Oksanai Pikul-Jasaitienei iškvietus policiją, Simas Jasaitis buvo pristatytas į policijos komisariatą, tačiau jau po pusdienio buvo iš jo paleistas. Konflikto metu S. Jasaitis buvo neblaivus – jam buvo nustatytas 0,94 prom. girtumas.

O. Pikul-Jasaitienės teigimu, S. Jasaičiui šiuo metu uždrausta artintis prie šeimos. „Mes auginame sūnų, todėl, jei jis norės jį aplankyti, žinau, kad tyrėja tokį leidimą jam duos, – DELFI teigė Oksana. – Žinoma, aš jo lauksiu, bet labai tikiuosi, kad jis bus nepavartojęs alkoholio ir galės atsakyti už savo elgesį. Žinoma, aš jo lauksiu namuose pokalbiui. Sūnus jo labai laukia.“

Šiuo metu policijos pareigūnai vykdo tyrimą dėl krepšininko veiksmų.

Oskana Pikul - Jasaitienė

Konflikto metu viską matė ir poros sūnus. Oksanos teigimu, jis į šią situaciją reaguoja sunkiai. „Po įvykio konsultavausi su psichologe. Teiravausi, kaip teisingai elgtis po tokios stresinės situacijos. Po to, ką išgirdo ir pamatė mažametis vaikas. Jis yra dvejų su puse metukų vaikas, kuris tikrai daug supranta. Ypatingai supranta tėvų emocijas, jausmus, kalbėsenos toną, – kalbėjo Oksana. – Dėl to konsultavausi, kaip elgtis šioje situacijoje ir gavau patarimų. Šiuo metu mes su mama ypatingai didelį dėmesį skiriame tam, kad vaikas nesijaustų blogai ir neturėtų emocinio šoko. Kad jaustųsi laimingas ir viskas jam būtų gerai.“

O. Pikul-Jasaitienė teigia, jog tikisi ir tėviškos Simo paramos. „Aš tikiuosi, prie mūsų veiksmų prisidės ir Simas ir lygiai taip pat padės mūsų sūnui jaustis gerai šitoj situacijoj, kad pamirštų nemalonius išgyvenimus“, – teigė pašnekovė.

Oksana Jasaitienė ir Simas Jasaitis

Po Jasaičių šeimą supurčiusio skandalo, pasipylė įvairių komentarų. Vieni gynė Oksanos pusę, kiti – Simo, tačiau moteris pasakoja, jog niekaip nereaguoja į komentarus, nes tiesiog jų nemato. „Komentarų nematau ir spaudos neskaitau. Sąžiningai sakau. Jei kažkas bando komentuoti ir galvoja, kad aš pasiskaitysiu ir įsidėmesiu kažkieno žodžius – galiu nuvilti, – kalbėjo Oksana. – Esu dirbanti moteris, auginu sūnų ir tikrai turiu, ką veikti gyvenime. O tai, kas vyksta mano socialiniame tinkle – tiesiog blokuoju tuos žmones. Man nereikia tokių. Jei esi tas asmuo, kuris manęs nemėgsta – tiesiog užblokuoju.“

Vis dėlto, Oksana nėra linkusi dėti taško, tad į klausimą, ar dar yra tikimybės, jog ji susitaikys su Simu, atsakė nedvejodama. „Kiekvienas žmogus turi turėti šansą. Tai mūsų šeima, jis yra vaiko tėtis. Aišku, kad mes kalbėsime apie mūsų šeimą ir jei vyras padarys tam tikrus žingsnius, manau, kad mes tikrai aptarsime tas detales“, – kalbėjo O. Pikul-Jasaitienė.

Oksana Pikul ir Simas Jasaitis

DELFI primena, jog policija neteikia duomenų, kokia bausmė bus skirta S. Jasaičiui, nes jis nėra viešas asmuo. Tuo metu krepšinio klubas „Lietkabelis“ žiniasklaidai teigė, jog už svaigalų vartojimą ir smurtą Panevėžio klubo puolėjui bus skirta piniginė bauda. Jos dydis neatskleidžiamas.

Pats S. Jasaitis nėra linkęs kalbėti šia tema. Pirmadienio popietę DELFI telefonu atsiliepęs krepšininkas mandagiai atsisveikino atsisakydamas tai komentuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1863)