Šaltinis Miuncheno policijoje agentūrai "Reuters" sakė, kad L.Gallagheris buvo išleistas sekmadienį, po to, kai su užstatu atvyko jo vadybininkai. Dainininkui dėl kelių žmonių, tarp jų - policininko, sumušimo gresia kaltinimai užpuolimu ir pasipriešinimu suėmimui.

"Kad vaikinai būtų išleisti, "Oasis" vadybininkai atvyko su šešiaženkle pinigų suma", - sakė šaltinis.

Įvairiais skandalais pagarsėjęs 30 metų L.Gallagheris, kuris atnaujino britų rokenrolo tradiciją, per muštynes neteko kelių dantų.

"Jis gerai neatrodė, jam buvo išmušti keli dantys", - sakė Miuncheno policijos atstovas spaudai Christophas Reichenbachas (Kristofas Reichenbachas).

Pasak jo, L.Gallagheris ir dar du grupės nariai Miuncheno prabangiausio viešbučio "Bayerischer Hof" naktiniame klube sekmadienį maždaug 2 valandą susimušė su keliais italais. Liamo brolis Noelis muštynėse nedalyvavo.

Šį viešbutį 1840 metais pastatė Bavarijos karalius Ludwigas I (Liudvikas I), XIX amžiuje jame dažnai apsistodavo karališkieji asmenys.

Miuncheno prokuroras Antonas Winkleris (Antonas Vinkleris) sakė, kad užstato pinigai gali būti palikti kaip bauda, jei L.Gallagheris būtų nuteistas.

L.Gallagherio atstovė spaudai sakė, kad pirmadienį jis beveik visą dieną turėjo sėdėti stomatologo kėdėje, o grupės gastrolių Vokietijoje organizatoriai paskelbė, kad pirmadienį vakare Hamburge turėjęs įvykti koncertas atšauktas.

Kol kas neaišku, ar įvyks gruodžio 4 dienos koncertas Diuseldorfe ir gruodžio 5-osios koncertas Brėmene.

Į minėtą viešbutį policijos pareigūnus iškvietė naktinio klubo vadybininkas. Kai jie atvyko, muštynės tęsėsi viešbučio vestibiulyje. Sulaikytas Liamas "iš visų jėgų" spyrė policininkui į šoną, sakė Ch.Reichenbachas.

"Kaip rodo liudininkų pareiškimai, grupės nariai iš pradžių susiginčijo tarpusavyje, - pridūrė jis. - Tada jie pradėjo muštis ir stumdytis po visą naktinį klubą".

Tačiau grupės tinklalapyje tvirtinama, kad muzikantai yra tik nekaltos aukos.

"Keli "Oasis" nariai ir jų palydos žmonės Miuncheno klube tapo niekaip neišprovokuoto užpuolimo aukomis", - rašoma tinklalapyje, kur nurodoma, kad juos užpuolė jaunuolių grupė ir kad L.Gallagheriui buvo sumuštas veidas.

Grupės nariai tvirtino, kad jų užpuolikai prieš atvykstant policijai pabėgo ir kad dviem grupės apsaugininkams po incidento teko gultis į ligoninę.

Grupę "Oasis" L.Gallagheris įkūrė 19991 metais savo gimtajame Mančesteryje Anglijos šiaurėje. Po trejų metų grupė išleido savo albumą "Definitely Maybe", kuris tapo greičiausiai parduodamu debiutiniu albumu Didžiosios Britanijos istorijoje.

Šių metų balandžio mėnesį po beveik dvejų metų pertraukos "Oasis" išleido naują singlą "Hindu Times", o liepos mėnesį pasirodė penktasis grupės albumas "Heathen Chemistry".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją