaunas beauty 2019", skirtą kirpėjams ir grožio specialistams – vizažistams, manikiūristams, blakstienų priauginimo ir natūralių antakių dizaino meistrams bei šių specialybių besimokantiems studentams.

Būtent šiame renginyje dalyvavo ir Oksana, kurios pergalę atnešęs darbas galiausiai sulaukė kritikos. Reaguodama į tai moteris parašė viešą laišką, kurį atsiuntė ir DELFI. Savo atsakyme į iškeltus klausimus žinoma moteris kreipėsi ir į socialiniame tinkle „Faceboo“ viešai prieš ją pasisakiusią E. Monginienę, kuri rašė, jog O. Pikul-Jasaitienė pažinojo organizatorius. Buvo dvejojama ir dėl pergalę pelniusio darbo. Kaip teigiama, jis nebuvo vertas pirmosios vietos.

„Makiažas mano gyvenime atsirado dar prieš 14 metų. Baigusi kosmetologiją ypatingą dėmesį skyriau vizažui. Mano pirmoji mokytoja buvo Birutė Pajedienė, kuri atskleidė mano pomėgį ir supažindino su grožio ir estetikos supratimu. Tai tapo mano darbu, hobiu ir gyvenimo dalimi. Jau tada svajojau dalyvauti konkursuose, tad praėjus nemažai metų ir įgijus daug patirties nusprendžiau išpildyti savo svajonę.

Kuomet dalyvavau KIGSA Lietuvos makiažo čempionate praėjusiais metais, laimėjau nuotakos rungtyje 3 vietą. Didžiavausi savo apdovanojimu. Ypatingai įvertinau pasiruošimo laiką, kai gavau labai stiprių pagrindų, atidirbinėjau techniką, ieškojau priemonių, kurios tiks įvykdyti numatytą piešinį, todėl šiemet net nedvejojau ir vėl norėjau patirti tą kūrybos etapą bei vėl mokytis iš geriausių ir tobulinti savo techniką, numatytą sudėtingą piešinį.

Mane labai įkvėpė pasaulio makiažo čempionė, kuri buvo ruošta Birutės Pajedienės. Net nekilo dvejonių pas ką kreiptis treniruotėms, todėl ir vėl mėgavausi pasiruošimo etapu ir visomis makiažo taisyklėmis. Tai ir yra didžiausias meistro laimėjimas – darbas, darbas ir dar kartą darbas! Tai man davė labai daug!

Kuomet buvau įvertinta auksu, buvo be galo malonu, nes visa tai žinių ir įgūdžių bei juodo darbo dėka. Piešdavau net vėlyvais vakarais (ačiū mano kantriam modeliukui) ir, žinoma, visada turi atsirasti tų, kurie mėgins pažeminti, mėgins sutrypti garbę ar kitaip įžeisti. Pavydas ir pyktis yra destruktyvi jėga, kuri, deja, turės ir atoveiksmį bekurstantiems jį.

Esu visiškai rami ir išdidi, nes tik sunkaus darbo dėka gavau įvertinimą. Gerbiu ir dėkoju pavydiems žmonėms, nes jie dar kartą įrodo tavo pranašumą. Kilo klausimas: jei konkurso skaidrumu sudvejojo konkurentės, tai kodėl dalyvavo kelis metus iš eilės, bendraudamos su teisėjomis, imdamos pas jas pamokas ir kitaip palaikydamos ryšius? Ar nebus tas efektas... permetęs kaltę kitam akimirkai pajaučia palengvėjimą. Tarsi problema būtų išspręsta,o pats šioje situacijoje pakeisti nieko negali...Kaltindamas kitą numeta nuo savęs kaltės jausmą.

Laimėjusi auksą daviau sau žodį – noriu šį jausmą perduoti ir kitiems. Noriu skatinti ir parodyti konkurso esmę meistrui! Kitąmet tai taps labai populiariu konkursu, kuomet meistrui bus garbė dalyvauti! Labai apmaudu, jog atsiranda piktų nusivylusių gyvenimu žmonių, kurie žemina kito žmogaus pastangas, norą Lietuvai duoti tokį reikalingą renginį!

