„Mes irgi planavome grįžti anksčiau, kai vos valdžia ėmė raginti susidėti lagaminus ir skristi kuo skubiau namo, tačiau lėktuvų nebuvo, nors ir norėjome, todėl reikėjo laukti. Bet šiandien atėjo kelionės diena. Tikėkimės, kad viskas pavyks“, – su savo sekėjais pirmadienį bendravo moteris.

Į Maldyvus su būriu kitų moterų Oksana išvyko dar kovo pradžioje. Nors tuomet apie koronaviruso grėsmę buvo kalbama vis dažniau, lietuvės nė nenumanė, kad vos už kelių dienų situacija Lietuvoje taip pasikeis.


„Jei būčiau žinojusi, kad taip bus, greičiausiai būčiau atsisakiusi šio rojaus kampelio. Bet kol kas viskas ramu, gerai. Gauname didelę vitamino D dozę, jaučiamės puikiai. Mes vis dar Maldyvuose. 31 laipsnis šilumos. Viešbutyje, kur mes esame, yra saugu. Turime kelionę į Stambulą ir iš jo turime kelionę į Vilnių. Turime visas kaukes, dezinfekcijos priemones. Pasisekė tik tiek, kad ne per tokias pavojingas zonas skrendame, bet visų saugumo reikalavimų laikysimės ir tikiuosi, kad saugiai sugrįšime. Į Maldyvus išvažiavome dar prieš prasidedant tokiai panikai“, – socialiniame tinkle tautiečiams pasakojo O. Pikul-Jasaitienė.

„Greitai papulsime į karantino zoną“, – pridūrė ji.

Tiesioginėje transliacijoje iš egzotiško krašto Oksana sulaukė ne tik internautų linkėjimų saugiai sugrįžti, bet ir gąsdinimų, kad ji su bičiulėmis neva nebus įleista į šalį.

„Jei taip nutiks, mes mielai grįšime į Maldyvus, čia tikrai nėra blogai“, – nusijuokė makiažo specialistė, tačiau netrukus surimtėjo.

Draudimai Lietuvoje koronaviruso karantino metu

„Likti neplanuojame. Nebent kažkas pasikeistų ir tektų likti. Grįžtam namo. Grįžtam į realybę. <...> Lietuva turėtų įleisti, pagal įstatymą į šalį įleidžia Lietuvos piliečius, neišleidžia tik skristi, nežinau, ką ir kur jūs tai skaitėte, nebent oro linijos pakeis savo skrydžius“, – į piktas žinutes atsakė ji.

„Kol kas skrydis neatšauktas, bet kadangi situacija keičiasi ne dienom, o valandom, negali žinoti, kaip gali nutikti. Bet kokiu atveju, aš nebūčiau aš, sprendimą tikrai rasiu“, – tikino moteris.

Internautai taip pat klausė, ar šiomis dienomis ji nepagalvoja, kad egzotišką kelionę visgi reikėjo praleisti.

„Ar nereikėjo visai skristi? Dabar susimąstau apie tai. Ko gero. Ko gero, kad taip. Bet tuo metu tokios panikos nebuvo“, – prisimena ji.

„Kol kas karantiną pasitinkame ramiai, bet spėju, kad grįžus į Lietuvą bus visko. Savo mokymų neatšaukiu, o perkėliau į ateities datas. Tikrai susitiksime tada, kai visi pasveiksime ir jausimės gerai, kada nebegrės jokios ligos“, – savo klientes ramino makiažo specialistė.

Dėl sudėtingos situacijos Oksana nukėlė ne tik savo seminarų datas, bet ir sustabdė grožio salono veiklą tol, kol bus nutrauktas karantinas.

„Jeigu teks karantinuotis – karantinuosimės. Mano vyras grįžo iš Ispanijos ir dabar yra karantine. Nėra tame didelės bėdos. Reikės ir karantinuosimės. Laikysimės griežtai visų taisyklių“, – instagrame kalbėjo ji.

„Ar bijau koronaviruso? Žinoma, manau, kad visi dėl to pergyvena. Oro uostai yra ypatingai pavojinga zona, todėl stengsimės maksimaliai prisižiūrėti ir grįžti sveiki“, – pridūrė moteris.

Nepaisant to, Oksana tikino, kad jei ateityje reiktų rinktis, kur ilsėtis – Egipte ar Maldyvuose, ji neabejotinai pasirinktų salų valstybę Indijos vandenyne.

„Taip, kelionė sunki, bet verta to, ką gavome čia. Maistas geras. Čia turėjome įvairiausias pasaulio virtuves: kinų, italų – kaip netikėta. Labai patiko vietinė virtuvė, leidau sau paragauti ir pyragaičių su kokosais“, – pasakojo moteris.


Kelionės metu Oksana su draugėmis mėgavosi ne tik saulės voniomis ar paviršiniu nardymu, bet ir neatsispyrė kitoms turistų pamėgtoms veikloms.

„Turėjome labai smagią išvyką, kurios metu stebėjome vėžlius, rajas. Labai smagiai nardėme“, – teigė vizažistė.

Paskutinį kartą Maldyvuose Oksana buvo kartu su vyru Simu – tuo metu jiedu šventė savo medaus mėnesį.

„Jeigu būtų mano vaikutis, šeima šalia – aš mielai mėnesiui čia užsidaryčiau“, – nusijuokė moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (282)