"Nepyk, Agne, nenutylėsiu. Prieš žvelgdamas į kitus ir komentuodamas jų gyvenimą pažiūrėk į save! Tu taip pat ne tobula! Kaip gali kirsti žmogui, kai pati tokias pat vertybes diegi? Kam tu įdomi? O gi tik tiems, kas mėgsta purvą skaityti tavo sienose… Tokiems pat pesimistams, kurie pasimėgauja žemindami, ar tiesiog skaitydami, kaip tai daro kiti. Tai liga, mieloji…

Pati ne kartą viešumoje kultivavai plastinę operaciją, viešai pjausteisi pilvą, kalbėdama tai pačiai auditorijai apie plastikos naudą. Kurgi čia tavo tuomet eskaluojama vertybė? Ne kartą teko nuogai pozuoti. Kuo gi tu dabar pranašesnė pasijutai? O kokią tu žinutę neši visuomenei apart dergimosi?

Tavo bauda, kurią tu turėjai susimokėti, jau senų senovėj yra paskirta vaikų namams, bet žinai, mano kolegė, ne tu ir rėkauti, ir eskaluoti apie tai nė nemanė! Kiekvienam sava bausmė… Nereikia teisintis. Visi padarome klaidų. Tiesiog pozityvus, teisingas požiūris ir elgesys gali užglaistyti visus nemalonumus. Nesikapstyk, nereikia. Tau tai garbės nepriduoda šitas pasiteisinimas. Tapk socialiai atsakinga, kaip mano kolegė! Paversk blogą energija nauda! Ir tau gyvenimas šypsotis pradės. Sėkmės", - rašė savo socialiniame tinklapyje O. Pikul-Jasaitienė.
Vita Jakutienė

Negalėjo tylėti ir V. Jakutienė, po A. Jagelavičiūtės straipsnio DELFI redakcijai atsiuntusi savo laišką su komentaru.

„Nuoširdžiai galvojau,kad šios situacijos komentuoti man nebeteks. Apgailestaudama turiu pripažinti, kad klydau. Visada maniau, kad žmogaus teisės, taip pat pagarba ir tolerancija yra esminės bendražmogiškosios vertybės, kurias kiekvienas save gerbiantis žmogus siekia ugdyti savyje ir puoselėti savo aplinkoje, dėstė Vita. - Visada maniau, kad patyčios, necenzūriniai žodžiai ir neapykantą kurstantis kalbėjimas yra nepriimtinas bet kuriam save gerbiančiam žmogui. Visada maniau, kad teismai vykdo teisingumą. Neįtikėtina, kaip kartais žmonės (neturiu omenyje jokio konkretaus asmens) iškreiptai suvokia realybę: teismai jiems atrodo savireklamos instrumentas, nepažįstamo žmogaus išvaizda – vienintelis kriterijus sprendžiantis apie jo asmenybę, sėkmingos šeimyninės patirties nebuvimas netrukdo viešai didaktikai pedagoginiais klausimais“.

„Ar gi ne keistas susirūpinimas plastinių operacijų įtaka nepilnamečiams, kai viešoji erdvė teršiama necenzūrine kalba prisotintomis patyčiomis? Kas galėtų paneigti, kad vieši neapykantą kurstantys pasisakymai daro kur kas didesnę žalą mažiausiems ir pažeidžiamiausiems mūsų visuomenės nariams? Būčiau dėkinga, jei toks asmuo, prieš kitą viešą patyčių pliūpsnį, pagalvotų ir apie mano mažamečius vaikus, - rašė V. Jakutienė. - Antra vertus, ši istorija turi ir šviesiąją savo pusę. Cituoju (turiu omenyje konkretų asmenį): „Pirma - atsiprašau, nes patyčios yra vienareikšmiškai blogai <...> šioje vietoje persistengiau“ - toks pakartotinis viešas atsiprašymas ir savo kaltės pripažinimas leidžia tikėtis, kad žmogus iš tiesų suprato klydęs“.

„Belieka palinkėti, kad išmokta pamoka liktų pamoka, nepaverčiant jos desperatiškomis pastangomis pateisinti tai, kas yra nepateisinama. Artėjančių švenčių proga visiems, taip pat ir konkretiems asmenims, norėčiau palinkėti dvasinės harmonijos, vidinės pusiausvyros,pagarbos pirmiausiai sau, o taip pat ir visiems, esantiems aplinkui“, - laišką baigė V. Jakutienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (527)