Niekuomet asmeniškumų nepainiojau su darbo reikalais. Todėl tiek papuošalų kūrėja, tiek 3 vietos laimėtoja, tiek jos mokytojos makiažo (kurios buvo teisėjos) parodė savo neprofesionalumą, neišprusimą, taktikos bei kultūros trūkumą. Papuošalų kūrėją ypatingai žeidė, jog savo modelį puošiau „Blizgu“ rankų darbo papuošalais ir aksesuarais, o tai yra jos buvusi kolegė, kuri yra konkurentė.

Atvykus į konkursą mane lydėjo tik mano modeliukas, o fotosesiją padarė Gediminas Žilinskas jau po visko, kad įamžinti gražiausias akimirkas ir darbą, kurį ruošiau ilgą laiką. Praėjusiais metais užėmus 3 vietą niekam netrukdžiau, tačiau kuomet buvau įvertinta auksu – atsirado tulžį beliejančių. Siekti medalio yra vienintelis jūsų tikslas? Tuomet kur jis nuves su tiek neapykantos? Mano siekis – profesionalios technikos įgūdžių tobulinimas ir savęs ieškojimas mėgstamoje veikloje!

Praėjusių metų rezultatas ir gauti įgūdžiai veikė labai motyvuojančiai! Ir man nebuvo svarbi užimta vieta – man buvo svarbus technikos ir viso kūrinio rezultatas! Todėl šiemet tai buvo mano varomoji jėga. Tai mano hobis, gyvenimas ir darbas! Ačiū KIGSAI už tokius ypatingus renginius. Aš visada juose dalyvausiu, palaikysiu kitus meistrus, mėgausiuosi, kad turime tokius renginius ir galime išsiųsti meistrus atstovauti Lietuvai pasaulio čempionatuose, iš kur praėjusiais metais parvežė aukso medalį (beje, mokytoja taip pat buvo Birute Pajedienė), o tai įrodo, kad tai labai stipri trenerė, kuri labai teisingai paruošia. Tad pabaigai: lai jus lydi motyvacija, noras tobulėti, stipri jėga kurti, o ne noras žeminti, trypti ir pulti. Tai sunaikins“, – rašė žinoma moteris.

DELFI primena, jog pastaruoju metu viešojoje erdvėje pasirodė nuomonių, kad galbūt nepelnytai čempionato metu buvo įvertintas Oksanos Pikul-Jasaitienės darbas „Kreatyvios nuotakos" rungtyje, J. Mačiulienė jaučia pareigą pakomentuoti susidariusią situaciją.

KIGSA vadovė tuomet paneigė nuomonę, kad, neva, Oksanai galėjo padėti tai, jog kai kuriuos komisijos narius ji pažinojo asmeniškai ar dėl to, jog pas kai kuriuos iš jų mokėsi vizažo paslapčių.

„Galiu patvirtinti, jog čempionato metu komisijos nariai nesivadovauja jokiais asmeniniais kriterijais. Dėlei skaidrumo visada kviečiame kompetentingus komisijos narius, savo srities profesionalus iš užsienio.

Panašūs įtarimai tik meta šešėlį grožio specialistų asociacijai, kaip čempionato organizatoriams. O juk mūsų pagrindinis tikslas kaip tik yra vienyti ir aktyvinti šalies grožio specialistus, kelti jų profesionalumo lygį ir reprezentuoti Lietuvą pasauliniuose grožio renginiuose", – teigė J. Mačiulienė. „Svajonės pildosi, tik svarbu dirbti ir siekti! Dalyvavimas konkurse man davė labai daug – profesionalumo, darbo įgūdžių ir pačių geriausių emocijų", – pranešime spaudai po renginio sakė pati O.Pikul-Jasaitienė.

Komisijos sprendimu antrąją vietą „Kreatyvios nuotakos" rungtyje laimėjo Viktorija Karašauskaitė, trečiąją – Gabrielė Sinickaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (270)