J. Baroną, vairavusį automobilį „Mercedes Benz“, sustabdė policijos pareigūnai ir nusprendė patikrinti jo blaivumą. Šiam papūtus, alkoholio matuoklis nustatė 2, 33 prom. alkoholio.

Prie svetimo automobilio vairo garsusis Vilniaus kelių erelis J. Baronas buvo sustabdytas rugpjūčio 15 d. 19.28 val. Antakalnio g. Automobilis, kurį vairavo dainininkės brolis, priklauso ne jam – transporto priemonių registre nurodyta, kad jį yra užregistravęs vilnietis Raimundas Šiaudkulis.

Trečiadienio popietę Vilniaus miesto apylinkės teisme J. Baronas nepasirodė, tačiau teismas sulaukė automobilio savininko – Raimundo Šiaudkulio.

„Esame pažįstami nuo mokyklos, – teisme kalbėjo R. Šiaudkulis. – Mokėmės paralelinėse klasėse.“

Teisėjui Olegui Zaicevui automobilio savininkas pasakojo, kad lemtingąjį vakarą nežinojo, kad J. Baronas ketina vairuoti jo automobilį. „Mašiną paskolinau Orestui, iš Danijos grįžusiam draugui“, – tikino R. Šiaudkulis. Anot jo, nuo mokyklos pažįstamam Jonui jis nė neleisdavo sėsti prie vairo, nes žinojo, jog jam apribota teisė vairuoti.

„Tėvas, eidamas į parduotuvę, pamatė Joną su policija“, – toliau kalbėjo R. Šiaudkulis tvirtindamas, kad negali tiksliai apibūdinti įvykio aplinkybių, nes tą akimirką, kai Jonas sėdo už jam priklausančio automobilio vairo, jo nebuvo šalia.

Anot jo, J. Baronas norėjo padaryti paslaugą ir automobilį pastatyti į garažą.

R. Šiaudkulis teisme pasakojo, kad pats neseniai atgavo teisę vairuoti (tuomet, kai J. Baronas vairavo jo automobilį, jis dar neturėjo teisės sėsti už vairo). Vaikinui buvo draudžiama prie vairo sėsti net trejus metus. Liepą vaikinas susigrąžino teisę vairuoti, o rugpjūtį įsigijo automobilį. Deja, po incidento, į kurį jį įpainiojo J. Baronas, R. Šiaudkulio automobilis atsidūrė saugomoje aikštelėje. Automobilis iki šiol negrąžintas sąvininkui.

Ankstesniuose teismo posėdžiuose R. Šiaudkulis nedalyvavo, nors šaukimai jam buvo siunčiami. „Nė vieno negavau, – teisėjui paaiškino R. Šiaudkulis. – Perskaičiau Delfi ir pats paskambinau čia.“

Pasibaigus posėdžiui, vaikinas spruko iš salės ir bėgdamas spyrė žiniasklaidos atstovams, kurie bandė įamžinti vaikino veidą.

Iki šiol teismo vengęs ir į kitas bylas, kuriose buvo nagrinėjami padaryti šiurkštūs Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimai, neatvykdavęs J. Baronas teismui atsiuntė laišką, kuriame aiškino, kad gailisi dėl padaryto pažeidimo. Išsigandęs gręsiančios griežtos bausmės kelių erelis teisėjo prašo tik neskirti arešto bausmės ir nekonfiskuoti kitam asmeniui priklausančios transporto priemonės. J. Baronas rašė, kad šiuo metu įstojo į dienines studijas, todėl dėl uždarymo į areštinę nukentėtų jo mokslai. O prašydamas neatimti „Mercedes Benz“, atsakomybėn patrauktas jaunas vyras nurodė, kad automobilio savininkas esą nėra kaltas, jog jis pasiėmė svetimą automobilį ir prie jo vairo sėdo būdamas neblaivus bei neturėdamas tam teisės.

Kadangi J. Baronas pripažįsta jam pateiktus kaltinimus, jo bylą teismas galėtų išnagrinėti ir šiam nedalyvaujant, bet teismui kol kas nežinoma, ar apie posėdį žino automobilio savininkas – jam nepavyko įteikti šaukimo.

Transporto priemonė, su kuria J. Baronas padarė pažeidimą, šiuo metu yra automobilių saugojimo aikštelėje, ji gali būti konfiskuota. Tuo metu J. Baronui gresia bauda nuo 1 158 iki 1 448 eurų bauda arba administracinis areštas nuo 20 iki 30 parų.

Jau anksčiau teismas iš J. Barono dėl to, kad vairavo neblaivus ir neturėdamas tam teisės, buvo konfiskavęs jo motinai Laimutei Pikul priklausantį apynaujį BMW.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)